Recenzie “Regina Umbrelor” de Sarah J Maas

Titlu: Regina Umbrelor
Autor: Sarah J Maas
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 704
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 7.06.2018
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI REGINA UMBRELOR PE:

Saraj J Maas este cu siguranță una dintre cele mai bune autoare de fantasy EVER. Modul în care aduce personajele în prim plan, le creionează și le îmbogățește cu defecte dar și calități, m-au făcut o mare fană a acesteia și orice carte pe care o lansează este o plăcere de citit pentru mine. Cine a îndrăgit “Regatul Spinilor și al Trandafirilor” sigur o să se îndrăgostească și de seria “Tronul de Cleștar”,deoarece avem de a face iar cu o eroină puternică, hotărâtă, MULT mai războinică decât Feyre a noastră:)

Toată cărțile din serie marchează câte o etapă importantă din viață eroinei noastre, Celaena. În volumul 4, “Regina Umbrelor” aceasta devine pe deplin regina Terrasen-ului, Aelin Galathynius. După pierdere, suferință, moarte, această este gata să își recupereze ce îi aparține de drept. Ce mi-a plăcut la nebunie? Modul în care o face:) Nimic la Celaena nu este soft sau întâmplător. Este un personaj puternic, încăpățânat, ironic și luptător, care evoluează într-o super regina și vrea ca toată lumea să știe că EA este aici și că nu pleacă nicăieri.

Mi-a plăcut la nebunie TOT🙂 Acțiunea este impresionantă, relațiile dintre personaje sunt puternice, cu un vibe extrem. Nota 10000 Sarah J Maas pentru finalul epic, nu cred că am mai citit ceva de genul acesta într-o altă serie fantasy. Serios, ultimele 200 de pagini memorabile!! Singurul lucru care nu m-a impresionat foarte mult a fost inconstanța unui cuplu. Dacă în “Regatul Spinilor și al Trandafirilor”, chiar dacă a trecut  de la Tamlin la Rhys, Feyre a avut pe cineva alături, o persoană cu care a construit ceva puternic. Aici, Celaena a avut destul de mulți iubiți pe parcursul seriei și am fost destul de dezamăgită de schimbări, pentru că eu mă atașez mult de personaje și am sfârșit prin a rămâne fără ele… Aici îmi doream mai mult, dar poate este prea cliseic ca eroina să aibă de fiecare dată pe cineva langă ea. Celaena este genul mai independent 🙂

Această carte merită toate laudele care i s-au adus, pentru că este complexă, extrem de bine scrisă și crează o super dependență, indiferent de genul de carte pe care îl preferi. Chiar dacă nu ești SF lover, nu se poate să nu îți placă, pentru că elementele variate fac această carte potrivită pentru orice tip de cititor. Sarah J Mass rules:)

Carte oferita de www.libmag.ro

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.