Recenzie „Regăsire” de Raluca Butnariu

de | oct. 18, 2016 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA REGĂSIRE ARE REDUCERE PE:

regasire-raluca-butnariuRegăsire este al doilea historical romance după Deziluzii, semnat Raluca Butnariu, pe care îl citesc. Iar concluzia finală este acela că am început să prind gustul romanelor de dragoste, mai ales dacă ele poartă semnătura acestei autoare.

După cum v-am mai spus, Raluca Butnariu are un stil magic de a spune o poveste de dragoste. Deşi atenţia este îndreptată trei sferturi din poveste asupra protagoniştilor, nici un moment nu simţi că te plictiseşti. Ai replici savuroase, caractere puternice, un decor al anilor 1800 de vis şi o poveste cursivă şi magică.

În Regăsire avem un trecut plin de iubire, dar şi de trădare, ani duri cu lupte crâncene atât pe plan fizic cât şi psihic. Avem un complot ce distruge tinereţea dar şi dragostea înfloritoare a unor tineri naivi, precum şi decizii pripite ce au consecinţe grave.

Nicolle, o tânără de şaisprezece ani cunoaşte primii fiori ai dragostei în braţele lui Jonathan Stamford. Deşi tatăl acesteia se opune vehement şi nu acceptă nici un fel de relaţie între cei doi, tinerii sunt dispuşi să facă orice pentru a fi împreună. După o lună de îmbrăţişări pătimaşe şi inimi pline de iubire însă, Jonathan este înrolat şi pleacă pe front. După patru luni revine însă şi descoperă cu stupoare că iubirea lui, Nicolle se va căsători peste o zi cu Lordul Clairmont.

Dacă îți place recenzia cărții REGĂSIRE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raluca Butnariu

Stupoarea şi furia ce îl cuprinde îi întunecă minţile astfel încât îi taie Nicollei orice şansă de a se explica în faţa lui, aruncându-o în stradă ca pe un câine. Anii trec, dar cei doi rămân cu aceeaşi inimă frântă şi cu aceeaşi mâhnire şi furie faţă de persoana pe care cândva o iubise şi o crezuse propria-i jumătate. Dar destinul are încă planuri în ceea ce-i priveşte.

Şapte ani mai târziu o descoperim pe Nicolle Clairmont văduvă, având de întreţinut un băiat adorabil de doar şapte ani, două surori dar şi o mamă bolnavă, precum şi o ipotecă imensă pe propria-i casă, motiv pentru care lucrează ca şi guvernantă la Wilton Flouse. Soarta nu a fost blândă cu ea, dar după o luptă aprigă cu copiii răzgâiaţi ai ducilor de Pembroke şi cu o groază de datorii în spate, Nicolle reuşeşte să se ţină încă pe linia de plutire. Asta până în momentul în care dă nas în nas cu trecutul.

Jonathan Stamford este verişorul ducesei de Pembroke şi cu ocazia botezului noului născut al ducesei, îşi face apariţia la Wilton Flouse. Bogat, având la braţ o frumoasă logodnică, şocul pe care îl are la vederea Nicollei îi răscoleşte sufletul şi-i invadează mintea şi trupul cu amintirile trecutului. Un trecut pe care îl credea uitat, o iubire pe care tindea să creadă că o îngropase odată cu trădarea Nicollei.

Faţă-n faţă, cei doi se vor confrunta cu o ură şi un dispreţ reciproc, deschizând rănile a două inimi cicatrizate prost şi aruncându-se pe un teren de luptă unde doar inimile frânte se pot lupta orbeşte. Dacă vor avea forţa necesară de a se opri din luptă înainte de a-şi provoca mai mult rău, asta rămâne de văzut.

Raluca Butnariu, în volumul Regăsire, ne invită să descoperim consecinţele unor decizii pripite, rezultatul unui război absurd ce se putea evita printr-o simplă comunicare, ani pierduţi inutili, dar şi suflete împovărate de ură şi furie în necunoştinţă de cauză.

-Să nu-mi spui că oferta mea te ofensează?! continuă el pe un ton condescendent. 

Nu oferta lui o leza, constată ea cu amărăciune, ci indiferenţa crudă cu care-i vorbea.

– Nu mă simt insultată, milord, rosti ea, adunându-şi tot curajul pentru a-i înfrunta privirea întunecată. Gestul dumitale este, cel puţin în acest moment, mult mai plin de consideraţie decât oricare altul de până acum.

Maxilarele lui se încleştară. Furia îi făcu ochii să strălucească. După o clipă, ajunse la concluzia că nu merită să se certe cu ea, aşa că-i zâmbi, lăsându-şi mâna pe coapsa ei.

– Nicky, nu are niciun sens să discutăm în contradictoriu. Ne-am lovit destul în trecut. Nu crezi că ne-am putea ajuta reciproc într-un mod avantajos, plăcut şi comod?

– N-am acceptat încă să-ţi devin amantă, replică Nicolle încet, cuprinzându-şi genunchii cu braţele, în timp ce privirea îi rătăcea deasupra lacului. 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA REGĂSIRE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Regăsire
Autor: Raluca Butnariu
An apariție : 2015
Editura: CELESTIUM
Nr. Pagini: 245
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1636

Alte recenzii de la Raluca Butnariu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2712 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 1 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Am citit cartea si mi-a placut foarte mult 🙂 . Imi place stilul Ralucai. Sigur voi mai citit si alte carti scrise de ea .