Recenzie „Merele nu cad niciodată” de Liane Moriarty

de | oct. 31, 2023 | Recenzii cărți

Sincer, am ales „Merele nu cad niciodată” pentru că avea referințe despre tenis și pentru că este scrisă de Liane Moriarty. Probabil o cunoașteți din cărțile ei precedente și știți cât de talentată este. Îi place să jongleze cu elemente de thriller, dar mereu introduce tema familiei, al abuzului și drama, având mereu un as în mânecă cu care șochează. Eu îi cad în capcană de fiecare dată, însă îmi place să mă las „păcălită”.

Membrii familiei Delaney se iubesc foarte mult – doar că uneori vor să se ucidă între ei… Dacă mama ta ar dispărea, ai anunța poliția? Chiar dacă suspectul numărul unu ar fi propriul tău tată? Familia Delaney reprezintă un reper în comunitate. Părinții, Stan și Joy, sunt invidiați de toți prietenii. Sunt imbatabili pe terenul de tenis, iar dincolo de el chimia lor este palpabilă. Cei patru copii – Amy, Logan, Troy și Brooke – au fost și ei vedete ale tenisului, însă niciunul nu a rămas fidel acestui sport.

După 50 de ani de mariaj, Stan și Joy își vând faimoasa academie de tenis și sunt gata să înceapă ceea ce ar trebui să fie vârsta de aur a vieții lor. Într-o noapte, o străină pe nume Savannah bate disperată la ușa lor, după o ceartă aprigă cu iubitul ei. Soții Delaney sunt mai mult decât fericiți să-i ofere sprijinul de care are nevoie. Măcar de ar fi vrut doar atât… 

Pentru că se bazează mereu pe dramele de familie, poveștile ei sunt un deliciu în care poate mulți se regăsesc. Este imposibil să nu fi simțit niciodată tristețe, ură, indivie sau gelozie, așa că aceste trăiri prind contur atunci când familia are acest talent de a le potența. Știți vorba de duh – familia reușește de multe ori să scoată tot ce este mai rău din tine, pentru că nu ti-o alegi.

„Merele nu cad niciodată” vorbește mult despre moralitate și despre loialitate, chiar și în sânul familiei. Vorbește despre alegeri și despre independență, chiar dacă familia te dorește într-un anumit mod cu care tu nu rezonezi. Atunci când Joy Delaney lipsește, copiii săi nu știu dacă să anunțe poliția, pentru că aceasta nu avea o relație tocmai bună cu tatăl lor și acest lucru l-ar transforma clar în suspect. Evident, după ce lucrurile încep să se așeze, secretele lor vor ieși la iveală, așa cum se întâmplă mereu în cărțile Thriller.

Fiind o dramă de familie, autoarea scoate în evidență părțile dramatice și negative, presărând din când în când și lucuri pozitive, dar nu suficient pentru a îndulci situația. Aparențele înșeală și acest lucru se aplică și în cazul familiei Delaney, care doar pare fericită. Comedia se îmbină cu drama și cu elementele de suspans iar Liane ne povestește despre viață așa cum știe ea mai bine.

Titlu: Merele Nu Cad Niciodată
Autor: Liane Moriarty
An apariție : 2023
Editura: TREI
Nr. Pagini: 608
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 2159

Alte recenzii de la Liane Moriarty:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

Recenzie „Furia” de Alex Michaelides
Recenzie „Furia” de Alex Michaelides

Alex Michaelides este cunoscut pentru două cărți de success, ce pare că au urmat aceeași rețetă - "Pacienta Tăcută" și "Fecioarele". Ambele au avut intrigi palpitante și ne-au pus la încercare capacitatea de detectiv. "Furia" merge pe aceași format, însă promite ceva...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 7 ani, 28 zile și a scris până acum 549 articole. Se află pe poziția 3 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments