Recenzie „Thinner” de Stephen King

de | dec. 15, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Recenzii cărți

🔥 CARTEA THINNER ARE REDUCERE PE:

Thinner de Richard Bachman(Stephen King)La început romanul „Thinner” de Richard Bachman nu m-a atras atât de mult precum alte romane de-ale lui Stephen King. Poate și pentru că l-am citit în altă limbă decât cea română și m-am mai poticnit pe ici pe colo cu lectura. Dar odată ce m-am încurajat să citesc câte puțin în fiecare zi, parcă a început să mă cheme mai intens să descopăr care e povestea bizară.

„Thinner” este o ficțiune de groază scrisă de autorul american Stephen King sub pseudonimul Richard Bachman

Romanul de ficțiune a fost publicat inițial în anul 1984 și a avut parte chiar și de o adaptare pentru televiziune – „Te blestem!” (1996).

În carte este vorba despre un bărbat obez care slăbește pe zi ce trece tot mai mult. Asta nu ar fi rău dacă ar fi început un regim sau ar fi făcut sport. Dar omul nu a făcut nimic pentru a ajunge la „performanța” asta. Sau a făcut. A reușit să își atraga un blestem din partea unui țigan bătrân a cărui femeie a fost ucisă când obezul nostru a dat cu mașina peste ea.

Vina nu este în totalitate a lui, dar gitanul nu știe acest lucru și este pornit pe toți cei care l-au ajutat pe Billy Halleck să scape basma curată de la proces, inclusiv pe Billy.

Dacă îți place recenzia cărții THINNER, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

De la acel eveniment, viața personajului ia o turnură negativă

Nu numai că slăbește și este îngrozit de ceea ce ar putea ajunge(să moară într-un final). Dar mai este măcinat și de o ură de moarte împotriva propriei soții, care crede el că ar fi adevărata vinovată pentru uciderea țigăncii. Când vei citi romanul de groază îți vei da seama care sunt implicația și vina ei în acest accident nefericit care le va întuneca viața.

Povestea nu sună deloc rău, mai ales că omul nostru este găsit nevinovat la proces, datorită bunăvoinței unui judecător cu care este prieten. De asemenea, după cum spuneam mai sus, țiganul Taduz Lemke îi va pedepsi printr-un blestem grav și neretractabil pe toți cei care l-au ajutat pe Billy să scape fără a fi băgat la închisoare. Atingerea și șoaptele stranii ale bătrânului țigan fără nas îi îngrozesc pe toți cei care au avut de-a face cu moartea și procesul care a urmat uciderii bătrânei țigănci.

Pe măsură ce vei înainta cu lectura se poate să devii la fel de frustrat și de furios ca și personajul care vrea ca și soția lui să fie pedepsită pentru partea ei de vină. Dar de la prime rugăminți pentru a fi scutit de blestem și până la îndreptarea acestuia către altcineva nu mai sunt mulți pași. Iar în final, Billy va suferi și mai mult decât a suferit pe măsură ce slăbea și murea puțin câte puțin înainte de a cădea la un târg cu Lemke.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA THINNER CU REDUCERE DE PE:

Titlu: THINNER
Autor: Stephen King
An apariție : 2012
Editura: HODDER & STOUGHTON GENERAL DIVISION
Nr. Pagini: 352
Limba: Engleză
Gen Literar: Limbi straine
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 472

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 25 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments