Recenzie „Shining” de Stephen King

de | apr. 5, 2020 | Ficțiune, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy


Notice: Undefined offset: 0 in /home/booknati/public_html/wp-content/plugins/booknation-tools/book_details.php on line 79

🔥 CARTEA SHINING ARE REDUCERE PE:

Shining de Stephen King“Shining” sau “Strălucirea” este un roman de groază scris de regele genului horror și thriller Stephen King. Cartea a fost publicată inițial în anul 1977. Iar adaptarea pentru televiziune a fost lansată în 1980, cu Jack Nicholson în rolul lui Jack Torrance, regizor fiind Stanley Kubrick.

Deși filmul l-am văzut de mai multe ori, cartea am citit-o abia anul acesta. De asemenea, și referitor la continuare am văzut tot filmul înainte să citesc cartea Dr. Sleep. Am de gând să remediez acest lucru luna aceasta.

Romanul “Shining” de Stephen King este un horror psihologic care te țintuiește locului

Mi-a plăcut mult cartea, dar am privit toată acțiunea cu ochii unui cititor experimentat. Asta deoarece am citit până acum câteva cărți și povești horror În plus am văzut și filmul și am știut cam la ce să mă aștept. Cu toate acestea, consider scrierea mai bună decât adaptarea pentru ecran.

Există și unele diferențe destul de mari între scenariul filmului și plotul cărții. Și asta se pare că nu m-a deranjat doar pe mine, ci chiar pe creatorul poveștii – Stephen King. Scriitorul a susținut că urăște filmul, dar eu nu aș merge chiar până acolo încât să afirm asta. Pentru mine atât cititul cărții, cât și urmăritul peliculei au fost experiențe grozave. Nu în aceeași măsură, dar totuși …

Dacă îți place recenzia cărții SHINING, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

Jack Torrance, un scriitor ratat și fost bețiv, se mută cu soția și fiul de doar 5 ani într-un hotel măreț din creierul munților. Acesta este noul său job. Trebuie să aibă grijă de matahala de hotel pe timpul îndelungatei ierni ce sosește curând. În acest timp, hotelul este închis și singurele persoane de la Overlook sunt doar ei trei. Ei și alte câteva suflete damnate să bântuie în camerele pustii ale clădirii, ani la rând. Dar cei vii nu știu asta și totul pare că începe bine.

Însă, Danny, fiul lui Jack, are o putere aparte. El este dotat cu cel de-al șaselea simț care îl face să poată comunica cu alte persoane ca el. Să vadă în viitor și să poată citi gândurile celorlalți. Această putere este „strălucirea” lui, pe care puțini oameni o mai au și știu să o folosească. Datorită strălucirii, băiețelul va atrage o forță a răului pe care hotelul nu a lăsat-o să erupă în totalitate până în acel moment.

Hotelul Overlook, bântuit și întunecat, martor al crimelor și orgiilor violente, vrea să-l atragă pe băiat de partea forțelor răului

Și pentru asta se va folosi de nebunia și patima tatălui său. Alcoolul, gândurile sumbre, singurătatea și eșecul în carieră îl vor face pe Jack să pună gând rău familiei sale. El îi va vâna pentru a face alte victime pentru hotelul însetat de sânge. Vedeniile, propriile amintiri violente, comportamentul deviant al tatălui, îi pun în temă pe mamă și fiu. Iar în curând, în loc să se bucure de peisajele minunate de iarnă la adăpostul confortabil al hotelului, cei doi vor face totul să își salveze viața. Să scape din clădirea bântuită și diabolică.

Atmosfera sinistră, camerele încuiate ce adăpostesc spirite neîmpăcate cu moartea lor, lucrurile ce iau formă reală sunt cele ce înebunesc pe toți membrii familiei. Însă doar Danny cu strălucirea sa își dă seama de asta. Dar el e doar un copil și ce poate face un copil în vârstă de 5 ani în fața unei asemenea furii ucigașe?

Vei afla citind cu aviditate romanul horror “Shining” de Stephen King. Este un clasic în literatura de groază și a fost iubit și urât deopotrivă de-a lungul timpului.

Lecturi plăcute!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA SHINING CU REDUCERE DE PE:

Titlu: SHINING
Autor: Stephen King
An apariție : 1993
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 510
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 958

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Pacientul” de Jasper DeWitt

Recenzie “Pacientul” de Jasper DeWitt

Cum ar fii ca cineva să îți poată citi gândurile și să folosească cele mai mari temeri ale tale împotriva ta? Dacă ai frică de înălțime să te pună într-un Montagne Russe, dacă ai fobie de insecte să te ducă într-o pădure, dacă ai ceva rău ascuns în adâncul tău să îl...

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Aceasta este o recomandare de thriller pentru pasionații de nordic noir. Mult mai bun decât mă așteptam. Atmosfera este macabră, plină de adrenalină și suspans, ipoteza alunecă pe o pantă a absurdului și la un moment dat chiar te întrebi la ce fel de explicații va...

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 2 luni, 6 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 4 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments