ACUM GĂSEȘTI JURNALUL UNUI ADOLESCENT TIMID PE:

“Jurnalul unui adolescent timid” de Stephen Chbosky este una dintre cele mai sincere lecturi de care am avut parte în ultima perioadă şi sunt tare fericită că am avut ocazia să o citesc şi să o savurez. Nu am văzut filmul şi nici nu îmi doresc, deoarece cartea este perfectă şi nu vreau ca o adaptare să îmi schimbe perspectiva mea asupra ei.

Intră în lumea lui! Aflat în pragul adolescenţei, Charlie se hotărăşte să-şi povestească viaţa unui prieten imaginar, căruia îi trimite o serie de scrisori intime. Prins între dorinţa de a şi trăi viaţa şi tendinţa de a fugi de ea, Charlie, se trezeşte obligat să exploreze un teritoriu până acum necunoscut. Acela al primelor întâlniri şi al casetelor cu compilaţii, al problemelor de familie şi al prietenilor adevăraţi. Şi caută neîncetat „melodia perfectă” a unei „călătorii perfecte” în care „să se simtă infinit”.

Charlie este personajul principal, un adolescent normal care îşi exprimă sentimentele în scris şi le adresează unui prieten imaginar sub formă de scrisori. Toată acţiunea are loc în primul an de liceu, atunci când Charlie îşi face primii prieteni şi păşeşte în universul complicat al vieţii de liceu, unde precum bine ştiţi, doar cei puternici reuşesc să nu se lase afectaţi. Îşi face doar 2 prieteni în această perioadă, Patrick şi Sam şi se îndrăgosteşte de amândoi. Charlie este pasiv, nu se implică în multe lucruri, fiind o fire mai retrasă, timidă, dar şi un copil foarte inteligent şi care îţi inspiră un sentiment de grijă faţă de el.

Practic Charlie mi se destăinuie, “prietenul imaginar” fiind eu, cititorul. Ştiu, sună ciudat, dar aşa este. Aflăm despre familia sa, despre oamenii care l-au părăsit, despre pasiunile sale, despre dorinţele cele mai ascunse şi despre lucrurile care îl fac fericit şi cele care îl sperie.

“Jurnalul unui adolescent timid” este exact aşa cum sugerează titlul, cu o acţiune aparent simplă, dar încărcată de mesaje şi de învăţături, care pentru mine au contat mult. Mi-a plăcut foarte mult Charlie şi am avut acel instinct de a-l proteja şi de a-l ajuta să treacă pentru traumele sale. Recomand din suflet cartea şi o consider o lectură motivaţională, cu un puternic impact asupra celor care o citesc.

Titlu: Jurnalul Unui Adolescent Timid
Autor: Stephen Chbosky
An apariție : 2013
Editura: TREI
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1215 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/