Recenzie “Povestitorul” de Jodi Picoult

Titlu: Povestitorul
Autor: Jodi Picoult
An apariție : 2019
Editura: Litera
Nr. Pagini: 468
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 19.03.2019
Nota recenzorului: 10/10

🔥 CARTEA POVESTITORUL ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Jodi Picoult a urcat vertiginos în topul autorilor mei preferți. Cu fiecare carte pe care o citesc, simt că își merită locul între favoriți. Deci anul 2019 va fi anul Jodi Picoult pentru mine.

Ficțiunea există în cele mai felurite forme. Secrete, minciuni, povești. Toți le spunem. Uneori, ca să-i amuzăm pe alții. Alteori, ca să le distragem atenția.

Și alteori, pentru că nu avem încotro.

Povestitorul este o carte despre suferință, despre pierdere, despre neputință în diferite forme și circumstanțe.

Povestea unei familii: a unei bunici, Minka, care a avut ghinionul să fie deportată în lagăr, a lui Sage, o nepoată care vrea să uite de durere și a lui Josef un bătrân care vrea să-și depășească trecutul, trecut  de care nu este mândru.

Josef și Sage se întâlnesc la un grup de sprijin, dornici să găsească o cale să meargă mai departe.

Nu pot explica de ce mi-am deschis sufletul tocmai în fața lui Josef, la urma urmelor, un străin. Poate pentru că singurătatea e o oglindă și e lesne de recunoscut atunci când o întâlnești. Mâna îmi cade moale, iar perdeaua de păr îmi acoperă din nou cicatricile. Mi-aș dori să fie la fel de ușor să le ascund șipe cele din interior.

Minka este asemenea Șeherezadei, povestea ei fantastică o ține în viață în lagăr. Partea cu lagărul e o parte dureroasă. Oricât de multe cărți aș citi pe această temă tot nu pot să nu fiu impresionată de viața evreilor în acea perioadă.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jodi Picoult.

Sage  are o misiune neobișnuită, Josef îi cere un lucru greu de realizat. Dar această misiune va scoate la iveală trecutul Minkăi, va aduce o persoană specială în viața ei.

O familie se poate destrăma atât de ușor. Nu e nevoie decât o frântură de egoism, de un strop de lăcomie, de un crâmpei de ghinion și totuși, atunci când e strâns țesută, nu există legătură mai puternică decât familia.

Lectură plăcută !!!

 

🔥 CARTEA POVESTITORUL ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.