Recenzie “Sacrificiul din miezul iernii” de Mons Kallentoft

by | Nov 4, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA SACRIFICIUL DIN MIEZUL IERNII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

sacrificiul din miezul iernii de mons kallentoft“Sacrificiul din miezul iernii” este un roman de ficțiune, mister și suspans scris de autorul și jurnalistul suedez Mons Kallentoft. Cartea a fost publicată inițial în anul 2007. Și face parte dintr-o serie de mai multe romane polițiste cu personajul Malin Fors în rol principal. Ea este un detectiv inspector de poliție din Linkoping, Suedia. Acesta este primul volum din serie.

Din seria Malin Fors mai fac parte și următoarele romane: “Vară fatală”, “Toamna”, “Savage Spring”, “The Fifth Season”, “Water Angels”, “Wind Souls”, “Earth Storm”, “Fire Hunters”, “Devil’s Scent”, “The Executioner’s Kiss” și “A Heaven’s Cry”. 

Dintre acestea, pe lângă “Sacrificiul din miezul iernii”, mai am în bibliotecă și citite totodată volumele “Vară fatală” și “Toamna”.

Romanul “Sacrificiul din miezul iernii” de Mons Kallentoft este destul de dur ca scriere și acțiune

Imaginile vizuale pe care ți le evocă sunt violente. Iar cuvintele prin care sunt descrise scenele sunt destul de șocante. Nimic nu e blând și calm în această carte. Poate doar partea în care spiritul victimei poartă un monolog cu sine și încearcă să ia legătura cu detectiva printr-un fel de telepatie este mai puțin dură.

Personajul investigator, care se regăsește și dă titlul tuturor cărților din serie, Malin Fors, aude voci interioare care o poartă ușor ușor către o mai bună înțelegere a cazului. Astfel, metoda prin care lucrează polițista este definită de următoarele rânduri:

O investigație constă dintr-o masă de voci, genul pe care le auzi și genul pe care nu le auzi. Trebuie să asculți de vocile fără sunet, Malin. Acolo este ascuns adevărul.

Într-o dimineață devreme din cea mai geroasă iarnă din Suedia, detectiva Malin Fors este chemată de colegii ei de la poliție pentru a vedea ceea ce pare a fi cel mai crunt mod de operare a unei crime din istoria criminalității suedeze. Femeia trebuie să se despartă de fiica ei adolescentă și să plece din căldurosul ei apartament pentru a-și face meseria.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mons Kallentoft

Ce va descoperi la locul faptei o va năuci peste măsură

Cadavrul nud al unui bărbat obez a fost găsit spânzurat de un copac într-o zonă pustie, înghețată din afara orașului Linkoping. De la prima vedere a trupului aproape congelat, Malin se confruntă cu o serie de întrebări fără răspuns.

Care este identitatea celui ucis(fiindcă este destul de clar că a fost ucis și că nu s-a sinucis)? Cum a ajuns în acel copac? Ce semnifică acele răni ciudate de pe trupul său?  De ce a fost ucis și de ce în această manieră? Oare are vreo legătură cu vreun ritual practicat în această perioadă a anului de vreun cult bizar?

Malin și echipa sa, care de altfel nu prea o agreează, trebuie să investigheze amănunțit cazul și să afle adevărul. Să descopere criminalul. Dar comunitatea pe care o interoghează în acest sens parcă este unită special pentru a păstra secretele ce pot duce la identificarea ucigașului și a motivului său.

Și totuși, romanul “Sacrificiul din miezul iernii” de Mons Kallentoft este diferit față de alte romane de genul citite de mine. Chiar și din rândul celor nordice. Îmi place că această carte nu este doar o ficțiune polițistă obișnuită. Faptul că împrumută elemente supranaturale precum vocile care sunt aproape în permanență în capul lui Malin face din această carte una deosebită, cu elemente pregnante de mistery.

Iar asta nu este singura lectură de genul pe care am savurat-o. Celelelate două cărți din această serie noir sunt la fel de “delicioase”. Așteptați-vă așadar la alte recenzii de genul aici pe Booknation în zilele care urmează.

Titlu: Sacrificiul Din Miezul Iernii
Autor: Mons Kallentoft
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 415
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 4.11.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 791 zile și a scris până acum 237 articole. Se află pe poziția 6 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments