Recenzie ” Regatul sufletelor pierdute” de Ana-Maria Negrilă

Titlu: Regatul Sufletelor Pierdute
Autor: Ana-Maria Negrilă
An apariție : 2016
Editura: Crux Publishing
Nr. Pagini: 458
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 13.04.2018
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ” Regatul sufletelor pierdute” de Ana-Maria Negrilă
5 (100%) 1 vote[s]

ACUM GĂSEȘTI REGATUL SUFLETELOR PIERDUTE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Scris cu o extraordinară pasiune pentru lumea de dincolo de nivelul de percepție și dincolo de forța imaginativă a omului prins în canonicul banal cotidian, romanul ” Regatul sufletelor pierdute” al scriitoarei Ana-Maria negrilă, apărut la editura Crux Publishing, ne înfățișează cu generozitate personajele unui univers exploziv, oarecum neverosimil și totuși posibil.

Prinzându-ne într-o încrengătură de personaje coagulate în jurul unei imense conspirații, autoarea transformă senzorialul într-o armă redutabilă, personajele plimbându-se cu nonșalanță prin anumite ” trupuri de împrumut”, folosind ” sensomemoria” în zugrăvirea luptei dintre metafizica și dialectica unu viitor dominat într-o mare măsură de creaturi ale unor altfel de dumnezei, care cred în privilegiul științei omnisciente de a decide ce și cum în numele tuturor.

Trăgându-și seva existențialismului din Anh (sufletul) și Um (trupul), personajele Ana-Mariei Negrilă trăiesc aproape apoteotic lupta dintre rațional și senzorial, bine și rău, situându-și legitimismul întâmplărilor între lumina Celui Măreț și bezna Demiurgului cel Rău, de aici născându-se pârjolitoarea luptă dintre voință și putință într-un oscilant antagonism în care dualismul conjugării palpită spongiform întrte strigăt și tăcere.

O lume poliedrică, geometrizată de contondentele ambiții colțuroase, prinsă într-o omniprezentă levitație, se naște în romanul ” Regatul sufletelor pierdute” din lumină, atemporalitate și teleportare senzorială, plămădind o intrigă sufocantă și halucinantă într-un iureș de nestăvilit al stilului care clădește, năruie și reclădește o mulțime de întâmplări și răsturnări de situații, pline de vervă, de suculența îndestulătoare ale unor simțiri situate undeva între onirism și reverie ca o prelungire a nemrginitei imaginații.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ana-Maria Negrilă.

O carte acaparatoare.

Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI REGATUL SUFLETELOR PIERDUTE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Iureșul povestiri are un ritm aparte, care pur și simplu te încarcerează în cochilia unor întâmplări palpitante.

Aspecte Negative:

Prea mulți termeni ai unei neologii bulversante.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.