Recenzie “Povestea noului nume” de Elena Ferrante

by | Jul 1, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVESTEA NOULUI NUME ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Povestea continuă cu cele două tinere ajunse la vârsta de 16 ani. Elena Greco își continuă studiile, ajungând la etapa gimnaziului, în timp ce Lila Caracci se căsătorește cu mezelarul cartierului, Stefano. Lila își depășește astfel condiția socială precară în care s-a născut, devenind o doamnă bogată, dar prizonieră într-o căsnicie nefericită.

Chiar dacă cele două prietene își despart dramatic drumurile, legătura dintre ele rămâne într-o oarecare măsură intensă cu perioade de oscilație între iubire reciprocă intensă și dispreț sau chiar nepăsare.

Ceea ce am simțit și în primul volum este competiția acerbă dintre ele care pe de o parte le desparte, dar care pe de altă parte le și apropie, având cumva nevoie de ea pentru a se simți întregite și fiind parte din ceva. Firul cărții este respectat aproape în totalitate cu mici detalii în serial, fapt pentru care îl recomand și pe acesta cu drag, pentru a le putea vedea pe cele două și în realitatea creată în serial. Însă, având în vedere că momentan nu sunt filmate sezoanele trei și patru, vă recomand cu drag și volumele trei și patru pentru a fi cu un pas înainte când va apărea și a vedea dacă ceea ce v-ați imaginat se potrivește cu ce este produs, regizat și jucat pe viu.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Elena Ferrante

Ce mă atrage pe mine mult la volumele scrise în comparație cu serialul este faptul că o putem cunoaște într-o formă mult  mai   profundă  pe  Elena  Greco.  Aflăm  astfel  ce  simte,  ce  gândește  și  îi  putem  înțelege  ființa  într-o  măsură  psihologică  mult  mai  abstractă  și  concisă.

Ne dăm seama încă din titlu că firul narațiunii se învârte tot în jurul Lilei și a noii sale vieții, purtând un nume diferit, însă fiind tot ea, cu aceeași personalitate, cu aceeași gândire incredibil de șocantă care ne atrage și ne-a cucerit și în prima  parte  a tetralogiei napolitane.

🔥 CARTEA POVESTEA NOULUI NUME ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Povestea Noului Nume
Autor: Elena Ferrante
An apariție : 2012
Editura: PANDORA
Nr. Pagini: 483
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 1.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

"Ferrante transformă povestea prieteniei dintre două fete sărace - afecțiunea dintre ele, despărțirea și apoi regăsirea lor - în tragedia mai amplă a propriului lor oraș."

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 454 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 19 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments