Recenzie ,,Theodore Boone: puștiul avocat” de John Grisham

Titlu: Theodore Boone: Puștiul Avocat
Autor: John Grisham
An apariție : 2011
Editura: Rao
Nr. Pagini: 220
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adriana Alexandra
Publicată la 22.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ,,Theodore Boone: puștiul avocat” de John Grisham
5 (100%) 1 vote

ACUM GĂSEȘTI THEODORE BOONE: PUȘTIUL AVOCAT PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

   John Grisham este, de departe, unul dintre autorii mei favoriți. Fost avocat, autorul reușește mereu să te țină cu sufletul la gură până la ultima pagină, atât prin personajele prezentate, dar mai ales prin acțiunile ce se îmbină armonios.

   Așa se întâmplă și în cartea intitulată Theodore Boone: puștiul avocat, primul volum al seriei, în care, în cele aproximativ 200 și ceva de pagini, te vei lăsa purtat în aventura unui puști de doar 13 ani din orășelul Strattenburg.

   Lui Theo îi plăcea enorm tribunalul, cu aerul său autoritar, cu oamenii grăbiți către lucruri importante și cu anunțurile seci și orarele succinte de la avizier. Mai presus de toate, lui Theo îi plăceau sălile de judecată. Mai întâi cele mici, unde erau tratate chestiuni mai intime, fără jurați, apoi sala centrală de la etajul al doilea, unde avocații se luptau precum gladiatorii, iar judecătorii tronau ca niște regi.

   Născut din părinți avocați, protagonistul ajunge să cunoască legile statului mai bine decât mulți oameni ai legii, doar că, acest lucru îl va băga și în mari belele, astfel că acesta se va trezi implicat în cel mai spectaculos proces de crimă din oraşul său, din ultimii cincizeci de ani.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de John Grisham.

   Theo își aduse aminte de Woody și de arestarea fratelui acestuia. Își deschise rucsacul, scoase laptopul și începu să caute ordinea de zi de la curtea penală și înregistrările arestărilor. Asemenea informații nu erau disponibile online pentru toată lumea, însă Theo, ca de fiecare dată, folosi codul de acces al firmei de avocatură Boone pentru a găsi ceea ce avea nevoie.[…] Theo rezumă repede toate acestea într-un e-mail pe care i-l trimise lui Woody. Îi mai trimise un e-mail domnului Mount, explicându-i că nu vine la școală și că va lipsi de la ora de educație civică. Îi trimise și lui April un scurt salut.

   Așadar, din punctul meu de vedere, talentul de a scrie al lui Grisham nu poate fi contestat, mărturie în acest sens stând chiar cartea Theodore Boone: puștiul avocat, pe care nu o vei mai putea lăsa din mână!

ACUM GĂSEȘTI THEODORE BOONE: PUȘTIUL AVOCAT PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.