Recenzie “Vară fatală” de Mons Kallentoft

by | Nov 5, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA VARĂ FATALĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Vară fatală de Mons Kallentoft“Vară fatală” este un roman de ficțiune, mister, thriller și suspans scris de suedezul Mons Kallentoft. Cartea face parte din seria de mai multe volume polițiste “Malin Fors”, fiind cea ce-a doua în ordinea scrierii lor. Romanul nordic a fost publicat inițial în anul 2008. Iar eu am citit ediția în limba română de la Editura Trei apărută în anul 2011.

Din această saga întunecată de la scriitorul din Linkoping, Suedia, am mai citit “Sacrificiul din miezul iernii” și “Toamna”.

În romanul “Vară fatală”, dura detectivă suedeză Malin Fors se întoarce pentru a investiga noi delicte odioase

Această serie noir suedeză parcă sugerează că fiecare anotimp își are criminalul său și modul său de a opera și de îngrozi lumea în același timp. Însă de data asta cazul pe care îl va prelua detectiva se va amesteca și mai mult cu viața sa personală.

Orășelul Linkoping trăiește o vară ucigător de fierbinte. Și de parcă incendiile izbucnite peste tot în pădurile sale nu ar fi de ajuns, societatea de aici are de-a face și cu un sadic violator care răspândește groaza în tinerele din zonă. Este cea mai sufocantă vară pe care și-o amintește orice locuitor din toate verile trăite până atunci. Și pe acest fundal de căldură îngrozitoare, alte fapte groaznice se petrec, alăturându-se valului de nefericire.

Vara asta va fi fatală câtorva personaje care vor avea o soartă violentă. O adolescentă este găsită dezbrăcată și însângerată într-un parc din oraș. Ea pare că nu își mai amintește nimic din ceea ce i s-a întâmplat, îngreunând astfel investigațiile referitor la cine i-ar fi putut face asta.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mons Kallentoft

Dar acesta este doar începutul. O altă descoperire macabră pe o plajă a lacului din zonă începe să terifieze din ce în ce mai tare pe locuitori. Se bănuiește că ar fi vorba de un criminal în serie care se plimbă printre ei nestingherit la adăpostul anonimatului. Astfel că acum nimeni nu mai știe în cine să aibă încredere. Orașul încearcă să-și protejeze tinerele și lumea este din ce în ce mai vigilentă.

Dar nici nu știi de unde poate veni pericolul

Criminalul îți poate fi vecin. Poate fi vânzătorul de înghețată sau cel care îți aduce laptele dimineața. Malin Fors trebuie să fie cu ochii în patru și să asculte de instinctul ei pentru a avansa cu investigația. Femeia trebuie să descopere secretele din spatele acestor crime și întâmplări groaznice, pentru a opri răul care pândește parcă din flăcările verii fierbinți și de neoprit.

Însă în încercarea ei de a se pune pe urmele ucigașului, va ajunge foarte aproape de el. Iar atât ea, cât și familia ei, în special fiica ei adolescentă, vor fi puse într-un pericol iminent.

Bineînțeles că va trebui să citești romanul “Vară fatală” de Mons Kallentoft pentru a vedea cu ochii tăi și a simți chiar tu teroarea care planează asupra orașului unde acest criminal în serie își face de cap.

Titlu: Vară Fatală
Autor: Mons Kallentoft
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 430
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 5.11.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 791 zile și a scris până acum 237 articole. Se află pe poziția 6 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments