Recenzie „Poirot investighează” de Agatha Christie

by | Sep 14, 2015 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POIROT INVESTIGHEAZĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Personajul favorit al fanilor de romane poliţiste, monsieur Hercule Poirot, revine cu încă unsprezece cazuri alternate de autoarea Agatha Christie.

Apărut în 1924 în Marea Britanie, făcând parte din seria cu acelaşi nume, Poirot investighează mai multe tipuri de instrucţiuni: crime, furturi, răpiri, dispariţii şi afaceri dubioase, însoţit de son ami, căpitanul Hastings. Niciuna, însă, nu este prea grea pentru micile celule cenuşii ale detectivului belgian cu care se mândreşte în faţa inspectorului Japp, de la Scotland Yard.

Deşi cazurile diferă şi pot fi grupate în mai multe categorii, toate au ceva în comun: inteligenţa lui Poirot, aşa cum afirmă şi el în repetate rânduri, pentru a dovedi că intuiţia şi simţurile înşală.

Fiind unul dintre polarele cu mai multe părţi, accentul este întotdeuna pus pe metodă, acel tip de gândire ordonat pe care detectivul şi-l însuşeşte când reflectează în fotoliul lui confortabil.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie

Pe lângă Miss Marple, monsieur Poirot întregeşte galeria marilor dezlegători de mistere ale Agathei Christie. Micul belgian are în plus un stil aparte de a cerceta. Ordinea în minte, şi chiar în viaţa de zi cu zi, amabilitatea şi talentul sunt caracteristici impunătoare pentru el, nemaivorbind de agilitatea cu care ochii verzi îi sclipesc când simte misterul.

Poirot investighează diferă, în mare parte, de romanele clasice în care anchetatorul descoperă scrum de ţigară sau nasturi ca indicii. Faptele sunt atât de bine puse la punct, încât tactul îl impresionează şi pe el. Acolo este problema, după el, în goana după înscenarea perfectă, făptaşul uită o perdea netrasă, pune cutia de bijuterii pe o masă prăfuită sau fură un diamant fără a-şi da seama că este fals.

Printre cele mai curioase cazuri, se numără Răpirea primului-ministru şi Aventura cu mormântul egiptean. În primul, Poirot se căieşte că a părăsit Anglia, când problema se putea rezolva de acasă, însă descoperă conspiraţia şi salvează viaţa premierului. Odată găsit un mormânt de faraon, acesta iscă un scandal despre blestemul mumiei şi survin morţi misterioase pe care Poirot le scoate la iveală în mod raţional, précisément.

Şi Poirot a avut dreptate.

🔥 CARTEA POIROT INVESTIGHEAZĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Poirot Investighează
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2012
Editura: RAO
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 14.09.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Alexandru Niță este redactor Booknation.ro de 1941 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 32 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandru Niță aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments