Recenzie Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky

de | mai 16, 2015 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JURNALUL UNUI ADOLESCENT TIMID ARE REDUCERE PE:

jurnalul unui adolescent timidStephen Chobsky a devenit cunoscut pentru romanul său de debut, Jurnalul unui adolescent timid. Autorul a urmat un curs de scenaristică la University of Southern California în urma căruia a scris scenariul pentru filmul Rent. Însă, Jurnalul unui adolescent timid a fost cel care l-a făcut să iasă din anonimat. Vândut în peste două milioane de exemplare, romanul a dobândit statutul de carte-cult, fiind preferata adolescenților.

Cartea este structurată ca un jurnal, în patru părți și cuprinde scrisorile personajului principal, Charlie, către un prieten imaginar. Acesta povestește întâmplările de aproape zi de zi din viața lui.

Viața lui Charlie nu este chiar simplă, deși este un  doar un tânăr ce abia intră în primul an la liceu. Prietenul lui cel mai bun moare, iar totul devine mai dificil de suportat pentru el. Asta până când își fac apariția în plan Sam și Patrick, doi colegi mai mari, cu care se împrietenește rapid.

Așa cum anunță și titlul, Charlie este un adolescent timid care începe să se descopere pe sine, dar și viața cu bune și cu rele. Acesta este un băiat pasionat de lectură, cu gusturi bune în muzică și care ține mai mult la prietenii lui decât la el. De asemenea, este o fire analitică, știe să asculte oamenii, să-i privească, dar și să-i înțeleagă.

Dacă îți place recenzia cărții JURNALUL UNUI ADOLESCENT TIMID, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen Chbosky

Cartea se constituie sub forma unui buildungsroman ce urmărește tranziția unui tânăr de la copilărie la maturitate.  Pentru prima dată simte pe pielea lui ce însemnaă dragostea, în fața căreia nu știe cum să se comporte, descoperă atracțiile și viciile adolescenței și cade pradă unora, așa cum era de așteptat.

Să stai pe margine poate fi un avantaj. Dar vine o vreme când trebuie să intri în ring. 

În paginile acestui roman se pot regăsi mulți adolescenți, deoarece Charlie se află în această perioadă de tranziție, în care apar noi provocări și tentații.

 

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JURNALUL UNUI ADOLESCENT TIMID CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Jurnalul Unui Adolescent Timid
Autor: Stephen Chbosky
An apariție : 2013
Editura: TREI
Nr. Pagini: 253
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3095

Alte recenzii de la Stephen Chbosky:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Ana Maria Niculescu este redactor Booknation.ro de 2716 zile și a scris până acum 11 articole. Se află pe poziția 1 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Maria Niculescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments