Recenzie „Să nu ne uităm la ceas” de Rodica Ojog-Braşoveanu

by | Feb 11, 2018 | Istorie, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SĂ NU NE UITĂM LA CEAS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Din greşeală, am descoperit un autor interesant despre care, recunosc, că nu auzisem prea multe. Rodica Ojoc-Braşoveanu mi-a atras atenţia cu acest roman de spionaj şi istoric, Să nu ne uităm la ceas, prin talentul cu care îşi introduce cititorul într-un tablou bine nuanţat, dar nu complet, al unei lumi care îşi desfăşoară activitatea din spatele cortinei într-o perioadă marcantă a omenirii: Al Doilea Război Mondial.

În acest volum, ne aflăm în vara anului 1943, într-un hotel select a unui Bucureşti ideal şi prea puţin afectat de ororile războiului, care găzduieşte cele mai rafinate, dar şi extravagante personaje din diferite părţi ale lumii.

Unele dintre ele sunt Elvira şi Kurt, în jurul cărora se învârt ca nişte sateliţi orchestraţi celelalte personaje şi acţiunile lor.

Elvira reprezintă femeia educată, elegantă şi independentă învăluită într-o ceaţă subtilă de mister; iar Kurt, personaj cu sânge de nobil şi unul dintre cei mai influenţi oameni din anturajul lui Hitler, este umbra bărbatului viguros care a fost odată: rănit şi obosit, fără aşteptări deosebite de la viaţă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Rodica Ojog-Braşoveanu

„Tot acest păienjeniş al vieţii, oamenii care se zbat, milioanele de interese care se ciocnesc, zbuciumul acesta continuu pentru ca, până la urmă… Pocni din degete: Rien de rien! Grozav de amuzant!”

Relaţia lor începe ca un capriciu nevinovat a femeii moderne şi puţin excentrice de a-şi petrece vacanţa în compania unui bărbat rafinat, printr-un pact comun: acela de a nu face dezvăluiri personale unul altuia. O relaţie efemeră şi tratată ca o aventură plăcută.

„Deschise poşeta şi consultă o agendă:

− Suntem luni, 20 iulie. Ne vom despărţi în seara zilei de 4 august, cu promisiunea fermă că nu vom încerca niciodată după aceea să ne căutăm unul pe celălalt.

Daccord!

Detaliile cu care autoarea ne atrage în această poveste cu iţe încurcate şi transpuse într-un mod bine structurat şi iscusit dovedeşte experienţa şi pasiunea ei în domeniul intrigilor de culise, dar, totodată şi farmecul faţă de locurile turistice cu bun gust. Astfel, cititorul devine un spectator curios al unei piese de teatru create minuţios cu mult tact şi stil.

„O privelişte care spune totul despre exotismul acestei ţări. Occidentul şi Orientul oferite pe aceeaşi tipsie, un curcubeu cocktail…”

🔥 CARTEA SĂ NU NE UITĂM LA CEAS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Să Nu Ne Uităm La Ceas
Autor: Rodica Ojog-Braşoveanu
An apariție : 2014
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 11.02.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 1221 zile și a scris până acum 53 articole. Se află pe poziția 21 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ralu Iri

Greseala de tipar: Rodica Ojog-Brașoveanu
Recomand cărțile ei! Are un stil inedit de a-și construi și povestea și personajele.