Recenzie „Purgatoriul îngerilor” de Camelia Cavadia

de | sept. 23, 2022 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PURGATORIUL ÎNGERILOR ARE REDUCERE PE:

          Bună cartea, cititori, oriunde v-aţi afla!

Poveste cu poveşti

Purgatoriul îngerilor de Camelia Cavadia este o poveste cu poveşti. Este povestea lui Teodor, copil pierdut în parc dintr-o neatenţie a bunicii , care îşi apără numele cu preţul vieţii. Este povestea Mariei, mama acestuia, care nu se va împăca niciodată cu această pierdere şi nu va reuşi să treacă peste. Povestea tatălui care găseşte o formă de a supravieţui şi a trăi cu această dramă. Povestea lui Aron, geamănul rămas acasă lângă nişte părinţi care nu mai formează o familie. Povestea copilului străzii obligat să cerşească. Povestea unor copii, unii cu destin stabilit încă de la naştere – Manuel – şi a unora care se lasă modelaţi de răul  ce le apare în cale – Sorel, Tartoru, Bubosu. Povestea lui Sabad şi a lui Tanti Loneta, care ţin în mână frâiele tuturor acestor destine. E povestea tuturor celor care îşi caută un copil dispărut, în carte sau în viaţa reală: părinte, poliţist, rudă.

Maria

Sfâşietoare este Maria. Şi neputincios este cititorul.( a se citi în loc de cititorul – eu ). Pentru că am simţit nevoia imperioasă de a o ajuta, de a îi oferi alinare în încercarea grea pe care o trăieşteşsi din care nu găseşte ieşire la liman. Meritul imesn e, fără dubiu, al scriitoarei. Rar mi-a fost dat să citesc şi să trăiesc pâăa în adâncurile sufletului drama unui personaj. O stâncă la exterior, un vulcan activ în interior. Aceasta este Maria. Dacă mişcările sunt ale unui robot, în adâncuri se dă lupta. Lupta cu soţul, a cărui viaţă parcă merge înainte, fără ea. Lupta cu Dumnezeu – acea luptă a lui ” de ce eu?, de ce mie? – pe care îl învinuieşte pentru ceea ce i s-a întâmplat. Lupta cu însăşi lumea care o înconjoară.

Eu şi cartea

Poate simţiţi aici şi acum că aţi aflat totul din carte. Mare greşeala. Eu nu aş putea reda în două paragrafe tot zbuciumul fiecărui personaj. Fiecare are drama lui, zbaterile, fluturările lui din aripi. Personajele sunt dragoni în sine. Fiecare cu puterea lui. Şi cu slăbiciunile lui. Suntem conştienţi, ca cititori, că frumuseţea stă în ochii privitorului. Astfel, şi o carte poate fi citită cu suflet diferit. Dar aceasta are puterea să ajungă departe.

Dumnezeu şi Noi

” Oricât de mare ar fi distanţa dintre om şi Dumnezeu, oamenii reuşesc s-o umple. Rostesc rugăminţi de ajutor in cor sau separat, pe mii şi mii de voci. Le poartă pe deasupra capetelor ca pe un sicriu gol. Habar n-au că răspunsul se găseşte în ei, nu pe drumul ce-i desparte.”

Dacă îți place recenzia cărții PURGATORIUL ÎNGERILOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Camelia Cavadia

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PURGATORIUL ÎNGERILOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Purgatoriul îngerilor
Autor: Camelia Cavadia
An apariție : 2017
Editura: TREI
Nr. Pagini: 376
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 571

Alte recenzii de la Camelia Cavadia:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

3 1 vote
Article Rating
Adriana Ionescu este redactor Booknation.ro de 293 zile și a scris până acum 19 articole. Se află pe poziția 28 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Ionescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments