Recenzie „Vară fatală” de Mons Kallentoft

de | nov. 5, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA VARĂ FATALĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Vară fatală de Mons Kallentoft„Vară fatală” este un roman de ficțiune, mister, thriller și suspans scris de suedezul Mons Kallentoft. Cartea face parte din seria de mai multe volume polițiste „Malin Fors”, fiind cea ce-a doua în ordinea scrierii lor. Romanul nordic a fost publicat inițial în anul 2008. Iar eu am citit ediția în limba română de la Editura Trei apărută în anul 2011.

Din această saga întunecată de la scriitorul din Linkoping, Suedia, am mai citit „Sacrificiul din miezul iernii” și „Toamna”.

În romanul „Vară fatală”, dura detectivă suedeză Malin Fors se întoarce pentru a investiga noi delicte odioase

Această serie noir suedeză parcă sugerează că fiecare anotimp își are criminalul său și modul său de a opera și de îngrozi lumea în același timp. Însă de data asta cazul pe care îl va prelua detectiva se va amesteca și mai mult cu viața sa personală.

Orășelul Linkoping trăiește o vară ucigător de fierbinte. Și de parcă incendiile izbucnite peste tot în pădurile sale nu ar fi de ajuns, societatea de aici are de-a face și cu un sadic violator care răspândește groaza în tinerele din zonă. Este cea mai sufocantă vară pe care și-o amintește orice locuitor din toate verile trăite până atunci. Și pe acest fundal de căldură îngrozitoare, alte fapte groaznice se petrec, alăturându-se valului de nefericire.

Vara asta va fi fatală câtorva personaje care vor avea o soartă violentă. O adolescentă este găsită dezbrăcată și însângerată într-un parc din oraș. Ea pare că nu își mai amintește nimic din ceea ce i s-a întâmplat, îngreunând astfel investigațiile referitor la cine i-ar fi putut face asta.

Dar acesta este doar începutul. O altă descoperire macabră pe o plajă a lacului din zonă începe să terifieze din ce în ce mai tare pe locuitori. Se bănuiește că ar fi vorba de un criminal în serie care se plimbă printre ei nestingherit la adăpostul anonimatului. Astfel că acum nimeni nu mai știe în cine să aibă încredere. Orașul încearcă să-și protejeze tinerele și lumea este din ce în ce mai vigilentă.

Dar nici nu știi de unde poate veni pericolul

Criminalul îți poate fi vecin. Poate fi vânzătorul de înghețată sau cel care îți aduce laptele dimineața. Malin Fors trebuie să fie cu ochii în patru și să asculte de instinctul ei pentru a avansa cu investigația. Femeia trebuie să descopere secretele din spatele acestor crime și întâmplări groaznice, pentru a opri răul care pândește parcă din flăcările verii fierbinți și de neoprit.

Însă în încercarea ei de a se pune pe urmele ucigașului, va ajunge foarte aproape de el. Iar atât ea, cât și familia ei, în special fiica ei adolescentă, vor fi puse într-un pericol iminent.

Bineînțeles că va trebui să citești romanul „Vară fatală” de Mons Kallentoft pentru a vedea cu ochii tăi și a simți chiar tu teroarea care planează asupra orașului unde acest criminal în serie își face de cap.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții VARĂ FATALĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Mons Kallentoft sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VARĂ FATALĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Vară Fatală
Autor: Mons Kallentoft
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 430
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 5.11.2020
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Bariere de fum” de Monica Ramirez

Recenzie „Bariere de fum” de Monica Ramirez

Bariere de fum, este cel mai intens roman pe care l-am citit vreodată. Și nu, nu exagerez. Acesta este volumul patru din seria Alina Marinescu și are o acțiune de o brutalitate copleșitoare. Bariere de fum - "Nimic nu e ceea ce pare a fi..." ... O propoziție care...

Recenzie „Balanța puterii” de Monica Ramirez

Recenzie „Balanța puterii” de Monica Ramirez

Romanul "Balanța puterii", al 3-lea volum din seria Alina Marinescu, este un roman al suferinței și al renașterii. Exact așa aș putea să îl descriu. O Alina schimbată Am găsit aici o Alina schimbată. O Alina transformată de suferința celor 7 ani fără Alex, 7 ani în...

”Vălul pictat” de W. Somerset Maugham

”Vălul pictat” de W. Somerset Maugham

„Vălul pictat” este un roman despre pierderi și câștiguri, despre dragoste și ură, despre viață și moarte, despre tristețe și bucurie. Prima carte citită de Maugham m-a făcut să mă îndrăgostesc de stilul autorului, de lejeritatea și ușurința sa de a povesti. Kitty...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1149 zile și a scris până acum 303 articole. Se află pe poziția 3 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments