Recenzie “Povestitorul” de Jodi Picoult

by | Mar 19, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVESTITORUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Jodi Picoult a urcat vertiginos în topul autorilor mei preferți. Cu fiecare carte pe care o citesc, simt că își merită locul între favoriți. Deci anul 2019 va fi anul Jodi Picoult pentru mine.

Ficțiunea există în cele mai felurite forme. Secrete, minciuni, povești. Toți le spunem. Uneori, ca să-i amuzăm pe alții. Alteori, ca să le distragem atenția.

Și alteori, pentru că nu avem încotro.

Povestitorul este o carte despre suferință, despre pierdere, despre neputință în diferite forme și circumstanțe.

Povestea unei familii: a unei bunici, Minka, care a avut ghinionul să fie deportată în lagăr, a lui Sage, o nepoată care vrea să uite de durere și a lui Josef un bătrân care vrea să-și depășească trecutul, trecut  de care nu este mândru.

Josef și Sage se întâlnesc la un grup de sprijin, dornici să găsească o cale să meargă mai departe.

Nu pot explica de ce mi-am deschis sufletul tocmai în fața lui Josef, la urma urmelor, un străin. Poate pentru că singurătatea e o oglindă și e lesne de recunoscut atunci când o întâlnești. Mâna îmi cade moale, iar perdeaua de păr îmi acoperă din nou cicatricile. Mi-aș dori să fie la fel de ușor să le ascund șipe cele din interior.

Minka este asemenea Șeherezadei, povestea ei fantastică o ține în viață în lagăr. Partea cu lagărul e o parte dureroasă. Oricât de multe cărți aș citi pe această temă tot nu pot să nu fiu impresionată de viața evreilor în acea perioadă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jodi Picoult

Sage  are o misiune neobișnuită, Josef îi cere un lucru greu de realizat. Dar această misiune va scoate la iveală trecutul Minkăi, va aduce o persoană specială în viața ei.

O familie se poate destrăma atât de ușor. Nu e nevoie decât o frântură de egoism, de un strop de lăcomie, de un crâmpei de ghinion și totuși, atunci când e strâns țesută, nu există legătură mai puternică decât familia.

Lectură plăcută !!!

 

🔥 CARTEA POVESTITORUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Povestitorul
Autor: Jodi Picoult
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 468
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 19.03.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1223 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments