Recenzie „Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde

Titlu: Portretul Lui Dorian Gray
Autor: Oscar Wilde
An apariție : 2012
Editura: Gramar
Nr. Pagini: 275
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Denisa Mona
Publicată la 26.08.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Portretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde
5 (100%) 1 vote[s]

ACUM GĂSEȘTI PORTRETUL LUI DORIAN GRAY PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

571343Portretul lui Dorian Gray este singura carte scrisă de Oscar Wilde, alături de poeme, povestiri și opere de teatru. Unii critici afirmă că această carte este, din unele puncte de vedere, una autobiografică, deoarece ne oferă o imagine a vieții autorului, care are parte de un sfârșit aproape la fel de impresionant ca cel al protagonistului romanului.

Basil Hallward este un foarte cunoscut și talentat pictor al vremii sale, iar ultima și adevărata lui muză este Dorian Gray, un băiat de viță nobilă care îl impresionează peste măsură.

Basil, în obsesia lui pentru Dorian, îi cere acestuia să-i pozeze, astfel că pictorul îi realizează băiatului un portret desăvârșit, în mărime naturală.

Dorian Gray întrupează perfecțiunea cerească – are o frumusețe năucitoare egalată de șarm și de puritatea oferită de tinerețe. Însă, când Lordul Henry Wotton – un personaj hedonist și încrezut – îndeplinește rolul unei fantome al Crăciunului viitor, Dorian își pune o dorință în fața frumosului portret.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Oscar Wilde.

Nu numai că  tânărul devine obsedat de propria sa frumusețe, dar această dorință îl transformă, astfel că viața lui Dorian Gray se schimbă radical și ireversibil, destinul fiindu-i curios pecetluit. Băiatul comite păcat după păcat, acțiunile sale culminând într-un mod cu totul neașteptat.

Oscar Wilde creează o lume în care răul nu cunoaște timp și spațiu, dar inevitabil este pedepsit, căci întotdeauna există un preț care trebuie plătit atunci când vine vorba de comportamentul nedrept și criminal.

ACUM GĂSEȘTI PORTRETUL LUI DORIAN GRAY PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

„Portretul lui Dorian Gray” este o carte foarte bine scrisă care impresionează prin morala poveștii interesant construită.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar Alina
    Reply

    Nu am citit cartea, dar am vazut intimplator filmul si mi-a placut foarte mult. Cartea o las pe mai tirziu, inca nu am prins momentul potrivit, dar sunt sigura ca este interesanta si apoi, cu o recenzie ca asta-imposibil sa nu te intrige. 🙂

POST A COMMENT.