Titlu: The Girl On The Train
Autor: Paula Hawkins
An apariție : 2015
Editura: Random House
Nr. Pagini: 319
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 23.02.2016
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA THE GIRL ON THE TRAIN ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO

The Girl on the TrainThe girl on the train e genul acela de carte-capcană, care îți dă ca pe tavă toate indiciile și crezi că totul e la suprafață, că ai dezlegat puzzle-ul cu mult înainte de finalul romanului.

Eram atât de sigură de cum se va termina cartea, încât m-am gândit să o abandonez. Dar ultimele capitole au reușit, în doar câteva pagini, să mă deruteze total și cred că The girl on the train e genul de carte care merită cu adevărat un sequel, deoarece mintea mea e încă împăienjenită de întrebări la care nu găsesc răspunsuri. Puteți să achiziționați cartea cu această copertă absolut superbă la cel mai fain preț pe Okian 😀

Acțiunea extrem de complexă, creionată într-un ritm alert, dinamic, care cere concetrare maximă, roiește în jurul lui Rachel. O tânără aparent normală, poate prea normală. Considerându-se banală și deloc frumoasă, Rachel e genul de personaj care îți inspiră milă. Trăiește de pe o zi pe altă, nu are prieteni și urăște să socializeze. Mincinoasă și fricoasă, tânăra își găsește refugiul în fiecare bar care-i iese în cal și își alină durerea doar în paharele de gin. Singura ei plăcere o constituie naveta cu trenul; atunci are posibilitatea de a-i urmări pe Jess și Jason, aceasta e cea mai mare pasiune a lui Rachel.

I want to drag knives over my skin, just to feel something other than shame, but I’m not even brave enough for that.

De la distanță, Jess și Jason par cuplul perfect; soția iubitoare și grijulie, care-și așteaptă mereu soțul cu masa pusă, iar el, răbdător și protector, oferindu-i mereu partenerei cadouri prețioase. Dar Rachel află că cei doi ascund numeroase secrete, iar Jess și Jason nu sunt nici pe departe un cuplu obișnuit. Sau să le spun Megan și Scott?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Paula Hawkins.

Paula Hawkins reușește să creeze niște persoane mai mult decât amețitoare, ale căror flashback-uri te derutează și devii mai confuz decât ești deja. Deși mulți au asemănat-o pe Hawkins cu Gillian Flynn, eu cred că e o diferență de la pământ între cele două; Flynn te introduce la suprafața acțiunii și îți dezvăluie doar esențialul, lăsându-te să îți creezi propriul scenariu, în timp ce Paula Hawkins te copleșește de-a dreptul cu detalii, te scufundă în amănunte, ca mai apoi să te ridice la suprafață și să te facă să realizezi că nimic nu e ceea ce pare.

The girl on the train de Paula Hawkins este cu siguranță cel mai captivant thriller psihologic pe care l-am citit; e genul de carte în care personaje diferite din lumi diferite ajung să se cunoască și să își dea seama că personalitatea fiecăruia nu e decât o metaforă pentru existența umană în sine. Trei existențe au fost create în acest roman, și toate reușesc să te amețească precum un roller coaster. The girl on the train se joacă atât de tare cu mintea ta, încât te prelingi din tine și te lași condus de fata din tren. Tu n-o cunoști, dar ea e cu ochii pe tine tot timpul.

Dreamworks a cumpărat drepturile de ecranizare, iar filmul The girl on the train va putea fi văzut în cinematografe începând cu toamna acestui an.

🔥 CARTEA THE GIRL ON THE TRAIN ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Scriitură impecabilă, captivantă, personaje bine individualizate