Deși lectura acestei cărți mi s-a părut una nu prea ușoară, totuși per ansamblu mi-a plăcut. Ori, cărțile cu subiect încurcat, multiple personaje și răsturnări de situație, mă atrag prin complexitatea lor. Acțiunea romanului este povestită din perspectiva a mai multor personaje, practic vom vedea toate punctele de vedere, prin narațiune la persoana întâi sau la persoana a treia. Lista personajelor de la începutul romanului a fost una ajutătoare și am revenit la ea de fiecare dată când mă pierdeam printre personaje.
De ce în ape? Fiindcă acolo sunt găsite cadavrele unor femei sinucigașe. Nel Abbott este cea din urmă descoperită. Însă pare cumva ciudată sinuciderea ei, dat fiind faptul că anume ea analiza acest fenomen al sinuciderilor, scriind o carte despre ele…
Pe lângă subiectul de thriller, autoarea a pus accentul pe problema sinuciderii. Se evidențiază faptul că de cele mai multe ori apropiații unei persoane care s-a sinucis nu-și găsesc pacea până nu află cauza care a dus la sinucidere.
Nu pare să existe un motiv clar, dar, după cum știți bine, de multe ori acesta nici nu există. Niciunul care să aibă sens pentru cei rămași în urmă, în orice caz .
Durerea familiei unui om sinucis este o alta latură sensibilă atinsă aici, regretul și incapacitatea de a schimba lucrurile… Acea veșnică părere de rău și căință “Dacă făceam aceasta, era s-o/să-l ajut să treacă peste această năpastă…” Dar și căutarea vinovatului, a persoanei care trebuie blamată.
El mă învinovățește mine, eu dau vina pe Nel, o învinovățesc pe Lena și ne învârtim mereu în cerc.
Unicul punct negativ al acestei lecturi este confuzia indusă de către autoare prin relatarea istoriei din perspectiva multiplelor personaje. Trebuie să recunosc că este uneori prea complicat să urmărești o istorie, atunci când naratorul se schimbă în fiecare capitol.
Dacă e să fac o comparație cu Fata din tren, cred că este acelaș stil năucitor și alert. Nu pot decide care mi-a plăcut mai mult…
Dulce furie de Sash Bischoff este o carte care își propune să se încadreze în categoria thrillerelor de calibru, în genul lui Alex Michaelides, cu o copertă atrăgătoare ce promite multe. Din păcate, pentru mine, lectura s-a încheiat cu un gust amar. Nu am reușit să...
Haide să vă vorbesc despre o carte care m-a surprins într-un mod plăcut și mi-a aprins curiozitate despre autoarea Hannah Bonam-Young. Coincidența face că i-am văzut foarte des cartea nouă "Out of the Woods", fără să știu că este partea a doua din această serie, după...
Această serie scrisă de Scarlett St. Clair a fost hot and cold pentru mine, pentru că m-a trecut prin multe stări și m-a făcut să iubesc povestea, dar să o și urăsc în același timp. Este destul de greu de explicat, pentru că primul meu gând este să recomand seria, dar...
00votes
Article Rating
Taisia Crudu a fost redactor Booknation.ro și a scris 211 articole.
Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
❝ Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată!
Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă! ❞