Recenzie “Totul se termină cu noi” de Colleen Hoover

by | Apr 15, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA TOTUL SE TERMINĂ CU NOI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Titlu: Totul se termină cu noi                                                   

Titlu-original: It ends with us

Autor: Colleen Hoover

Editura: Epica

An apariție: 2018

Număr pagini: 416

Despre autor:

Colleen Hoover este una dintre scriitoarele mele preferate, ce a scris foarte multe opere care au ajuns bestselleruri New York Times. Multe dintre acestea sunt traduse în limba română și se găsesc la editura Epica: Totul se termină cu noi, Ugly love, Hopeless.Fără speranță, Speranță pierdută etc.

Totul se termină cu noi

Încă de la primele rânduri, Colleen Hoover ne introduce în povestea lui Lily Bloom, o tânără care nu a avut o viață ușoară, dar întotdeauna a luptat pentru visele ei. A trecut printr-o copilărie grea, fiind victima indirectă a violenței domestice din familie, o copilă care și-a considerat mama mult prea slabă, neînțelegând sacrificiile mamei : dacă o lovea, următoarele două săptămâni urmau să fie minunate.

Anii au trecut, iar tatăl său moare. Mama ei o pune la înmormântare să țină un elogiu în memoria tatălui său, însă Lily nu a găsit niciun lucru bun de spus despre tatăl ei, așa că a împietrit și a stat două minute pe scenă fără să spună nimic, până când unchiul său a coborât-o.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Colleen Hoover

După acest moment stânjenitor, Lily a simțit nevoia de puțină eliberare, a simțit nevoia să stea singură și să-și adune gândurile, așa că a mers pe acoperișul unui bloc, unde a încercat să se relaxeze. Stând acolo și încercând să depășească momentele petrecute în urmă cu puțin timp, o altă persoană intră pe ușă, un tânăr neurochirurg, Ryle Kinkaid, care tot ce își dorește în viață este succesul.

Tot ce își dorea Lily era să aibă afacerea sa proprie, să-și deschidă o florărie, așă că la șase luni de la întâlnirea cu Ryle, renunță la jobul pe care îl avea și încearcă să-și urmeze visul. Allysa, o fată tânără care își cauta un loc de muncă, o întâlnește pe Lily la florărie și o ajută să o deschidă, devenind, în cele din urmă, cele mai bune prietene.

Trebuie să vă mai spun că fantomele trecutului reapar și în această carte. Atlas, prima dragoste a lui Lily, un băiat fără casă pe care Lily l-a ajutat în adolescență și de care a ajuns să se îndrăgostească,  reapare în viața ei, exact așa cum i-a promis în urmă cu câțiva ani.

„-O să-ți promit ceva, mi-a spus.  Atunci când viața mea va fi suficient de bună încât tu să poți face parte din ea, te voi căuta.  Dar nu vreau să mă aștepți, pentru că s-ar putea ca asta să nu se întâmple niciodată.”

Imediat cum am început să citesc romanul, nu am vrut să-l mai las jos din mânâ. Cred că fiecare om ar trebui să citească această carte, deoarece  ai foarte multe lucruri de învățat din experiența de viața a protagonistei și mai mult decât atât, poate foarte mulți dintre voi se regăsesc în această carte, mai mult sau mai puțin.

Poate că experiențele prin care a trecut Lily nu sunt adevărate 100%, însă cu siguranță măcar 40%  din această carte este inspirată din viața autoarei. Este o operă profundă, plină de emoție ce reușește să te facă să empatizezi cu protagonista, te face să-ți pui întrebarea Eu ce-aș face dacă aș fi în locul ei?

Cine era Allysa? Ce se întâmplă între Ryle și Lily? Cum va reacționa Lily când îl va reîntâlni din nou pe Atlas ? Ce va alege Lily? Răspunsurile la toate aceste întrebări le veți găsi, în momentul în care veți citi cartea. O recomand cu încredere tuturor și abia aștept să aud părerile voastre după ce ați citit-o.

 

 

🔥 CARTEA TOTUL SE TERMINĂ CU NOI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Totul Se Termină Cu Noi
Autor: Colleen Hoover
An apariție : 2018
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 15.04.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut foarte mult că am putut empatiza cu protagonista, că m-am putut pune în locul ei. Această carte a reușit să-mi transmită emoțiile și stările prin care Lily a trecut.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 116 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 22 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments