Recenzie „Am uitat să fim fericiţi” de Liane Moriarty

Titlu: Am Uitat Să Fim Fericiţi
Autor: Liane Moriarty
An apariție : 2016
Editura: Trei
Nr. Pagini: 536
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 30.05.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA AM UITAT SĂ FIM FERICIŢI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

După cum v-am mărturisit în recenzia precedentă, Liane Moriarty este una din scriitoarele mele preferate, aşa că după Secretul soţului , am cautat şi alte cărţi scrise de ea.

Am uitat să fim fericiţi este o carte captivantă, fermecătoare care de la început te introduce într-o dilemă care te ţine prins până la ultima pagină.

Titlul original “What Alice forgot ” este unul sugestiv pentru conţinutul cărţii. Alice are un accident la sala de gimnastică, se trezeşte într-un salon de spital şi nu-şi aminteşte ultimii 10 ani din viaţă. Timpul s-a oprit pentru ea în momentul în care era însărcinată cu primul copil şi avea o relatie perfectă alături de soţul ei Nick. Să fie acesta ce-a mai fericită întâmplare din viaţa ei?

Ce ai face dacă ţi-ai uita ultimii 10 ani din viaţă? Ai fi surprins în ce punct a ajuns viaţa ta? Ai porni pe acelaşi drum? Ai iubi acelaşi bărbat? Ai relaţiona la fel cu cei din jurul tău?

Alice e prinsă într-un adevărat conflict psihologic. Porneşte într-o călătorie a redescoperirii, atât fizice cât şi psihice, relaţionale. E uimită ce persoană a devenit, ce alegeri a făcut şi cum au evoluat relaţiile cu Nick, soţul ei. şi cu sora ei Elisabeth.

Şi-a stropit încheietura şi deodată a trebuit să se prindă de marginea chiuvetei ca să nu cadă. Mirosea a vanilie, mandarine şi trandafir. Toată viaţa ei cuprinsă în acel miros. A simţit că o înghite un vârtej imens de tristeţe şi furie.

Inserate prin povestea recuperării memoriei lui Alice, cartea are pasaje amuzante : cugetările unei străbunici scrise pe un blog pentru vârsta a treia, dar şi trăirile profunde ale sorei sale, Trăiri relevate prin însemnările acesteia către doctorul Hodges în scopul de a-şi depăşi suferinţa provocată de neputinţa de a avea copii.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Liane Moriarty.

Nu trebuie să fiţi descurajaţi de numarul mare de pagini, autoarea are ceva de transmis vrea să vă ţină captivi în lumea lui Alice mai mult timp.

Oricât de seducătoare ar fi fost ideea de a şterge suferinţa şi tristeţea din ultimii 10 ani, ar fi fost o minciună. Tânăra Alice era o amăgire. O dulce şi naivă amăgire.

O dată cu Alice ar trebui să ne facem o introspecţie, să vedem cât ne-am schimbat în ultimii 10 ani. Ea primeşte o şansă de la viaţă de a repara sau schimba situaţia în care se află.

Dacă în momentul recuperării  memoriei va merge pe vechiul sau noul drum vă las să descoperiţi în paginile acestui roman.

Lectură plăcută !

 

🔥 CARTEA AM UITAT SĂ FIM FERICIŢI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.