Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

by | Jan 21, 2021 | Beletristică, Fantezie, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA SĂ-ȚI PUI O DORINȚĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Să-ți pui o dorință de Vasi Rădulescu“Să-ți pui o dorință” este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. “Dragă inimă” a fost un volum de povestiri personale și inspirate din viața de spital. Volumul de față este un roman de mică întindere despre un copil bolnav, o țestoasă și un peștișor portocaliu. Tot cu povețe pentru o viață mai bună, pentru a prețui timpul și pe cei de lângă noi.

Citind cartea “Să-ți pui o dorință” am ajuns să o asemăn ușor cu minunate și duioase povești din alte cărți mult mai cunoscute și dragi mie

Este vorba despre “Oscar și tanti Roz” de Eric-Emmanuel Schmitt și “Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry. Povestea creată de doctorul scriitor te duce în lumi închipuite, în locuri mai bune, mai pașnice, mai blânde. Unde poți primi răspunsul la cele mai arzătoare intrebari. Și de asemenea unde ești bine mersi chiar dacă în viața reală să zicem că te afli într-un salon de spital, cu creierul, inima, sau alte părți ale corpului ca în ghimpi.

Cartea asta îți redă speranța. Te încălzește pe dinăuntru și îți arată cât de importante sunt încă poveștile în viața noastră. Poveștile tale de viață, povestile altora, cele închipuite, cele din cărți. Cele culese din jurul tău, cele pe care le lași în urma ta, copiilor, nepoților, prietenilor, celor pe care nu îi cunoști încă.

Poveștile ne mențin în viață. Imaginația nu este un lucru rău. Poate fi o lume în care să te retragi atunci când în lumea reală toate sunt pe dos. Reprezintă un univers personal, în care îți închipui propriile personaje, povești, acțiuni, desfășurări ale vieții, finaluri fericite.

“Să-ți pui o dorință” este un roman mititel, dar bine structurat, scris de un doctor inimos și povestitor bun

Realizezi citind paginile volumului că nu contează atât de mult unde te afli, ce ai, dacă în jurul tău nu se află oameni buni și blânzi, amuzanți sau buclucași. Care să te facă să te simți mai bine doar cu o vorbă bine zisă și venită din suflet. Așa se întâmplă cu băiețelul cu șosete turcoaz, mai apoi cunoscut ca băiețelul cu cercuri negre pe cap, care se află în spital fiind într-o situație gravă.

El depășește treptat starea de boală și de frică, suferința și durerile pricinuite mereu atât de boală, cât și de tratamentul prin care trece, pentru că este îndrăgit și ajutat de persoane cu suflete imense. O asistentă cu dragoste de vene, un doctor bun, un liftier înțelept, o bucătăreasă ce face mâncăruri delicioase, un electrician priceput, dar cam timid, o fetiță colegă de suferință. Dar mai presus de toate o broască țestoasă devenită bunică proprie și un peștișor bucluc balamuc aproape auriu care îndeplinește doar o dorință.

Eu zic să citești cartea asta pentru sufletul tău, dar mai întâi să îți pui o dorință. Cine știe, poate chiar se va îndeplini.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții SĂ-ȚI PUI O DORINȚĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Vasi Rădulescu sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SĂ-ȚI PUI O DORINȚĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Să-ți Pui O Dorință
Autor: Vasi Rădulescu
An apariție : 2019
Editura: READERS DO GOOD
Nr. Pagini: 218
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 21.01.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cântecul lui Solomon” de Toni Morrison

Recenzie “Cântecul lui Solomon” de Toni Morrison

E a doua mea întâlnire cu Morrison și deși Cântecul lui Solomon este cartea care o reprezintă și care i-a asigurat recunoașterea și i-a adus un Nobel, mie, personal, Preaiubita mi-a părut mai complexă, mai captivantă și cu o scriitură mai emoționantă și mai intensă....

„Bună seara, Melania!” de Rodica Ojog-Brașoveanu

„Bună seara, Melania!” de Rodica Ojog-Brașoveanu

O doamnă mereu elegantă, cochetă, o companie plăcută, dar mai ales o persoană prietenoasă. Acestea ar fi cuvintele prin care aș descri-o pe doamna Melania Lupu, personajul principal al seriei omonime. Este o pensionară liniștită care își împarte singurătatea cu motanul Mirciulică. Până și motanul este unul special: negru, se uită la filme, bea numai lapte cu rom și ascultă poveștile stăpânei. V-am atras atenția? :)))) Melania Lupu este chiar compătimită de ceilalți pentru legătura strânsă dintre ea și motan, toată lumea crezând-o senilă

0 0 vote
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 883 zile și a scris până acum 266 articole. Se află pe poziția 4 din 26 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments