Recenzie „The Mister” de E.L. James

de | mart. 31, 2020 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

E.L. James a devenit cunoscută în urma publicării seriei Fifty Shades of Grey. A fascinat o lume întreagă cu povestea de dragoste dintre Christian și Anastasia, condimentată de scenele descriptive de BDSM. Cartea ,,The Mister’’ este o versiune mai romantică a unei noi povești, dar scrisă în același stil caracteristic al autoarei.

Cartea ne dezvăluie povestea de dragoste dintre Maxim Trevelyan și Alessia Demachi. Maxim face parte dintr-o familie cu un titlu nobiliar și o avere imensă. După moartea prin accident a fratelui său, el trebuie să facă față atât durerii cât și responsabilităților revenite lui privind averea familiei sale. Modul în care Maxim este prezentat mi s-a părut puțin exagerat. E un tip cu multe aptitudini: fotograf, compozitor, DJ și fost model. Poate prea multe pentru gustul meu.

Alessia Demachi nu a avut o viață ușoară. Cu un tată sever și o mamă docilă, aceasta nu a avut nici un cuvânt de spus în ceea ce privește viața ei, având de suferit de fiecare dată când îndrăznea să se împotrivească. Obligată să se mărite cu un bărbat ales de tatăl său, alege să fugă în Anglia cu gândul de a-și construi o viață nouă. Însă, bărbații care o ajută să ajungă în Anglia au cu totul alte planuri decât crede ea.
Astfel că alege să fugă și de ei, ajungând să lucreze ca și menajeră în casa lui Maxim. Bărbații aceia o găsesc exact în momentul în care povestea ei de dragoste cu Maxim începe, astfel că acesta decide să o salveze, iar ea se abandonează în siguranța oferită de el.

E.L. James îmbină actiunea cu binecunoscutele scene de dragoste, însă acestea nu includ și partea de BDSM din Fifty Shades of Grey. Totuși, a fost un moment în care am crezut că povestea se repetă. Acela a fost când Alessia menționează de o cameră obscură în care nu avea access. Când Maxim îi prezintă camera ca fiind locul în care acesta developează pozele, am răsuflat ușurată. Nu vroiam să citesc o copie a seriei anterioare.

Momentele de suspans prezentate în carte mi se par ușor superficiale. Mi-ar fi plăcut ca autoarea să facă totul mai palpitant, personajele să se implice mai mult, să aibă mai mult de suferit. Nu, nu sunt sadică, doar că acțiunea mi s-a părut previzibilă și cu un deznodământ ușor de intuit. Totuși, m-am bucurat de povestea de dragoste și de modul în care Alessia a înflorit alături de Maxim, la fel cum și Maxim s-a schimbat împreună cu Alessia.

În final, am ajuns la concluzia că autoarea nu se dezice de stilul ei de a scrie o carte romantică. The Mister conține toate ingredientele: dragoste, mister, acțiune și suspans. Doar că în cantități inegale, romantismul acaparând întreaga poveste. La fel ca și în seria Fifty Shades of Grey, doar că sub o altă formă, mai soft. Vă recomand să folosiți ca și fundal muzical melodia Surrender a lui Natalie Taylor. Se potrivește perfect contextului. Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Titlu: THE MISTER
Autor: E.L. James
An apariție : 2019
Editura: TREI
Nr. Pagini: 533
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 558

Alte recenzii de la E.L. James :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila a fost redactor Booknation.ro și a scris 56 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments