Recenzie Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky

Titlu: Jurnalul Unui Adolescent Timid
Autor: Stephen Chbosky
An apariție : 2013
Editura: Trei
Nr. Pagini: 253
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ana Maria Niculescu
Publicată la 16.05.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky
Dă o notă cărții

ACUM GĂSEȘTI JURNALUL UNUI ADOLESCENT TIMID PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

jurnalul unui adolescent timidStephen Chobsky a devenit cunoscut pentru romanul său de debut, Jurnalul unui adolescent timid. Autorul a urmat un curs de scenaristică la University of Southern California în urma căruia a scris scenariul pentru filmul Rent. Însă, Jurnalul unui adolescent timid a fost cel care l-a făcut să iasă din anonimat. Vândut în peste două milioane de exemplare, romanul a dobândit statutul de carte-cult, fiind preferata adolescenților.

Cartea este structurată ca un jurnal, în patru părți și cuprinde scrisorile personajului principal, Charlie, către un prieten imaginar. Acesta povestește întâmplările de aproape zi de zi din viața lui.

Viața lui Charlie nu este chiar simplă, deși este un  doar un tânăr ce abia intră în primul an la liceu. Prietenul lui cel mai bun moare, iar totul devine mai dificil de suportat pentru el. Asta până când își fac apariția în plan Sam și Patrick, doi colegi mai mari, cu care se împrietenește rapid.

Așa cum anunță și titlul, Charlie este un adolescent timid care începe să se descopere pe sine, dar și viața cu bune și cu rele. Acesta este un băiat pasionat de lectură, cu gusturi bune în muzică și care ține mai mult la prietenii lui decât la el. De asemenea, este o fire analitică, știe să asculte oamenii, să-i privească, dar și să-i înțeleagă.

Cartea se constituie sub forma unui buildungsroman ce urmărește tranziția unui tânăr de la copilărie la maturitate.  Pentru prima dată simte pe pielea lui ce însemnaă dragostea, în fața căreia nu știe cum să se comporte, descoperă atracțiile și viciile adolescenței și cade pradă unora, așa cum era de așteptat.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Stephen Chbosky.

Să stai pe margine poate fi un avantaj. Dar vine o vreme când trebuie să intri în ring. 

În paginile acestui roman se pot regăsi mulți adolescenți, deoarece Charlie se află în această perioadă de tranziție, în care apar noi provocări și tentații.

 

 

ACUM GĂSEȘTI JURNALUL UNUI ADOLESCENT TIMID PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

este usor de citit, pe înțelesul tuturor.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
BOOKNATION.RO ÎȚI FACE PLINUL DE CĂRȚI!
Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.