Recenzie „Regatul flăcărilor argintii” de Sarah J Maas

de | apr. 27, 2022 | Recenzii cărți

Regatul flăcărilor argintii este o carte pe care tare am așteptat-o. Am citit primele volume, ce mi-au plăcut foarte mult, și chiar am avut așteptări de la acesta din urmă.

Romanul este scris frumos dar totuși puțin prea forțat, din punctul meu de vedere. Toate lucrurile sunt duse la extrem și cumva, acest aspect a tras în jos povestea. Violența extremă, scenele fierbinți, care întrec cu mult linia erotică, și instabilitatea Nestei, pe alocuri m-au făcut să fac pauze pentru a mă delecta cu altceva mai hrănitor.

Sinopsis

Acest volum o aduce în prim plan pe Nesta, sora cea mare a lui Feyre. Ea trece prin diferite transformări pe parcursul acțiunii cărții. Întâi găsim o Nesta aparent nepăsătoare și irascibilă, care frecventează cele mai de joasă speță localuri, încurcându-se cu diferiți masculi. Mai târziu aflăm că acesta era modul ei de a se pedepsi pentru sacrificiile pe care le-a făcut Feyre.

Apoi suntem martori la un drum anevoios pe care îl va urma Nesta spre a-și câștiga încrederea în ea însăși, spre acceptare și antrenare, găsindu-și astfel un scop și o motivație, atrăgând după ea mai multe preotese.

Puterea Nestei și menirea ei de a găsi elementele au adus plusuri multe acțiunii. La fel și felul cum s-a împrietenit ea cu Casa și modul cum a fermecat, aproape inconștient, anumite lucruri ce o înconjoară.

Relația ei cu Cassian evoluează abrupt, inițial fiind un război al ambițiilor, dar pe parcurs cei doi reușesc să își găsească drumul către inima celuilalt.

Impresii

M-am bucurat să mă reîntâlnesc cu Rys și Feyre. Finalul a fost previzibil și am o vagă impresie că mai urmează o parte la această serie. Nu pot spune că mi-a plăcut la fel de mult ca primele 3 volume ale seriei, dar nici nu mi-a displăcut.

Pe alocuri cartea are tendințe spre stilul horror, deci ar putea cuceri ușor cititorii unui astfel de gen literar. Lăsând la o parte aspectele care țin strict de gustul meu, cartea este incitantă și potrivită ca lectură ușoară.

Titlu: REGATUL FLĂCĂRILOR ARGINTII
Autor: Sarah J Maas
Traducător: Andra-Elena Agafiței
An apariție : 2021
Editura: RAO
Nr. Pagini: 760
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 7875

Alte recenzii de la Sarah J Maas :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă a fost redactor Booknation.ro și a scris 51 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments