Recenzie “Strange The Dreamer” de Laini Taylor

Titlu: Strange The Dreamer
Autor: Laini Taylor
An apariție : 2017
Editura: HODDER AND STOUGHTON LTD
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 8.11.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Strange The Dreamer” de Laini Taylor
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI STRANGE THE DREAMER PE:

Sunt atât de fericită pentru că am citit această carte, încât nu mai am răbdare să vorbesc despre ea. Sunt o fană declarată a lui Laini, deoarece m-a cucerit iremediabil cu seria “Daughter of Smoke and Bone” și de atunci pur și simplu vânez cărțile ei și aștept cu nerăbdare o nouă lansare.

“Strange the Dreamer” the Laini Taylor pot spune cu ușurință că este una dintre cele mai reușite cărți ale sale, pentru că a ridicat nivelul atât de mult încât a atins perfecțiunea. Este o carte matură, cu un subiect unic gândit și atât de deosebit încât îmi este foarte greu să vi-l dezvălui fără să povestesc o parte din acțiune. Iată ce trebuie să știți: Lazlo Strange este un copil deosebit, rămas orfan și crescut de călugări. La vârsta de 12 ani descoperă pasiunea pentru citit și de atunci este însetat de cunoaștere, de mitologie, istorie și povești fantastice. Devine obsedat de Orașul Nevăzut “Unseen City” și își dorește să îl descopere. Fascinația lui pentru acest oraș devine atât de pregnantă încât învață și limba oamenilor de acolo, deși nimeni nu mai auzise de acest oraș de mulți ani. Atunci când Lazlo află că Orașul Nevăzut există, aventura adevărată începe.

Pot scrie multe pagini despre această carte și felurile în care mi-a ajuns la suflet. Lazlo este un personaj foarte drag mie, un copil pasionat de lectură (ca noi toți), ce nu are o viață socială, singurele prietene fiind cărțile. Nu este un băiat frumos fizic vorbind, însă sufletul său este atât de blând și bun, încât te îndrăgostești pe loc de el. Hotărârea lui te face să pornești și tu hotărât în aventură și să nu-ți fie frică de ce urmează să descoperi. Îți inspiră bunătate, speranță, ajutând pe toată lumea din jurul său, fiind un exemplu pentru personajele cu care interacționează.

Pe lângă personaje, cred că deja v-ați obișnuit cu stilul lui Laini Taylor și știți că se autodepășește cu fiecare poveste. “Strange the Dreamer” consider că este cea mai mare realizare a acestei autoare până în prezent, deoarece aduce în prim plan o intrigă deosebită, ce pare din altă dimensiune, complexă și captivantă. Intriga întotdeauna pregătește un mesaj puternic, în cazul de față am identificat două: discriminarea rasială și puterea de a te schimba, de a nu repeta greșelile părinților. Adăugăm acestora o legătură romantică foarte intensă și rezultă o carte incredibil de captivantă, complexă și completă.

Vine perioada sărbătorilor și sincer, dacă vreți să faceți un cadou frumos unui iubitor de lectură, vă recomand cu drag această carte, deoarece sigur se va bucura de tot ce are de oferit. Merită un loc de cinste în bibliotecă 🙂

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.