Recenzie „Povestitorul” de Jodi Picoult

de | mart. 19, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVESTITORUL ARE REDUCERE PE:

Jodi Picoult a urcat vertiginos în topul autorilor mei preferți. Cu fiecare carte pe care o citesc, simt că își merită locul între favoriți. Deci anul 2019 va fi anul Jodi Picoult pentru mine.

Ficțiunea există în cele mai felurite forme. Secrete, minciuni, povești. Toți le spunem. Uneori, ca să-i amuzăm pe alții. Alteori, ca să le distragem atenția.

Și alteori, pentru că nu avem încotro.

Povestitorul este o carte despre suferință, despre pierdere, despre neputință în diferite forme și circumstanțe.

Dacă îți place recenzia cărții POVESTITORUL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jodi Picoult

Povestea unei familii: a unei bunici, Minka, care a avut ghinionul să fie deportată în lagăr, a lui Sage, o nepoată care vrea să uite de durere și a lui Josef un bătrân care vrea să-și depășească trecutul, trecut  de care nu este mândru.

Josef și Sage se întâlnesc la un grup de sprijin, dornici să găsească o cale să meargă mai departe.

Nu pot explica de ce mi-am deschis sufletul tocmai în fața lui Josef, la urma urmelor, un străin. Poate pentru că singurătatea e o oglindă și e lesne de recunoscut atunci când o întâlnești. Mâna îmi cade moale, iar perdeaua de păr îmi acoperă din nou cicatricile. Mi-aș dori să fie la fel de ușor să le ascund șipe cele din interior.

Minka este asemenea Șeherezadei, povestea ei fantastică o ține în viață în lagăr. Partea cu lagărul e o parte dureroasă. Oricât de multe cărți aș citi pe această temă tot nu pot să nu fiu impresionată de viața evreilor în acea perioadă.

Sage  are o misiune neobișnuită, Josef îi cere un lucru greu de realizat. Dar această misiune va scoate la iveală trecutul Minkăi, va aduce o persoană specială în viața ei.

O familie se poate destrăma atât de ușor. Nu e nevoie decât o frântură de egoism, de un strop de lăcomie, de un crâmpei de ghinion și totuși, atunci când e strâns țesută, nu există legătură mai puternică decât familia.

Lectură plăcută !!!

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POVESTITORUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: POVESTITORUL
Autor: Jodi Picoult
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 468
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 561

Alte recenzii de la Jodi Picoult:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 2105 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments