Recenzie „Povestitorul” de Jodi Picoult

de | mart. 19, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVESTITORUL ARE REDUCERE PE:

Jodi Picoult a urcat vertiginos în topul autorilor mei preferți. Cu fiecare carte pe care o citesc, simt că își merită locul între favoriți. Deci anul 2019 va fi anul Jodi Picoult pentru mine.

Ficțiunea există în cele mai felurite forme. Secrete, minciuni, povești. Toți le spunem. Uneori, ca să-i amuzăm pe alții. Alteori, ca să le distragem atenția.

Și alteori, pentru că nu avem încotro.

Povestitorul este o carte despre suferință, despre pierdere, despre neputință în diferite forme și circumstanțe.

Povestea unei familii: a unei bunici, Minka, care a avut ghinionul să fie deportată în lagăr, a lui Sage, o nepoată care vrea să uite de durere și a lui Josef un bătrân care vrea să-și depășească trecutul, trecut  de care nu este mândru.

Josef și Sage se întâlnesc la un grup de sprijin, dornici să găsească o cale să meargă mai departe.

Nu pot explica de ce mi-am deschis sufletul tocmai în fața lui Josef, la urma urmelor, un străin. Poate pentru că singurătatea e o oglindă și e lesne de recunoscut atunci când o întâlnești. Mâna îmi cade moale, iar perdeaua de păr îmi acoperă din nou cicatricile. Mi-aș dori să fie la fel de ușor să le ascund șipe cele din interior.

Minka este asemenea Șeherezadei, povestea ei fantastică o ține în viață în lagăr. Partea cu lagărul e o parte dureroasă. Oricât de multe cărți aș citi pe această temă tot nu pot să nu fiu impresionată de viața evreilor în acea perioadă.

Sage  are o misiune neobișnuită, Josef îi cere un lucru greu de realizat. Dar această misiune va scoate la iveală trecutul Minkăi, va aduce o persoană specială în viața ei.

O familie se poate destrăma atât de ușor. Nu e nevoie decât o frântură de egoism, de un strop de lăcomie, de un crâmpei de ghinion și totuși, atunci când e strâns țesută, nu există legătură mai puternică decât familia.

Lectură plăcută !!!

 

Ți-a plăcut recenzia cărții POVESTITORUL?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Jodi Picoult

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POVESTITORUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Povestitorul
Autor: Jodi Picoult
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 468
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 465

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Prețul iubirii” de Svatie Baștovoi

Recenzie “Prețul iubirii” de Svatie Baștovoi

Încă din introducere autorul ne spune că cartea de față este despre căutările eterne ale oamenilor și prețul pe care sunt nevoiți să plătească pentru a le avea. Această sintagmă m-a făcut curioasă să citesc cartea și să analizez ideile prezentate aici. Ca și în...

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Luna Iulie a fost luna în care a prevalat autorul Savatie Baștovoi. Cei care îmi urmăresc recenziile, au observa mai multe cărți citite de mine de la acest autor, în total în Iulie - 7 cărți. Și dacă vă întrebați, ce-o fi cu ea? S-a îndrăgostit iremediabil de scrierea...

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Atât de mult accent se pune în prezent pe dezvoltarea intelectuală a copiilor… Majoritatea părinților sunt preocupați să-și vadă odrasla în fruntea clasamentelor, primul la învățătură și activități extracuriculare. Dar prea puțini se axează pe fericirea propriilor...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 1991 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments