Recenzie “The Tales of Beedle the Bard” de J.K.Rowling

Titlu: The Tales Of Beedle The Bard
Autor: J.K.Rowling
An apariție : 2017
Editura: Bloomsbury
Nr. Pagini: 144
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Mihai Lungu
Publicată la 28.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI THE TALES OF BEEDLE THE BARD PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

“Harry Potter” de J.K.Rowling este una dintre seriile mele de suflet. Cele 7 volume pline de acțiune, suspans şi magie în care binele luptă împotriva răului au fost o încântare pentru mine şi pot spune că ele m-au făcut să experimentez adevărata viață de cititor (cititul pe ascuns până târziu etc.). De aceea, am fost foarte încântat să descopăr o nouă carte din universul Harry Potter, anume “The Tales of Beedle the Bard” sau “Poveştile bardului Beedle”, unul dintre volumele seriei “Hogwarts Library”.

Acest volum este menționat cu o importanță deosebită spre finalul seriei, de aceea m-a intrigat foarte tare. Această carte este o colecție de 5 basme vrăjitoreşti foarte simpatice, basme pe care copiii vrăjitorilor le aud la ora de culcare şi din care desprind valorile morale importante în viață. Titlurile acestor povestiri deosebite sunt: “The Fountain of Fair Fortune”, “The Warlock’s Hairy Heart”, “The Wizard and the Hopping Pot”, “Babbitty Rabbitty and her Cackling Stump” şi “The Tale of the Three Brothers”. Aceste poveşti sunt, dacă vreți, echivalentul basmelor lui Ispirescu sau al “Cenuşăresei” pentru Încuiați (adică pentru noi). Nu pot decide care e preferata mea, deoarece toate mi-au plăcut în egală măsură şi mi-au amintit de acest univers special făurit de imaginația creatoare a autoarei.

Un aspect care m-a fascinat a fost faptul că, la finalul fiecărei poveşti, “Albus Dumbledore” (pentru un moment, autoarea ne dă senzația că celebrul profesor chiar există)  ne oferă percepția lui în legătură cu fiecare poveste şi ne încântă cu informații istorice despre lumea vrăjitorilor, despre conflictele şi despre tradițiile acestora.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de J.K.Rowling.

Deşi totul a devenit foarte comercial (chiar în acest an vor apărea două noi cărți din acest univers magic), nu pot decât să mă bucur că J.K.Rowling face acest univers tot mai complex cu fiecare carte şi ne încântă cu evenimente fantastice de fiecare dată. 

În concluzie, dacă ați lecturat seria “Harry Potter” şi doriți o nouă porție de magie, nu ezitați să lecturați această carte scurtă, dar plină de magie!

ACUM GĂSEȘTI THE TALES OF BEEDLE THE BARD PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Totul mi-a plăcut. Poveştile sunt deosebite, comentariile făcute de Dumbledore sunt foarte interesante - o lectură foarte plăcută!

Aspecte Negative:

Singurul lucru pe care îl am de reproşat este faptul că e un roman PREA SCURT! Mi-aş fi dorit să am parte de o lectură mai amplă.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.