Recenzie „Regatul spinilor și al trandafirilor„ de Sarah J. Maas

de | ian. 10, 2018 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Lumea cărților, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

Pentru început, aș dori să vă urez tuturor un An Nou fericit, plin de bucurii și cât mai productiv din punct de vedere al lecturii. Și cum pot eu să încep 2018 dacă nu cu o recenzie adresată uneia dintre cărțile mele preferate? Revin astăzi cu o recenzie adresată cărții Regatul spinilor și al trandafirilor, primul volum din sera e poartă numele volumului de început, scris de îndrăgita autoare Sarah J. Maas.

Feyre a crescut într-o lume în care magia există doar în legende. Dar
dacă această lume ar fi reală şi, mai mult decât atât, ar ameninţa să
arunce lumea muritorilor într-un război întunecat? Mânată de promisiunea
de a-şi apăra familia, făcută mamei ei, Feyre va afla că în lumea
zânelor totul este posibil, chiar şi să te îndrăgosteşi de un Mare Lord
al spiriduşilor. O ameninţare pluteşte, însă, asupra acestui tărâm
magic, iar Feyre este singura care poate salva de la pieire regatul
zânelor şi lumea oamenilor, spune descrierea cărții.

Romanul ne-o prezintă pe Feyre, o tânără modestă ce își ducea traiul într-o lume în cae magia exista doar în legende, spiridușii, zânele și tot Phirtyan-ul fiind necunoscute de către muritorii e rând.

Dar de ce un Mare spiriduș dă buzna într-una din zile în casa lui Feyre, iar sub pretextul unui tratat din străbuni o obligă să-și părăsească familia și să-l urmeze în noua aventură plină desetea de sânge și de putere a tuturor creaturilor din Phirtyan? Există oare posibilitatea să se adeverească legendele de care toți muritorii se temeau?

Am citit această carte în urmă cu ceva timp, însă întâmplările relatate cu o măiestrie desăvârșită de către autoare îmi sunt atât de clare în minte, încât am impresia că am citit-o ieri. .

Deși începe cu pași timizi, „basmul„ modern se va dezvolta atât de frumos și grațios, încât m-aș mira să nu vă intre în preferințe. Am apreciat faptul că acest roman fantasy conținea doza potrivită din fiecare categorie, astfel tăindu-ți răsuflarea cu fiecare pagină răsfoită.

Scrisă într-un mod tulburător de frumos, Regatul spinilor și al trandafirilor prezintă o carte contemporană cjm rar veți mai găsi!

Titlu: REGATUL SPINILOR ȘI AL TRANDAFIRILOR
Autor: Sarah J. Maas
An apariție : 2016
Editura: RAO
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1364

Alte recenzii de la Sarah J. Maas:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Arina Mihaela a fost redactor Booknation.ro și a scris 11 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arina Mihaela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments