Recenzie „Jurnalul unui adolescent timid” de Stephen Chbosky

de | sept. 18, 2017 | Dragoste, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Jurnale, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA JURNALUL UNUI ADOLESCENT TIMID PE targulcartii.ro

„Jurnalul unui adolescent timid” de Stephen Chbosky este una dintre cele mai sincere lecturi de care am avut parte în ultima perioadă şi sunt tare fericită că am avut ocazia să o citesc şi să o savurez. Nu am văzut filmul şi nici nu îmi doresc, deoarece cartea este perfectă şi nu vreau ca o adaptare să îmi schimbe perspectiva mea asupra ei.

Intră în lumea lui! Aflat în pragul adolescenţei, Charlie se hotărăşte să-şi povestească viaţa unui prieten imaginar, căruia îi trimite o serie de scrisori intime. Prins între dorinţa de a şi trăi viaţa şi tendinţa de a fugi de ea, Charlie, se trezeşte obligat să exploreze un teritoriu până acum necunoscut. Acela al primelor întâlniri şi al casetelor cu compilaţii, al problemelor de familie şi al prietenilor adevăraţi. Şi caută neîncetat „melodia perfectă” a unei „călătorii perfecte” în care „să se simtă infinit”.

Charlie este personajul principal, un adolescent normal care îşi exprimă sentimentele în scris şi le adresează unui prieten imaginar sub formă de scrisori. Toată acţiunea are loc în primul an de liceu, atunci când Charlie îşi face primii prieteni şi păşeşte în universul complicat al vieţii de liceu, unde precum bine ştiţi, doar cei puternici reuşesc să nu se lase afectaţi. Îşi face doar 2 prieteni în această perioadă, Patrick şi Sam şi se îndrăgosteşte de amândoi. Charlie este pasiv, nu se implică în multe lucruri, fiind o fire mai retrasă, timidă, dar şi un copil foarte inteligent şi care îţi inspiră un sentiment de grijă faţă de el.

Practic Charlie mi se destăinuie, „prietenul imaginar” fiind eu, cititorul. Ştiu, sună ciudat, dar aşa este. Aflăm despre familia sa, despre oamenii care l-au părăsit, despre pasiunile sale, despre dorinţele cele mai ascunse şi despre lucrurile care îl fac fericit şi cele care îl sperie.

„Jurnalul unui adolescent timid” este exact aşa cum sugerează titlul, cu o acţiune aparent simplă, dar încărcată de mesaje şi de învăţături, care pentru mine au contat mult. Mi-a plăcut foarte mult Charlie şi am avut acel instinct de a-l proteja şi de a-l ajuta să treacă pentru traumele sale. Recomand din suflet cartea şi o consider o lectură motivaţională, cu un puternic impact asupra celor care o citesc.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA JURNALUL UNUI ADOLESCENT TIMID PE targulcartii.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Jurnalul Unui Adolescent Timid
Autor: Stephen Chbosky
An apariție : 2013
Editura: TREI
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2591

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

Recenzie „Frânturi din ea” de KARIN SLAUGHTER

După o perioadă destul de urâtă, am reușit să îmi setez din nou prioritățile și să revin la zi cu cititul, pentru că aveam multe cărți începute, însă neterminate. Mi-am propus să nu las cărți neterminate, pentru că fiecare merită timpul nostru și aceasta este părerea...

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Recenzie „Un strop de distrugere” de SCARLETT ST. CLAIR

Vi s-a întâmplat vreodată să citiți o carte de care nu puteți să vă desprindeți? Și deși acea carte are unele pasaje care va enervează puțin, voi tot o citiți pentru că vă oferă un vibe addictive? Exact așa mi s-a întâmplat mie cu această serie, pe care am terminat-o...

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

Buna cartea, cititori, oriunde v-aţi afla! Oameni la pescuit Nu asta suntem toţi la un moment dat? Oameni care pescuim. Vise. Dorinţe. Mici sau mari. Şi oameni. Îi pescuim pentru că îi vrem lânga noi. Îi pescuim conştient sau mai puţin conştient. Ce se întâmplă însă,...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1941 zile și a scris până acum 457 articole. Se află pe poziția 2 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments