Recenzie Simbolul pierdut de Dan Brown

Titlu: Simbolul Pierdut
Autor: Dan Brown
An apariție : 2009
Editura: RAO
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Andreea Chiuaru
Publicată la 21.04.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Simbolul pierdut de Dan Brown
5 (100%) 1 vote

dan-brown-simbolul-pierdut.3d“Simbolul pierdut” de Dan Brown este a treia carte din seria Robert Langdon, alături de “Îngeri și demoni”, “Codul lui DaVinci” și “Inferno”.

Despre ce e vorba, pe scurt?

Profesorul de simbolistică Robert Langdon primește un telefon de la asistentul personal al mentorului și prietenului său, un cunoscut mason, Peter Solomon și este invitat să țină o prelegere la Washinghton. Însă Peter Solomon pare de negăsit, iar gala la care profesorul Langdon trebuia să participe este doar o invenție. Lucrurile par să se clarifice treptat atunci când Langdon primește un telefon bizar de la un necunoscut care-i spune că are la dispoziție un timp foarte scurt să-i salveze viața prietenului său. La câteva minute, în centrul Sălii Statuilor din clădirea Capitoliului apare mâna lui Peter Solomon, cu cinci simboluri bizare tatutate pe fiecare dintre degete. Și de aici începe o cursă contra cronometru pentru Robert Langdon care trebuie să descifreze misterele unei piramide masonice legendare ce constituie un vital interes pentru răpitorului lui Solomon.

Ce mi-a plăcut mie?

Romanul este scris într-un stil foarte alert și reușește să te țină în priză. De asemenea, sunt inserate o multitudine de fragmente în care autorul oferă informații despre arhitectura orașului Washington, personalități istorice și masonerie.

Ce nu mi-a plăcut?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Dan Brown.

Dan Brown nu se pricepe deloc să descrie stările personajelor sale. Avem așadar o Katherine Solomon (sora lui Peter Solomon) care-și “aranjează o șuviță după ureche” în cele mai nepotrivite și tensionate momente, o directoare a CIA care pare mai preocupată să fumeze decât să rezolve un caz pe care îl numește de “securitate națională” în aproape fiecare replică, deși nu dă un motiv plauzibil și un Robert Langdon despre care nu prea aflăm cum reacționează într-o situație atât de tensionată pe cât vrea autorul să o facă să pară. De asemenea, finalul mi s-a părut total neinspirat. Ultimele aproximativ 50 de pagini se concentrează pe descrieri, deși acțiunea propriu-zisă se termină cu mult înainte.

Cui îl recomand?

Recomand romanul celor care au citit deja și alte cărți ale lui Dan Brown și sunt familiarizați cu stilul autorului, cicitorului pasionat de masonerie și care vrea să afle informații despre arhitectura și istoria Washingtonului, pasionaților de thrillere și celor care vor un roman alert care să-i țină în priză.

Rating: 3.5/5

Aspecte Pozitive:

Este un thriller plin de suspans care te ține în priză pe toată durata desfășurării acțiunii, sunt oferite informații despre masonerie și despre arhitectura și istoria Washingtonului.

Aspecte Negative:

Conturarea personajelor este foarte slabă, nu este realizat un portret psihologic al acestora.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar Catalina Dumbrava
    Reply

    Pare interesanta, spre norocul sau nenorocul meu, nu am citit nimic scris de Dan Brown si nu ma pot exprima 100%, citind recenzia parca m-ar tenta, oricum cred ca-i voi da o sansa.

  2. Avatar Diana
    Reply

    Am citit cartea aceasta.Mi-a plăcut mult.Dacă ar fi să fac o comparație între aceasta şi Codul Lui DaVinci,aş spune că Simbolul Pierdut e mai bună din punct de vedere a acțiunii. Codul lui DaVinci are un subiect interesant,dar atât.

POST A COMMENT.