Recenzie „The girl on the train” de Paula Hawkins

de | feb. 23, 2016 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA THE GIRL ON THE TRAIN ARE REDUCERE PE:

The Girl on the TrainThe girl on the train e genul acela de carte-capcană, care îți dă ca pe tavă toate indiciile și crezi că totul e la suprafață, că ai dezlegat puzzle-ul cu mult înainte de finalul romanului.

Eram atât de sigură de cum se va termina cartea, încât m-am gândit să o abandonez. Dar ultimele capitole au reușit, în doar câteva pagini, să mă deruteze total și cred că The girl on the train e genul de carte care merită cu adevărat un sequel, deoarece mintea mea e încă împăienjenită de întrebări la care nu găsesc răspunsuri. Puteți să achiziționați cartea cu această copertă absolut superbă la cel mai fain preț pe Okian 😀

Acțiunea extrem de complexă, creionată într-un ritm alert, dinamic, care cere concetrare maximă, roiește în jurul lui Rachel. O tânără aparent normală, poate prea normală. Considerându-se banală și deloc frumoasă, Rachel e genul de personaj care îți inspiră milă. Trăiește de pe o zi pe altă, nu are prieteni și urăște să socializeze. Mincinoasă și fricoasă, tânăra își găsește refugiul în fiecare bar care-i iese în cal și își alină durerea doar în paharele de gin. Singura ei plăcere o constituie naveta cu trenul; atunci are posibilitatea de a-i urmări pe Jess și Jason, aceasta e cea mai mare pasiune a lui Rachel.

I want to drag knives over my skin, just to feel something other than shame, but I’m not even brave enough for that.

De la distanță, Jess și Jason par cuplul perfect; soția iubitoare și grijulie, care-și așteaptă mereu soțul cu masa pusă, iar el, răbdător și protector, oferindu-i mereu partenerei cadouri prețioase. Dar Rachel află că cei doi ascund numeroase secrete, iar Jess și Jason nu sunt nici pe departe un cuplu obișnuit. Sau să le spun Megan și Scott?

Paula Hawkins reușește să creeze niște persoane mai mult decât amețitoare, ale căror flashback-uri te derutează și devii mai confuz decât ești deja. Deși mulți au asemănat-o pe Hawkins cu Gillian Flynn, eu cred că e o diferență de la pământ între cele două; Flynn te introduce la suprafața acțiunii și îți dezvăluie doar esențialul, lăsându-te să îți creezi propriul scenariu, în timp ce Paula Hawkins te copleșește de-a dreptul cu detalii, te scufundă în amănunte, ca mai apoi să te ridice la suprafață și să te facă să realizezi că nimic nu e ceea ce pare.

The girl on the train de Paula Hawkins este cu siguranță cel mai captivant thriller psihologic pe care l-am citit; e genul de carte în care personaje diferite din lumi diferite ajung să se cunoască și să își dea seama că personalitatea fiecăruia nu e decât o metaforă pentru existența umană în sine. Trei existențe au fost create în acest roman, și toate reușesc să te amețească precum un roller coaster. The girl on the train se joacă atât de tare cu mintea ta, încât te prelingi din tine și te lași condus de fata din tren. Tu n-o cunoști, dar ea e cu ochii pe tine tot timpul.

Dreamworks a cumpărat drepturile de ecranizare, iar filmul The girl on the train va putea fi văzut în cinematografe începând cu toamna acestui an.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții THE GIRL ON THE TRAIN?

Vezi toată lista de cărți scrise de Paula Hawkins sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA THE GIRL ON THE TRAIN CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: The Girl On The Train
Autor: Paula Hawkins
An apariție : 2015
Editura: RANDOM HOUSE
Nr. Pagini: 319
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.02.2016
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

La cinci pași de tine mi-a arătat că suntem mereu la cinci pași distanță de lucrul care ne va schimba  existența. De un eveniment atât de terifiant precum moartea, de o boală incurabilă, sau poate de descoperirea unei mari iubiri, de un miracol, de o fericire care ne...

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 2443 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 1 din 47 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments