Recenzie ” Regatul sufletelor pierdute” de Ana-Maria Negrilă

de | apr. 13, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA REGATUL SUFLETELOR PIERDUTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Scris cu o extraordinară pasiune pentru lumea de dincolo de nivelul de percepție și dincolo de forța imaginativă a omului prins în canonicul banal cotidian, romanul ” Regatul sufletelor pierdute” al scriitoarei Ana-Maria negrilă, apărut la editura Crux Publishing, ne înfățișează cu generozitate personajele unui univers exploziv, oarecum neverosimil și totuși posibil.

Prinzându-ne într-o încrengătură de personaje coagulate în jurul unei imense conspirații, autoarea transformă senzorialul într-o armă redutabilă, personajele plimbându-se cu nonșalanță prin anumite ” trupuri de împrumut”, folosind ” sensomemoria” în zugrăvirea luptei dintre metafizica și dialectica unu viitor dominat într-o mare măsură de creaturi ale unor altfel de dumnezei, care cred în privilegiul științei omnisciente de a decide ce și cum în numele tuturor.

Trăgându-și seva existențialismului din Anh (sufletul) și Um (trupul), personajele Ana-Mariei Negrilă trăiesc aproape apoteotic lupta dintre rațional și senzorial, bine și rău, situându-și legitimismul întâmplărilor între lumina Celui Măreț și bezna Demiurgului cel Rău, de aici născându-se pârjolitoarea luptă dintre voință și putință într-un oscilant antagonism în care dualismul conjugării palpită spongiform întrte strigăt și tăcere.

O lume poliedrică, geometrizată de contondentele ambiții colțuroase, prinsă într-o omniprezentă levitație, se naște în romanul ” Regatul sufletelor pierdute” din lumină, atemporalitate și teleportare senzorială, plămădind o intrigă sufocantă și halucinantă într-un iureș de nestăvilit al stilului care clădește, năruie și reclădește o mulțime de întâmplări și răsturnări de situații, pline de vervă, de suculența îndestulătoare ale unor simțiri situate undeva între onirism și reverie ca o prelungire a nemrginitei imaginații.

O carte acaparatoare.

Lectură plăcută!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții REGATUL SUFLETELOR PIERDUTE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Ana-Maria Negrilă sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA REGATUL SUFLETELOR PIERDUTE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Regatul Sufletelor Pierdute
Autor: Ana-Maria Negrilă
An apariție : 2016
Editura: CRUX PUBLISHING
Nr. Pagini: 458
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 13.04.2018
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa și „Rătăcirile fetei nesăbuite” care au ajuns cu plăcere în topul cărților mele, de succes. Da, da, eu m-am îndrăgostit! De fapt, mă îndrăgostesc de autorii care: îmi creează atmosfera lui Zweig, are povestea lui Marquez, realitatea lui Maugham,...

Recenzie ”Penelopiada” de Margaret Atwood

Recenzie ”Penelopiada” de Margaret Atwood

Cartea face parte dintr-o colecție, Canongate Myth Series, care cuprinde 100 de nuvele scrise de scriitori din toată lumea cu diferite subiecte reinterpretate din diverse mitologii. Având ca personaje principale monștri sacri ai mitologiei, propune variante...

Recenzie ”Cât aur ascund aceste coline” de C Pam Zhang

Recenzie ”Cât aur ascund aceste coline” de C Pam Zhang

What makes a home a home? Mă așteptam la o altfel de poveste, la ceva apropiat de un scenariu de film country. Dar este altceva. Este o dramă care vorbește de sacrificii și de lipsa de opțiuni. Este povestea unei familii greu încercate, de imigranți care simbolizează...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2302 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments