Recenzie Scrisori către Rita de Kaos Moon (Ștefan Caraman)

Titlu: Scrisori Către Rita
Autor: Kaos Moon (Ștefan Caraman)
An apariție : 2011
Editura: TracusArte
Nr. Pagini: 612
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 28.04.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

🔥 CARTEA SCRISORI CĂTRE RITA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

kaos-moon-scrisori-catre-rita

Ștefan Caraman e un nume deja cunoscut. Chiar are grupul său de cititori fideli după atâția  ani! Dar atunci de ce a publicat Scrisori către Rita sub un pseudonim (Kaos Moon)? Ei bine, răspunsul ni-l dă chiar dumnealui:

“[…] mi-am dorit să fac un experiment scriind romanul asistat de chibiți (habar nu ai câte idei, personaje și contexte ies din aparent senilele, pornograficele ori paralelele comentarii).[…] Și de ce KAOS MOON… Pentru că e muzica unei trupe canadiene (cu același nume) din anii 90, care mi-a plăcut. Pentru că dacă aș fi semnat cu numele real aș fi fost luat drept cine și sunt și n-aș mai fi fost credibil în demersul meu.[…]”

Scrisori către Rita este, prin urmare, o carte cu o poveste inedită scrisă (oarecum) din mers. Însă nici nu trebuie să știi prea multe despre geneza acestui roman ca să cataloghezi cartea drept “originală”! Nu e o carte pentru pudici, vă spun din start – nici limbajul nu e pe gustul lor, iar despre poveste nici nu mai zic! E o carte pentru cititori deschiși la minte.

Cartea cuprinde destăinuirile unui anumit domn (să-i spunem așa) pe nume Nic Labiș. Bine, de fapt e un fel de crai monden (cam ca-n cartea lui Codin Maticiuc, dar diferit) care totuși se află în căutarea unui ideal feminin – oare Rita? (Asta e tema voastră de casă).

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Kaos Moon (Ștefan Caraman).

În ciuda celor 612 pagini, Scrisori către Rita nu e o carte de care să te plictisești! E genul acela de roman care nu știi ce fel de senzații îți stârnește: te tulbură, te amuză, te enervează, te șochează, ș.a.m.d.

Nu e o carte de care te desparți ușor (la mine nu s-a încheiat procesul încă). Te bântuie de-a dreptul! Și, totuși, nu vă recomand s-o citiți ziua! Mai bine o citiți noaptea, în liniște, o devorați înceeeeeeeeet…

Apărută la editura Tracus Arte, cartea lui Kaos Moons sau Ștefan Caraman (cum doriți), s-a bucurat de re-editări constante! Nici nu se putea altfel – e o carte care merită (și cei care au citit-o vă pot confirma)! În plus, după acest roman s-a realizat chiar și un serial teatral foarte apreciat!

🔥 CARTEA SCRISORI CĂTRE RITA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Un roman cu substanță - citiți și convingeți-vă, orice alt comentariu e în plus!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

    • Avatar Diana Elena Neaţă
      Reply

      E o carte interesantă, dar cam stufoasă :)) Una peste alta, ți-o recomand (dacă nu te sperie grosimea ei :)) )

POST A COMMENT.