Recenzie „Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde

by | Aug 26, 2015 | Beletristică, Fantezie, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PORTRETUL LUI DORIAN GRAY ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

571343Portretul lui Dorian Gray este singura carte scrisă de Oscar Wilde, alături de poeme, povestiri și opere de teatru. Unii critici afirmă că această carte este, din unele puncte de vedere, una autobiografică, deoarece ne oferă o imagine a vieții autorului, care are parte de un sfârșit aproape la fel de impresionant ca cel al protagonistului romanului.

Basil Hallward este un foarte cunoscut și talentat pictor al vremii sale, iar ultima și adevărata lui muză este Dorian Gray, un băiat de viță nobilă care îl impresionează peste măsură.

Basil, în obsesia lui pentru Dorian, îi cere acestuia să-i pozeze, astfel că pictorul îi realizează băiatului un portret desăvârșit, în mărime naturală.

Dorian Gray întrupează perfecțiunea cerească – are o frumusețe năucitoare egalată de șarm și de puritatea oferită de tinerețe. Însă, când Lordul Henry Wotton – un personaj hedonist și încrezut – îndeplinește rolul unei fantome al Crăciunului viitor, Dorian își pune o dorință în fața frumosului portret.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Oscar Wilde

Nu numai că  tânărul devine obsedat de propria sa frumusețe, dar această dorință îl transformă, astfel că viața lui Dorian Gray se schimbă radical și ireversibil, destinul fiindu-i curios pecetluit. Băiatul comite păcat după păcat, acțiunile sale culminând într-un mod cu totul neașteptat.

Oscar Wilde creează o lume în care răul nu cunoaște timp și spațiu, dar inevitabil este pedepsit, căci întotdeauna există un preț care trebuie plătit atunci când vine vorba de comportamentul nedrept și criminal.

🔥 CARTEA PORTRETUL LUI DORIAN GRAY ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Portretul Lui Dorian Gray
Autor: Oscar Wilde
An apariție : 2012
Editura: GRAMAR
Nr. Pagini: 275
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.08.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

„Portretul lui Dorian Gray” este o carte foarte bine scrisă care impresionează prin morala poveștii interesant construită.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2156 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 27 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Desculti Prin Viata

“Portretul…” este una din cartile care mi-au placut foarte mult; merita citita / detinuta in biblioteca, este si un cadou potrivit.

Alina
Alina

Nu am citit cartea, dar am vazut intimplator filmul si mi-a placut foarte mult. Cartea o las pe mai tirziu, inca nu am prins momentul potrivit, dar sunt sigura ca este interesanta si apoi, cu o recenzie ca asta-imposibil sa nu te intrige. 🙂