Recenzie “Romanul adolescentului miop” de Mircea Eliade

by | May 2, 2021 | Beletristică, Dragoste, Literatura Română, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ROMANUL ADOLESCENTULUI MIOP ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Metaroman – Roman în roman, pentru adolescenți și nu doar. Unul despre și pentru suflet, frământat, când abia descoperă ce înseamnă sentimentele, bucătăria lor, stângaci, dar cu speranțe, învață să le manevreze, în perioada în care nu mai are sufleuri (părinții).
Tânăr, cu inițiativa de a scrie un roman care ar putea să îl scape de corigență, trece prin tentative eșuate de a găsi subiectul perfect pentru a concepe unul de succes. Îl disperă digresiunile constante, pe care de altfel, uneori, singur și le creează, intermitențe lipsite de gust.
Fără să-și dea seama, Eliade, scriind jurnalul, intuitiv și-a îndeplinit visul adolescentin, unul reflexiv, despre asemănarea timpului, un secol mai târziu, avem aceleași trăiri, sentimente neschimbate. Rămân cu senzația că, totuși nu suntem atât de diferiți până la urmă.
Pregătiți fotoliul, ceaiul căci veți ajunge în intimitatea și sinceritatea autorului, desculți pășind alături de el într-o adolescență în care am pipăit cu toții, făcând cunoștință cu propriile emoții, nefericiți, stânjeniți, disperați să ni se spună „Bravo, ai reușit!”.
Miopi, la propriu sau la figurat, toți am fost.
Purtați sau nu ochelari, romanul o să îl lecturați scufundați în amintirile propriilor lupte, unde dragonul întruchipat de examene și școală o să fie pietrificat de iubiri și filosofii, una dintre care am avut-o și eu în acea perioadă- să fii tu sau să te asemeni cuiva?!
☀️ Nici nu mai înțelegeam acum rostul hotărârilor mele de a-mi găsi sufletul. Dacă sufletul meu nu e unul, ci o infinitate, cum l-aș recunoaște pe cel adevărat?
Vă spun din start, nu este o lectură simplistă sau ușoară, Eliade se pricepe la construcția unor propoziții doldora cu sens și filosofie. El este Arhitectul răzvrătit de sistem și, ca orișicare om, încearcă să găsească o cale mult mai ușoară pentru a izbuti, a fi cineva în lumea asta, și fără de noi, mult prea mare.
Lecturi cu caracter vă doresc!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ROMANUL ADOLESCENTULUI MIOP?

Vezi toată lista de cărți scrise de Mircea Eliade sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ROMANUL ADOLESCENTULUI MIOP CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Romanul Adolescentului Miop
Autor: Mircea Eliade
An apariție : 1989
Editura: MINERVA
Nr. Pagini: 477
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 2.05.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

La ceas târziu, înșir aceste rânduri de suflet fericit. Mă copleșește un sentiment de mândrie pentru simplul fapt că cunosc scriitori contemporani, contemporanii mei, care scriu bine. Și când zic bine, sunt în totalitate îndreptățită să îi declar oameni care au...

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Am citit această carte după ce am citit Soția din Paris și a fost un avantaj deoarece eram deja familiarizată cu anumite evenimente și cu multe dintre personajele despre care Hemingway povestește. Soția din Paris este de fapt o replică la această carte în care...

5 1 vote
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 57 zile și a scris până acum 29 articole. Se află pe poziția 15 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments