Recenzie Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky

de | mai 16, 2015 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JURNALUL UNUI ADOLESCENT TIMID ARE REDUCERE PE:

jurnalul unui adolescent timidStephen Chobsky a devenit cunoscut pentru romanul său de debut, Jurnalul unui adolescent timid. Autorul a urmat un curs de scenaristică la University of Southern California în urma căruia a scris scenariul pentru filmul Rent. Însă, Jurnalul unui adolescent timid a fost cel care l-a făcut să iasă din anonimat. Vândut în peste două milioane de exemplare, romanul a dobândit statutul de carte-cult, fiind preferata adolescenților.

Cartea este structurată ca un jurnal, în patru părți și cuprinde scrisorile personajului principal, Charlie, către un prieten imaginar. Acesta povestește întâmplările de aproape zi de zi din viața lui.

Viața lui Charlie nu este chiar simplă, deși este un  doar un tânăr ce abia intră în primul an la liceu. Prietenul lui cel mai bun moare, iar totul devine mai dificil de suportat pentru el. Asta până când își fac apariția în plan Sam și Patrick, doi colegi mai mari, cu care se împrietenește rapid.

Așa cum anunță și titlul, Charlie este un adolescent timid care începe să se descopere pe sine, dar și viața cu bune și cu rele. Acesta este un băiat pasionat de lectură, cu gusturi bune în muzică și care ține mai mult la prietenii lui decât la el. De asemenea, este o fire analitică, știe să asculte oamenii, să-i privească, dar și să-i înțeleagă.

Dacă îți place recenzia cărții JURNALUL UNUI ADOLESCENT TIMID, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen Chbosky

Cartea se constituie sub forma unui buildungsroman ce urmărește tranziția unui tânăr de la copilărie la maturitate.  Pentru prima dată simte pe pielea lui ce însemnaă dragostea, în fața căreia nu știe cum să se comporte, descoperă atracțiile și viciile adolescenței și cade pradă unora, așa cum era de așteptat.

Să stai pe margine poate fi un avantaj. Dar vine o vreme când trebuie să intri în ring. 

În paginile acestui roman se pot regăsi mulți adolescenți, deoarece Charlie se află în această perioadă de tranziție, în care apar noi provocări și tentații.

 

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JURNALUL UNUI ADOLESCENT TIMID CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Jurnalul Unui Adolescent Timid
Autor: Stephen Chbosky
An apariție : 2013
Editura: TREI
Nr. Pagini: 253
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3152

Alte recenzii de la Stephen Chbosky:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Ana Maria Niculescu este redactor Booknation.ro de 2779 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Maria Niculescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments