Recenzie „Regatul Umbrelor” de Leigh Bardugo

de | sept. 7, 2018 | Beletristică, Literatură Contemporană, noaff, Recenzii cărți, Suspans

Imagini pentru regatul umbrelorNu mi se întâmplă foarte des să aleg o carte fără să citesc mare lucru despre ea. Mai greșesc uneori și încep o poveste după autor, sau pur și simplu după coperta. Cel din urmă motiv m-a convins să aleg trilogia „Grisha”, pentru că sincer, este cineva care nu a observat cât de frumos este ilustrată seria? Nota 10 pentru design și Ramona a căzut în plasă imediat. Oricum, important este că citesc, nu contează motivul pentru care încep o carte, nu?:)

„Regatul Umbrelor” este scrisă de Leigh Bardugo, pe care probabil o știți din duologia „Banda celor 6 ciori”. Spre rușinea mea, nu am citit cele 2 cărți, însă le am frumos în bibliotecă. Poate la un moment dat o să vină și rândul lor. Ceea ce mi-a plăcut extrem de mult la idee cărții este inspirația pe care Leigh a avut-o pentru cadrul în care setează acțiunea. Aici împletește foarte bine realul și imaginarului, și îi dă un twist propriu foarte original, care arată cât talent are. În plus, descrie foarte frumos și reușește să dea naștere unor personaje destul de complicate, după părerea mea, dar plasate într-un cadru logic, unde au sens deplin. Ravka, o țară de inspirație rusă, este adusă în genunchi de războaie, fiind fragmentată de Falia Umbrelor. Acest lucru ii aduce practic declinul, deoarece Falia este un tărâm întunecat, plin de creaturi infioratore, ce omoară tot ce le stă în cale. Două armate apară Ravka, Armata Întâi și Armata a Doua. Oamenii din aceste două armate sunt diferiți, cei din prima fiind oameni obișnuiți, loiali regelui, iar cei din a doua, oameni cu puteri magice, numiți Grisha, care sunt conduși de o prezență misterioasă, Întunecatul.

Intră în scenă Alina Starkov, din Armata Întâi, care nu știe ce puteri fantastice posedă. În curând, lumea Intunecatului o să își dea seama de potențialul Alinei și o să o vrea numai pentru ea. Alina însă nu cedează așa ușor, fiind un personaj foarte complex și inteligent, dar în același timp și fragil. Te poți conecta cu ea facil, pentru că nu are ceva ieșit din comun întâlnit doar în cărți. Nu, Leigh Bardugo aduce influențe „relatable” acesteia. Evoluează foarte frumos și pe parcursul lecturii mi-a plăcut mult să o urmăresc, să văd cum face tranziția de la o fată vulnerabilă, la un personaj puternic, ce luptă până la sacrificiu pentru ceea ce crede. Există și un element romantic in „Regatul Umbrelor”, Alina este în secret îndrăgostită de Mal, cel mai bun prieten al său. Mal a fost tot timpul lângă Alina și mi-a plăcut modul în care s-au completat, deși a durat ceva până când sentimentele adevărate să iasă la iveală. Autoarea a încercat și un iz de triunghi amoros, dar mă bucur că s-a renunțat la idee rapid. Fuguța pe Libris pentru carte.

Per total, recomand din suflet „Regatul Umbrelor”, fiind un început extrem de reușit pentru o serie de succes. Cred că Leigh Bardugo are un talent ieșit din comun în a crea un univers propriu, cu elemente originale, și foarte ușor de înțeles. Deși avem parte de multă acțiune, răsturnări de situație, secrete și conspirație, avem și elemente de dragoste, toate formând o poveste solidă, cu fani foarte înfocați. Trecem la partea a doua din serie.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: REGATUL UMBRELOR
Autor: Leigh Bardugo
An apariție : 2013
Editura: TREI
Nr. Pagini: 344
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1001

Alte recenzii de la Leigh Bardugo:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2196 zile și a scris până acum 501 articole. Se află pe poziția 2 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments