Recenzie ” Împăratul ghețurilor” de Ana-Maria Negrilă

de | mart. 31, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎMPĂRATUL GHEȚURILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Deși la început l-am abordat cu o oarecare reticență, poate pentru că nu prea mă simt atras de acest gen de literatură, totuși, odată cu fiecare pagină parcursă, m-am trezit prins în mrejele unei magnetizante povești.

Romanul ” Împăratul ghețurilor”, apărut la editura Crux Publishing, sub semnătura scriitoarei Ana-Maria Negrilă, care face dovadă unui nemărginite puteri imaginative, plămădește o lume aparte, cu o intrigă sufocantă, susținută de un ritm alert în care factorul imprevizibil joacă un rol primordial.

Născocind o mulțime de cuvinte și expresii, scriitoarea zugrăvește cu îndrăzneală cromolitografia unei lumi aparte care, în pofida titlului cărții nu ne prinde în menghina invernală, ba dimpotrivă, incandescența acțiunii împletește mitologia și realitatea, ambele adaptate veșmântului sci-fi, născând o puzderie de personaje și întâmplări, cu dese răsturnări de situații și un personaj principal foarte molipsitor, cu o irezistibilă putere de acaparare a cititorilor.

Apelând la ”povestea în poveste”, care ne-o dezvăluie pe Sich, personajul principal, atât inocentă și debusolată, cât și îndârjiotă și de nestăvilit, Ana-Maria Negrilă reușește să ne introducă într-un univers în care nu armele de distrugere în masă sunt cele care conduc totul, ci forța lăuntrică, un psihic înmiit, cu puteri devastatoare, care face și desface, mutilând și reînviind, zeificând și exonerând.

Lumea imaginată de autoare este împărțită pe categorii precum ospitalierii, pre-văzătorii, psihicii, reeducații, invocații și mulți alții, într-o epocă extrem de îndepărtată în care umanul este pe cale de dispariție, scriitoarea mizând, într-o oarecare măsură, pe surpinzătoarea simbioză om-mașină într-o încercare de împletire a senzorialului și automatizării care, adeseori, naște androginizări monstruoase.

Personaje precum Sich, Reh, Tod, Velmer, Zelei, Reteul sau Argent, sunt surpinzători și inoculanți, plini de vervă aparte, misterioși și alunecoși, uneori camelonici, alteori intempestivi, șerpuindu-și existențele într-o lume năucitoare, aflată la granița anarhiei, ba  chiar a totalei anihilări.

Apelând la o arhitectură complexă a urbei în care personajele încearcă să supraviețuiască într-o lume extrem de nemiloasă, Ana-Maria Negrilă dansează cu dibăcie între paliativ și exuberant, clădind și reclădind mistere strangulatoare cu un ușor iz detectivist, într-un ritm când adagio, când crescendo, dând naștere acestui roman extraordinar, plin de virilitate, de forță constructivă care te prinde în mrejele ei

Lectură plăcută!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ÎMPĂRATUL GHEȚURILOR?

Vezi toată lista de cărți scrise de Ana-Maria Negrilă sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎMPĂRATUL GHEȚURILOR CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Împăratul Ghețurilor
Autor: Ana-Maria Negrilă
An apariție : 2018
Editura: CRUX PUBLISHING
Nr. Pagini: 365
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 31.03.2018
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa și „Rătăcirile fetei nesăbuite” care au ajuns cu plăcere în topul cărților mele, de succes. Da, da, eu m-am îndrăgostit! De fapt, mă îndrăgostesc de autorii care: îmi creează atmosfera lui Zweig, are povestea lui Marquez, realitatea lui Maugham,...

Recenzie ”Penelopiada” de Margaret Atwood

Recenzie ”Penelopiada” de Margaret Atwood

Cartea face parte dintr-o colecție, Canongate Myth Series, care cuprinde 100 de nuvele scrise de scriitori din toată lumea cu diferite subiecte reinterpretate din diverse mitologii. Având ca personaje principale monștri sacri ai mitologiei, propune variante...

Recenzie ”Cât aur ascund aceste coline” de C Pam Zhang

Recenzie ”Cât aur ascund aceste coline” de C Pam Zhang

What makes a home a home? Mă așteptam la o altfel de poveste, la ceva apropiat de un scenariu de film country. Dar este altceva. Este o dramă care vorbește de sacrificii și de lipsa de opțiuni. Este povestea unei familii greu încercate, de imigranți care simbolizează...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2302 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments