Recenzie „Thinner” de Stephen King

de | dec. 15, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Recenzii cărți

Thinner de Richard Bachman(Stephen King)La început romanul „Thinner” de Richard Bachman nu m-a atras atât de mult precum alte romane de-ale lui Stephen King. Poate și pentru că l-am citit în altă limbă decât cea română și m-am mai poticnit pe ici pe colo cu lectura. Dar odată ce m-am încurajat să citesc câte puțin în fiecare zi, parcă a început să mă cheme mai intens să descopăr care e povestea bizară.

„Thinner” este o ficțiune de groază scrisă de autorul american Stephen King sub pseudonimul Richard Bachman

Romanul de ficțiune a fost publicat inițial în anul 1984 și a avut parte chiar și de o adaptare pentru televiziune – „Te blestem!” (1996).

În carte este vorba despre un bărbat obez care slăbește pe zi ce trece tot mai mult. Asta nu ar fi rău dacă ar fi început un regim sau ar fi făcut sport. Dar omul nu a făcut nimic pentru a ajunge la „performanța” asta. Sau a făcut. A reușit să își atraga un blestem din partea unui țigan bătrân a cărui femeie a fost ucisă când obezul nostru a dat cu mașina peste ea.

Vina nu este în totalitate a lui, dar gitanul nu știe acest lucru și este pornit pe toți cei care l-au ajutat pe Billy Halleck să scape basma curată de la proces, inclusiv pe Billy.

De la acel eveniment, viața personajului ia o turnură negativă

Nu numai că slăbește și este îngrozit de ceea ce ar putea ajunge(să moară într-un final). Dar mai este măcinat și de o ură de moarte împotriva propriei soții, care crede el că ar fi adevărata vinovată pentru uciderea țigăncii. Când vei citi romanul de groază îți vei da seama care sunt implicația și vina ei în acest accident nefericit care le va întuneca viața.

Povestea nu sună deloc rău, mai ales că omul nostru este găsit nevinovat la proces, datorită bunăvoinței unui judecător cu care este prieten. De asemenea, după cum spuneam mai sus, țiganul Taduz Lemke îi va pedepsi printr-un blestem grav și neretractabil pe toți cei care l-au ajutat pe Billy să scape fără a fi băgat la închisoare. Atingerea și șoaptele stranii ale bătrânului țigan fără nas îi îngrozesc pe toți cei care au avut de-a face cu moartea și procesul care a urmat uciderii bătrânei țigănci.

Pe măsură ce vei înainta cu lectura se poate să devii la fel de frustrat și de furios ca și personajul care vrea ca și soția lui să fie pedepsită pentru partea ei de vină. Dar de la prime rugăminți pentru a fi scutit de blestem și până la îndreptarea acestuia către altcineva nu mai sunt mulți pași. Iar în final, Billy va suferi și mai mult decât a suferit pe măsură ce slăbea și murea puțin câte puțin înainte de a cădea la un târg cu Lemke.

Titlu: THINNER
Autor: Stephen King
An apariție : 2012
Editura: HODDER & STOUGHTON GENERAL DIVISION
Nr. Pagini: 352
Limba: Engleză
Gen Literar: Limbi straine
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 576

Alte recenzii de la Stephen King:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Minciuna” de Care Santos
Recenzie “Minciuna” de Care Santos

Care Santos a început să scrie de la vârsta de opt ani și a câștigat  prima competiţie literară la vârsta de 14 ani. De-a lungul anilor s-a aplecat asupra diferitelor genuri literare, a scris proză dar și versuri, publicând volume de poezie, povești, nuvele, romane....

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 4 luni, 22 zile și a scris până acum 423 articole. Se află pe poziția 4 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments