Recenzie “Societatea trandafirului” de Marie Lu

Titlu: Societatea Trandafirului
Autor: Marie Lu
An apariție : 2018
Editura: Corint
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 10.01.2019
Nota recenzorului: 10/10
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI SOCIETATEA TRANDAFIRULUI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cred că am luat o decizie bună să citesc back to back această serie, pentru că nu cred că rezistam foarte mult fără o continuare IMEDIAT. “Tinerele Elite” m-a fascinat și m-a intrigat, fiindcă m-a introdus într-un univers atipic, cu personaje care nu au cele mai “pure” calități, însă acest lucru conferă frumusețe poveștii citite. “Societatea Trandafirului” de Marie Lu a ridicat nivelul seriei și a schimbat cursul pe care eu credeam că intrigă îl va avea. Nu lipsesc elementele cu care ne-am obișnuit în prima carte, însă evoluția este prezentă aproape în fiecare frază a cărții.

Nu vreau să vă spun foarte mult despre acțiune, pentru că este destul de complexă și orice detaliu poate să fie considerat un spoiler. O să vă spun ce m-a marcat și ce mi-a atras atenția. Evident, cei care au citit această carte știu evoluția Adelinei și personajul complex și întunecat a devenit. Eram conștientă încă prin prima carte că sigur Marie Lu are altfel de planuri pentru ea și exact asta s-a întâmplat. Toată acțiunea este extrem de întunecată, sumbră, încărcată cu o energie greu de descris. Totul este generat de Adelina, de modul în care puterile ei au pus stăpânire pe ea și de faptele pe care le face, fiind însetată de răzbunare.

Adelina acum are un țel și își folosește toate armele în cel mai sângeros mod. Nu mai este nimic bun sau inocent în ea și cred că acest lucru este vizibil încă de la început. “Lupul alb” este acum o persoană care se hrănește cu emoțiile și teama altora și căreia îi place să vadă oameni înfrânți și zdrobiți emoțional. Își dorește din ce în ce mai multă putere și ascultă vocea puterii sale care o îndeamnă la lucruri malefice, rele, crude.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Marie Lu.

Pentru mine a fost o carte puțin greu de digerat, deși acțiunea te ține în suspans constant. Poate m-am obișnuit cu personaje principale pozitive, care au ca scop în viață să facă și să aducă bine. Din când în când, este bine să mai citesc și altfel de cărți, care să îți schimbe percepția asupra unui format standard de personaj, pentru că același lucru se întâmplă și în viața reală. Unii oameni sunt buni, unii răi, dar asta nu înseamnă că doar cei buni trebuie să fie în centrul unei intrigi. “Societatea Trandafirului” este o punte de legătură între volumul 1 și volumul 3, o carte care aparent te pregătește pentru un final ce evident nu se poate prevedea. Marie Lu este extrem de talentată și sigur ne va încânta cu un final atipic, exact așa cum a construit întreaga serie și până acum. Corint, ne grăbim cu ultimul volum, te rog? 🙂 

ACUM GĂSEȘTI SOCIETATEA TRANDAFIRULUI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.