Recenzie „The Tales of Beedle the Bard” de J.K.Rowling

de | aug. 28, 2017 | Fantezie, Ficțiune, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

„Harry Potter” de J.K.Rowling este una dintre seriile mele de suflet. Cele 7 volume pline de acțiune, suspans şi magie în care binele luptă împotriva răului au fost o încântare pentru mine şi pot spune că ele m-au făcut să experimentez adevărata viață de cititor (cititul pe ascuns până târziu etc.). De aceea, am fost foarte încântat să descopăr o nouă carte din universul Harry Potter, anume „The Tales of Beedle the Bard” sau „Poveştile bardului Beedle”, unul dintre volumele seriei „Hogwarts Library”.

Acest volum este menționat cu o importanță deosebită spre finalul seriei, de aceea m-a intrigat foarte tare. Această carte este o colecție de 5 basme vrăjitoreşti foarte simpatice, basme pe care copiii vrăjitorilor le aud la ora de culcare şi din care desprind valorile morale importante în viață. Titlurile acestor povestiri deosebite sunt: „The Fountain of Fair Fortune”, „The Warlock’s Hairy Heart”, „The Wizard and the Hopping Pot”, „Babbitty Rabbitty and her Cackling Stump” şi „The Tale of the Three Brothers”. Aceste poveşti sunt, dacă vreți, echivalentul basmelor lui Ispirescu sau al „Cenuşăresei” pentru Încuiați (adică pentru noi). Nu pot decide care e preferata mea, deoarece toate mi-au plăcut în egală măsură şi mi-au amintit de acest univers special făurit de imaginația creatoare a autoarei.

Un aspect care m-a fascinat a fost faptul că, la finalul fiecărei poveşti, „Albus Dumbledore” (pentru un moment, autoarea ne dă senzația că celebrul profesor chiar există)  ne oferă percepția lui în legătură cu fiecare poveste şi ne încântă cu informații istorice despre lumea vrăjitorilor, despre conflictele şi despre tradițiile acestora.

Deşi totul a devenit foarte comercial (chiar în acest an vor apărea două noi cărți din acest univers magic), nu pot decât să mă bucur că J.K.Rowling face acest univers tot mai complex cu fiecare carte şi ne încântă cu evenimente fantastice de fiecare dată. 

În concluzie, dacă ați lecturat seria „Harry Potter” şi doriți o nouă porție de magie, nu ezitați să lecturați această carte scurtă, dar plină de magie!

Titlu: THE TALES OF BEEDLE THE BARD
Autor: J.K.Rowling
An apariție : 2017
Editura: BLOOMSBURY
Nr. Pagini: 144
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1927

Alte recenzii de la J.K.Rowling:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Scandalul“ de Fredrik Backman
Recenzie „Scandalul“ de Fredrik Backman

Una dintre marile greșeli pe care le facem este să subestimăm importanța pe care o oferă ceilalți lucrurilor nesemnificative nouă. Ca atunci când un copil își pierde jucăria preferată (mică, ieftină, uzată) iar când plânge după ea vedem în asta o slăbiciune și un non...

Recenzie “Ultimul mesaj” de Laura Dave
Recenzie “Ultimul mesaj” de Laura Dave

Cu toții avem povești pe care nu le spunem niciodată. Dar aceasta este o poveste care trebuie spusă, fără doar și poate! Hannah este căsătorită cu Owen Michaels și e convinsă că el e dragostea vieții ei. Într-o zi însă, apare la ușa casei lor o elevă (Owen este...

Recenzie ”Pâine cu ceva” de Liliana Nechita
Recenzie ”Pâine cu ceva” de Liliana Nechita

O carte necesară, fiindcă: Un popor care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu își cunoaște părinții. Pâinea cu ceva. Ăsta să fi fost laitmotivul oamenilor simpli care au prins acea perioadă, atât de controversată, din filele de istorie ale încercatului...

0 0 votes
Article Rating
Mihai Lungu a fost redactor Booknation.ro și a scris 6 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihai Lungu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments