Recenzie ”Stăpânul Umbrelor” de Ana-Maria Negrilă

by | Jun 15, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA STĂPÂNUL UMBRELOR PE www.cruxed.ro

În ultima vreme, cu această pandemie, când ies pe stradă am impresia că sunt într-un film SF. Simțiți și voi la fel sau doar eu nu m-am obișnuit cu fețele oamenilor acoperite de măști?

Pasiunea pentru citit mă ajută să mai evadez în alte lumi în care mai respir o gură de aer diferit și proaspăt. 

Săptămâna aceasta am avut oportunitatea să călătoresc într-o lume miraculoasă, un loc unde nu există limite pentru imaginație, alături de Sedara, un  personaj alături de care puteam obține tot ce îmi doream. 

 “Nu se născuse bărbat, era adevărat, dar primise Darul vocii și putere asupra insulei. De aceea, tatăl ei o asculta și tot de aceea o asculta și fratele ei.” (pag. 24) 

O femeie cu puteri invincibile, un demon controlat de un soldat, doi mediatori și personaje unice care le vin în întâmpinare în drumul lor spre a le fi de folos sau a le da toate planurile peste cap. 

Am intrat într-un Univers magic, unde aventura este o formă de viață, nu un lucru special de care ai parte din când în când. Personaje fantastice și fascinante, misterioase și pline de surprize. Un tărâm unde adrenalina este menținută la un nivel ridicat.

“Când Sedara intră în sală, toți bărbații se ridicară în semn de respect. Fata dădu din cap, fără să ia în seamă modul în care i se acorda atenție. Traversă, cu capul sus și fața imobilă, spațiul până la fotoliul tatălui ei, încercând să se concentreze asupra fiecărui pas.” (pag.68)

Jocuri de putere etalate prin eleganță sau brutalitate, replici înfiorătoare uneori, acțiune care te ține cu sufletul la gură.

“Fără să mai comenteze, Stepen îi eliberă picioarele și-l trase în sus. Mediatorul murmură nedeslușit, simțind că trupul i se răcește, iar stomacul i se strânge. Reușise să-l înșele?” (pag. 212)

Antiteza dintre feminitatea personajului principal și puterile pe care le are mi-au stârnit curiozitatea încă de la primele pagini. Cât poate să cucerească prin aceste abilități? Nu va fi niciun dușman care să o oprească? Familia ei cât timp îi va fi aproape? Îi va speria ea prin puterile ei? 

Chiar dacă puterile personajelor le fac să pară niște monștri uneori, mi-a plăcut că au fost înfiripate și emoții în caracterele lor.

“Ridică încet mâna și îl atinse pe obraz, simțind furnicături în degete. O atrăgea, o intriga. Dintr-o dată, chipul tânărului începu să strălucească, și curând, brațul fetei împrumută din lucirea caldă. Darul ei o avertiză să se îndepărteze, dar era atâta calm în forța lui Tallen, încât rămase nemișcată.” (pag.277)

Un roman fantasy care își propune să îți facă emoțiile să vibreze la fiecare pagină. Personaje create atent pentru a-ți menține atenția, acțiune intensă, puteri invincibile și locuri misterioase în care teama te îndeamnă să te întorci, dar curiozitatea te face să înaintezi pentru a descoperi ce se află acolo.

Recomand cartea celor care vor să se bucure de o călătorie în care să își permită să fie pentru o zi un erou într-o lume în care imaginația nu are limite, iar adrenalina este la viteză accelerată.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA STĂPÂNUL UMBRELOR PE www.cruxed.ro

Titlu: Stăpânul Umbrelor
Autor: Ana-Maria Negrilă
An apariție : 2020
Editura: CRUX PUBLISHING
Nr. Pagini: 450
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 15.06.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1471 zile și a scris până acum 741 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments