Recenzie “The Tales of Beedle the Bard” de J.K.Rowling

by | Aug 28, 2017 | Fantezie, Ficțiune, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

🔥 CARTEA THE TALES OF BEEDLE THE BARD ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Harry Potter” de J.K.Rowling este una dintre seriile mele de suflet. Cele 7 volume pline de acțiune, suspans şi magie în care binele luptă împotriva răului au fost o încântare pentru mine şi pot spune că ele m-au făcut să experimentez adevărata viață de cititor (cititul pe ascuns până târziu etc.). De aceea, am fost foarte încântat să descopăr o nouă carte din universul Harry Potter, anume “The Tales of Beedle the Bard” sau “Poveştile bardului Beedle”, unul dintre volumele seriei “Hogwarts Library”.

Acest volum este menționat cu o importanță deosebită spre finalul seriei, de aceea m-a intrigat foarte tare. Această carte este o colecție de 5 basme vrăjitoreşti foarte simpatice, basme pe care copiii vrăjitorilor le aud la ora de culcare şi din care desprind valorile morale importante în viață. Titlurile acestor povestiri deosebite sunt: “The Fountain of Fair Fortune”, “The Warlock’s Hairy Heart”, “The Wizard and the Hopping Pot”, “Babbitty Rabbitty and her Cackling Stump” şi “The Tale of the Three Brothers”. Aceste poveşti sunt, dacă vreți, echivalentul basmelor lui Ispirescu sau al “Cenuşăresei” pentru Încuiați (adică pentru noi). Nu pot decide care e preferata mea, deoarece toate mi-au plăcut în egală măsură şi mi-au amintit de acest univers special făurit de imaginația creatoare a autoarei.

Un aspect care m-a fascinat a fost faptul că, la finalul fiecărei poveşti, “Albus Dumbledore” (pentru un moment, autoarea ne dă senzația că celebrul profesor chiar există)  ne oferă percepția lui în legătură cu fiecare poveste şi ne încântă cu informații istorice despre lumea vrăjitorilor, despre conflictele şi despre tradițiile acestora.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de J.K.Rowling

Deşi totul a devenit foarte comercial (chiar în acest an vor apărea două noi cărți din acest univers magic), nu pot decât să mă bucur că J.K.Rowling face acest univers tot mai complex cu fiecare carte şi ne încântă cu evenimente fantastice de fiecare dată. 

În concluzie, dacă ați lecturat seria “Harry Potter” şi doriți o nouă porție de magie, nu ezitați să lecturați această carte scurtă, dar plină de magie!

Titlu: The Tales Of Beedle The Bard
Autor: J.K.Rowling
An apariție : 2017
Editura: BLOOMSBURY
Nr. Pagini: 144
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.08.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Totul mi-a plăcut. Poveştile sunt deosebite, comentariile făcute de Dumbledore sunt foarte interesante - o lectură foarte plăcută!

Aspecte Negative:

Singurul lucru pe care îl am de reproşat este faptul că e un roman PREA SCURT! Mi-aş fi dorit să am parte de o lectură mai amplă.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Iubiți cititori, sunteți grozavi! Astăzi vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți de atâta timp în această armonie a pasionaților de lectură, cu devotament și încredere. La rândul meu, să știți că mă gândesc la voi des, de fiecare dată când citesc ceva interesant și...

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Am fost curioasă să citesc cartea „Orbi” încă de când am auzit de ea. Dintr-un motiv sau altul, acum am considerat că este cel mai bun moment. Și ceea ce am descoperit în carte m-a determinat să iau anumite decizii în propria viață. Cred că poate să fie considerată o...

Mihai Lungu este redactor Booknation.ro de 1162 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 82 din 151 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihai Lungu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments