Recenzie “Prin zăpadă și cenușă – vol 2” de Diana Gabaldon

by | Nov 19, 2020 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PRIN ZĂPADĂ ȘI CENUȘĂ - VOL 2 PE Cartepedia

Nu este un secret faptul că sunt super fană Outlander și că nu am renunțat la acest univers chiar și după ce am ajuns în fața cărților IMENSE pe care editura Nemira le traduce cu un remarcabil entuziasm și o apreciabilă viteză. Cărțile au multe pagini, da, dar culmea, nu te poți satura de ele, deși ești conștient de lungimea poveștii. Însă, am văzut și cărțile în engleză și vreau să vă spun că mi se par și mai mari, așa că putea să fie mai rău. 🙂 Am descoperit seria Outlander într-un moment în care aveam nevoie de o ficțiune istorică de calitate, dar care să mă ajute și cu o poveste frumoasă de dragoste, fiind singura modalitate cum o astfel de poveste se putea “digera” mai ușor. Volum după volum, acțiunea devine mai frumoasă, mai palpitantă și mai atractivă, pentru că mereu apar personaje noi iar personajele pe care le știm deja evoluează constant. Nu există plictiseală și nu există plafonare, având un ritm alert mereu.

Prin zăpadă și cenușă vol 2” de Diana Gabaldon este a 6- a parte din infinita serie care ne ține cu sufletul la gură. Mare parte din stilul autoarei nu s-a schimbat, ea păstrându-și tenta lirică și dragostea pentru descrieri. Nu ai nevoie de altcineva care să te ghideze pe minunatele meleaguri dacă ai un asemenea autor care să îți șoptească frumusețile ei. Dacă aș putea, i-aș acorda un mare contract de sponsorizare, să fie ambasador de brand pentru o anumită țară, încă nu m-am decis care dintre ele, însă cuget. 😀 În plus, are foarte multe idei și se vede cât de implicată a fost în procesul de documentare, știind câte puțin din fiecare: istorie, medicină, animale, psihologie, copii, maturizare, etc. Dacă așa este și în viața reală, este o super femeie, extrem de înzestrată din toate punctele de vedere.

În această carte, acțiunea se desfășoară în SUA și devenim martorii unui eveniment istoric, formarea acestora. Guvernatorul apelează la Jamie Fraser ca să încerce să unifice tărâmul și să îl protejeze în numele Coroanei. Dar acesta știe de la Claire cum se termină povestea: cu independența tuturor statelor americane. Și mai știe, dintr-un ziar apărut în 1776, că el și toți ai lui pier în luptă.

Am fost foarte încântată de echilibrul adus de Diana cuplurilor. Până acum Jamie cu Claire au fost mereu un centrul atenției, însă de dată aceasta Briana cu Roger mi-au plăcut mai mult, pentru că au avut parte de situații care i-au solicitat mai mult. Briana este o super fată, puternică dar și vulnerabilă, care se confruntă iar cu anumite lucruri din trecut pe care voia să le lase acolo. Modul în care trece peste este admirabil. Dacă tot vorbim despre maturizare și putere, Claire este campioană la așa ceva și din păcate, a fost mult prea încercată, din punctul meu de vedere. Mi se pare că Diana o “țintește” prea mult în anumite întâmplări și o clădește prea dur, fără voia ei. Este un model clar de femeie puternică, însă uneori i-aș spune să o mai lase liniștită, pentru că suferit prea mult. Cât despre Jamie, acesta rămâne eroul meu curajos, care poate face oricărei provocări, atâta vreme cât Claire este alături de el. Un power couple de referință, având ca sursă a puterii lor – iubirea. 🙂

A durat ceva până am terminat această carte, pentru că abundă în detalii, acțiune și informație, însă în general cărțile Dianei curg lin și destul de repede, generând acea sete de cunoaștere și de a află ce se întâmplă mai departe, care uneori mă sperie. :))) Vă recomand să aveți răbdare și să dați o șansă acestei serii, pentru că este remarcabilă!!

Outlander Season 6 Guide to Release Date, Cast News and Spoilers

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PRIN ZĂPADĂ ȘI CENUȘĂ - VOL 2 PE Cartepedia

Titlu: Prin Zăpadă și Cenușă - Vol 2
Autor: Diana Gabaldon
An apariție : 2020
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 864
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 19.11.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1406 zile și a scris până acum 363 articole. Se află pe poziția 4 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments