Recenzie “Prieten imaginar” de Stephen Chbosky

by | Oct 31, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PRIETEN IMAGINAR PE Cartepedia

Cred că aceasta este una dintre cele mai intense și pline de suspans cărți pe care le-am citit de multă vreme încoace.

Cartea promite multe încă din descriere:

Hotărâtă să-i ofere o viață mai bună fiului său, Christopher, Kate Reese fuge în toiul nopţii din casa pe care o împarte cu iubitul ei abuziv. Cei doi se refugiază în comunitatea foarte unită din Mill Grove, un orăşel izolat din Pennsylvania.
La început, pare locul perfect pentru a lua viaţa de la capăt. Dar, nu după mult timp, Christopher dispare. Vreme de şase zile chinuitoare, nu e de găsit pe nicăieri. În cele din urmă, Christopher iese din pădurea de la marginea oraşului. E teafăr, dar schimbat. Acum îi răsună în minte o voce care îi cere să construiască o căsuţă într-un copac anume — altminteri, mama lui şi toţi cei din orăşel nu vor mai fi niciodată la fel…

M-a atras stilul autorului și m-a menținut pe tot parcursul cărții curioasă (ceea ce nu este puțin, având în vedere că are 797 de pagini). Este cea mai lungă carte pe care am citit-o vreodată și cu ocazia citirii ei, am putut descoperi spre surprinderea mea că sunt mare fană romane horror.

Acțiunea începe încă din primele pagini cu o dispariție despre care nu aflii prea multe detalii. Faptul acesta m-a făcut să vreau să o citesc și mai mult. Îmi place cum este realizată construcția lui Christopher – protagonistul, chiar dacă este un copil, îmi place că latura lui psihologică te lasă să bănuiești ce se ascunde în spatele gândurilor sale.

Părerea mea este că această carte poate atrage și persoane care nu sunt neapărat fane horror, pentru că pe lângă acest gen în carte regăsim suspans, mister și totodată un aer de thriller psihologic.

O carte absolut genială, se vede că fiecare capitol este lucrat cu grijă și pentru asta îi mulțumesc autorului care oferă o adevărată experiență cinematografică prin această capodoperă! Nu este de mirare că această carte a fost scrisă în 9 ani!

Se vede cât de bine este structurată acțiunea și porțiile de suspans sunt oferite treptat, ceea ce m-a captivat. Recomand cu mare drag și prima carte a autorului pe care eu una am citit-o pe la 16 ani când eram în liceu “Jurnalul unui adolescent timid” și despre care urmează să las o recenzie.

Unul dintre citatele care m-a impresionat și pe care aș vrea să îl menționez aici:

-Mami? Zise. Unde se duc de Crăciun oamenii care nu au familie?

-Depinde. Unii se duc la prieteni în vizită. Alții la biserică.

Mi-a plăcut așa mult acest citat, ați asociat vreodată mersul la biserică cu un om care nu are familie și care de sărbători nu are o altă “personă” cu care să se conecteze și în care să regăsească o anumită căldură?

Prin urmare, aș vrea să vă rog să aveți răbdare cu această carte până la ultima pagină, deoarece merită din plin!

„Un roman captivant şi tulburător, infuzat cu acea empatie profundă care face ca scrisul lui Chbosky să fie atât de special.” – John Green

„O capodoperă!” – Emma Watson

“Romanul horror al lui Chbosky este atât de original, încât n-are termen de comparaţie. Cei nouă ani cât a durat scrierea lui se văd în suspansul impecabil construit, în ritmul alert şi în intriga ingenioasă. Prieten imaginar îi va răsplăti din plin pe cei care vor îndrăzni să-l citească.” – Time

„O poveste horror care îl va face mândru pe Stephen King.” – Kirkus Reviews

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PRIETEN IMAGINAR PE Cartepedia

Titlu: Prieten Imaginar
Autor: Stephen Chbosky
An apariție : 2020
Editura: TREI
Nr. Pagini: 797
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 31.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

 O carte absolut genială, se vede că fiecare capitol este lucrat cu grijă și pentru asta îi mulțumesc autorului care oferă o adevărată experiență cinematografică prin această capodoperă!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recunoașteți că vă era dor de un King. Mie, cu siguranță, îmi era. Iar Duma Key este una dintre poveștile sale de top, absolut captivantă.  Este o poveste cu fantome și spirite negre ce-și testează puterea pe muritori și are ca ambient un cadru de vis. Unul în care,...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 597 zile și a scris până acum 85 articole. Se află pe poziția 17 din 153 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments