Recenzie ”Regatul flăcărilor argintii” de Sarah J. Maas

de | feb. 9, 2022 | Recenzii cărți

Despre povestea Nestei Archeron

După ce Cazanul i-a dăruit și i-a furat atâtea, Nesta Archeron s-a pierdut printre sticle de vin și masculini străini, meniți să o facă să uite de regrete și de suferință. În tavernele pline de muzică și alcool din Velaris era singurul loc unde Nesta putea să uite de viața ei.

Acum, când faptele ei au devenit o rușine pentru Marea Doamnă a Regatului Nopții, Feyre decide să o mute pe Nesta în Casa de lângă lac. Aici, sub supravegherea atentă a lui Cassian, Nesta nu va mai putea să își distrugă viața, fugind de realitate.

Așa că tot ce îi rămâne de făcut este să se antreneze cu Cassian și să urască pe toată lumea. Nesta nu face parte din familia lor și știe că nu le merită iubirea, de aceea tot ce le oferă ea este ură. O ură care o zdrobește și care îi macină inima în fiecare secundă a vieții ei.

Nesta știe că nu merită iubire, însă asta nu o împiedică să se apropie de femeile Illyriene și de preotesele în care își regăsește suferința.
Ura și traumele ei nu o împiedică nici să se apropie de Cassian. Tocmai pentru că el este singurul care pare să o înțeleagă și să o accepte cu tot întunericul și cu demonii ei. Mulțumesc Libris.ro pentru carte.

Un nou război este pe cale să înceapă

Însă când războiul e pe cale să înceapă, cu Reginele umane care vor să distrugă pacea și cu Tezaurul străvechi demult pierdut pe care trebuie să îl găsească, cu toate amenințările și toți dușmanii care îi amenință, Nesta pare a fi arma lor secretă.

Puterile ei încă îi sunt străine, dar atunci când ea și prietenele ei sunt aruncate în mijlocul unui joc sângeros, Nesta primește șansa de a dovedi cine este ea cu adevărat. Și oare va reuși să îi salveze pe oamenii pe care îi iubește? Va reuși oare să plătească pentru tot răul făcut?

,,Am să-ţi spun ai să reuşeşti. Că ai să înfrunţi totul și că ai să treci mai departe. Că lacrimile astea sunt bune, Nesta. Lacrimile astea înseamnă îi pasă. Am să-ţi spun că nu este prea tarziu pentru nimic. Si nu îți pot zice când, sau cum, dar situaţia o să se îmbunătăţească. Ce simţi tu, vinovăţia, suferinţa și dezgustul, ai să le depășești pe toate. Însă numai dacă ești dispusă să lupți. Doar dacă ești dispusă să le înfrunți, să le accepţi şi să treci peste ele, ca să ieși în partea cealaltă. Și poate că ai să mai simţi o urmă de durere, dar există o altă parte. Una mai bună.”

Părerea mea despre Regatul flăcărilor argintii

După cât e mult iubisem primele volume ale seriei împreună cu nuvela, speram ca și această poveste să fie la fel de frumoasă. Și, desigur, „Regatul Flăcărilor Argintii” mi-a întrecut așteptările și s-a transformat într-o uriașă evoluție și schimbare a acestui personaj controversat. Nu am urât-o niciodată pe Nesta, însă am judecat mult alegerile și comportamentul ei. Deci, speram ca acest volum să fie despre schimbarea ei.

Este pentru prima oară când sunt atât de mândră de un personaj dintr-o carte. Este prima oară când trec prin atâtea emoții diferite în același timp. Ultimele o sută de pagini au fost un prilej bun pentru a vărsa un râu de lacrimi. Am plâns pentru Feyre și Rhys, am plâns pentru Mor, pentru Gwyn și Emerie, noile personaje minunate și, desigur, am plâns pentru Nesta și Cassian.

Nu știu ce aș putea spune mai mult, pentru că întreaga serie scrisă de Sarah J. Maas este o capodoperă. Sper ca toți cititorii de fantasy să dea o șansă acestei povești! Sper ca și ei să trăiască aceeași aventură minunată pe care am trăit-o și eu alături de personajele din Regatul Nopții. Tot ce pot face acum este să aștept următoarele volume și să sper că vor fi cel puțin la fel de minunate!

Nesta și Cassian au fost primul cuplu al acestei serii care doboară clasica zicală cum că extremele se atrag. Din punctul meu de vedere, Nesta și Cassian sunt identici, doi aroganți sarcastici, puternici și nemiloși. Și deși de obicei nu aș spune asta, cred că ei vor fi singurul cuplu de acest gen, în care doi oameni identici se potrivesc perfect.

Titlu: REGATUL FLĂCĂRILOR ARGINTII
Autor: Sarah J. Maas
An apariție : 2021
Editura: RAO
Nr. Pagini: 753
Limba: Engleză
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1749

Alte recenzii de la Sarah J. Maas:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 3 ani, 10 luni, 7 zile și a scris până acum 313 articole. Se află pe poziția 6 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments