Recenzie „Toamna” de Mons Kallentoft

de | nov. 6, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA TOAMNA ARE REDUCERE PE:

Toamna de Mons KallentoftRomanul „Toamna” este scris de suedezul Mons Kallentoft. Face parte din seria „Malin Fors” din care am mai citit volumele „Sacrificiul din miezul iernii” și „Vară fatală”. Este cea de-a treia carte din serie și a fost publicată inițial în anul 2009. Ca gen se încadrează ca și surorile sale în Ficțiune, Mister, Suspans, Thriller, Crime.

Cu volumul „Toamna”, Mons Kallentoft devine cu siguranță unul dintre autorii nordici preferați ai cititorilor de literatură polițistă

Și de data asta povestea este una înfricoșătoare și palpitantă. Dar victimele nu mai sunt tinere adolescente fără apărare sau bărbați spânzurați de copaci, într-un mod ce amintește de ritualuri nordice. Este toamnă și acum acțiunea se axează pe descoperirea cadavrului avocatului Jerry Petersson în șanțul de apă din jurul propriului castel.

Povestea cărții „Toamna” de Mons Kallentoft este despre bani mulți și lăcomie, despre răzbunare și corupție. Ceea ce îmi place foarte mult la cărțile scrise de suedez este felul în care victimele apar în același timp ca naratori paraleli. Ca voci care exprimă mai mult sau mai puțin obiectiv cele întâmplate. Datorită lor avem o înțelegere mai bună a cazurilor și a istoriei crimelor.

Și acest lucru, deși supranatural în felul său, nu strică din realismul poveștii, ci o îmbogățește. Nimic nu pare tras de păr. Ci este mai degrabă un fel de flashback stilistic în comparație cu flashbackurile folosite în mod normal în alte ficțiuni polițiste sau noir.

Dacă îți place recenzia cărții TOAMNA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Mons Kallentoft

Dacă în volumele anterioare din serie fie retrăiam ierni geroase ori veri sufocant de fierbinți, de data asta trăim o toamnă ploioasă până la refuz

Un anotimp cu ploi furtunoase, de proporții biblice. De parcă apa revărsată din ceruri ar vrea să spele sângele vărsat al crimelor din trecut și din prezent.

În acest context apocaliptic, cadavrul brutal înjunghiat al castelanului Jerry Petersson este descoperit plutind cu fața în jos în canalul de apă ce înconjoară impozantul său castel Skogsa. Bineînțeles că detectivul care are de-a face cu ancheta este inteligenta Malin Fors. O polițistă genială, dar plină de defecte, care pe deasupra mai are și o viață personală complicată.

În volumul precedent din serie, „Vară fatală”, viața propriei fiice, Tove, a fost amenințată de un criminal sadic. Acum, în timp ce încearcă să facă ordine în stările ei, Malin este forțată să sape adânc în istoria orașului Linkoping. Și totodată în trecutul propriei familii. Iar pe lângă secretele pe care le ascund cu dibăcie morții și viii, nobili sau plecați și întorși brusc acasă, detectiva va da și de secrete care o privesc direct. Secrete care amenință să o înece și pe ea.

Un alt fapt care transformă cărțile lui Mons Kallentoft în scrieri destul de realiste este partea vicioasă a celor care de obicei sunt doar eroi și atât. În cazul de față, Malin Fors. Slăbiciunile personajului principal, disperarea și nesiguranța sa, ba chiar dependența sa de alcool, este o sursă de inspirație pentru autor. Și fac din Malin un antierou plauzibil, cu care se poate asocia oricine din viața reală.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TOAMNA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: TOAMNA
Autor: Mons Kallentoft
An apariție : 2009
Editura: TREI
Nr. Pagini: 396
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 420

Alte recenzii de la Mons Kallentoft:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1631 zile și a scris până acum 371 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments