Recenzie ”Umbra Nopții” de Raluca Butnariu

de | aug. 13, 2017 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA UMBRA NOPȚII ARE REDUCERE PE:

Romanele Ralucăi Butnariu fac parte din gama de cărți ”a nu se lăsa din mână”. Odată făcut pasul într-o poveste creionată de această autoare, poți fi sigur că nu vei pune stop călătoriei până nu vei ajunge la final. Cum era de așteptat nici Umbra Nopții nu se dezminte de la această regulă simplă.

Umbra Nopții îl are ca protagonist pe Michael Davenport, un personaj pe care l-am îndrăgit în volumul Deziluzii și a cărui poveste am vrut să o aflu îndeaproape. Raluca Butnariu nu s-a dezmințit și i-a acordat și fratelui lui Morgan Davenport șansa de a străluci.

Un personaj carismatic, puternic și cuceritor, Michael Davenport este burlacul dorit de toată suflarea feminină, însă el nu este pregătit pentru ”închisoarea” căsătoriei. Îi place să trăiască liber și lipsit de angajamente și responsabilități. Atunci când o întâlnește pe Anne Stoneleight însă, mintea și inima îi sunt invadate de sentimente străine. Sentimente ce atentează la libertatea și hoinăreala lui. Nici chiar faptul că Anne nu numai că este sora celui mai bun prieten al său dar mai este și oarbă ”ca o cârtiță”, nu pare un impediment întemeiat pentru a sta departe de ea.

– Of, Anne, de ce a trebuit să fii aşa cum eşti?

Dacă îți place recenzia cărții UMBRA NOPȚII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raluca Butnariu

– Adică încăpăţânată, enervantă şi perseverentă?

– Da.

– Dar tocmai de femeia care sunt te-ai îndrăgostit, surâse Anne cu duioşie.

– M-aş fi îndrăgostit de tine oricum, bombăni el, oftând din nou şi scuturându-şi capul ca pentru a se dezmetici. Când am dat cu ochii de tine la Almack’s, nu ştiam cine eşti şi ce-ţi poate pielea. Şi totuşi, mi-ai tras covorul de sub picioare.

Când săgeata lui Cupidon îl lovește, Michael rămâne incapabil de a se abține în a dărui inimii ceea ce-și dorește. Situația devine periculoasă când este informat de un ”prieten” că un agent secret numit ”Umbra Nopții” este vinovat de moartea fratelui său, Theo Davenport. Pe de o parte trebuie să înfrunte flăcările iubirii, pe de altă parte durerea mistuitoare că asasinul fratelui său umblă nestingherit prin lume. Destinul pregătește surprize însă, iar Michael Davenport este pe punctul de a fi aruncat în centrul lor primind rolul principal.

– La ce te zgâieşti aşa? îi aruncă Anne o privire suspicioasă.

– La tine. Încerc să-mi dau seama de ce-mi pari atât de frumoasă când mi-e clar că am întâlnit femei mult mai drăguţe decât tine.

Anne îşi înălţă o sprânceană şi-l fixă amuzată.

– Pentru că niciuna nu te-a scos din minţi, aşa, ca mine? rosti tânăra, …

– Mda, şi asta, admise Michael cu un oftat…

Anne Stoneleight este un spirit liber și independent căreia îi place adrenalina situațiilor periculoase. Faptul că în urma unui accident de echitație, produs exact în ziua în care a aflat că propriul tată a fost ucis, rămâne oarbă, nu este un motiv suficient de bun pentru a-i tăia din vivacitate și exuberanță. Pusă în calea lui Michael Davenport, Anne va descoperi că și-a găsit un adversar pe măsură, din toate punctele de vedere.

– Of, Michael, ne îndrăgostim cumva? gemu într-o şoaptă plină de jale, fixându-l cu ochi mari.

– Cred că da, rosti bărbatul la fel de încet, fără a-şi dezlipi privirile albastre dintr-ale ei. Te deranjează?

Anne îşi plecă fruntea, studiind încruntată mâinile lor cu degetele strâns împletite.

– Nu ştiu. Mă cam îngrozeşte gândul ăsta, rosti cu o voce gâtuită de emoţie. E… prea devreme şi… prea repede.

Umbra Nopții nu este un simplu historical romance unde tot ce avem de făcut este să urmărim o poveste de dragoste. Raluca Butnariu ne afundă în mister, ne zgândărește curiozitatea și ne provoacă să aflăm cine este misteriosul ce se ascunde sub pseudonimul Umbra Nopții și care este adevărul din spatele morții lui Theo Davenport. La toate acestea se adaugă două personalități puternice în plină luptă pe arena dragostei; două caractere care vor totul, dar nu renunță la nimic. Doi adversari pe măsură care vor să se îngenuncheze unul pe celălalt.

– Vrei să facem fiecare câte un pas şi să ne întâlnim undeva pe la mijloc? sugeră el cu blândeţe.

Anne deschise ochii şi-l privi uimită. Aveau să facă amândoi acelaşi pas, în acelaşi timp. Ceea ce ea avea să dea, el avea să primească… şi invers. Nimeni nu avea să-şi calce pe mândrie, pentru că amândoi aveau să facă acelaşi compromis în mod simultan.

– Cred că ar fi un gest echitabil, aproape că suspină ea cu uşurare.

Michael Davenport are parte de mult mai mult decât și-ar fi dorit, este cucerit iremediabil și va face orice pentru a o avea pe femeia visurilor sale. Anne Stoneleight își va pierde rând pe rând secretele în fața chipeșului Michael și va trebui să facă față unei lupte ce-i anihilează logica, furându-i din libertate și independență.

Cine pe cine va domina? Cine este Umbra Nopții? Ce va fi mai important pentru Michael Davenport: iubirea sau răzbunarea?

Una rece, una caldă. Așa îți pasează Raluca Butnariu informațiile. Citești și zâmbești malefic: am ghicit identitatea Umbrei Nopții. Mai citești, și-ți dipare zâmbetul; informațiile se bat cap în cap și teoria ta pică.

Nici de ar fi avut o mie de pagini această carte, nu m-aș fi putut declara mulțumită. Umbra Nopții are mister, suspans, iubire, caractere puternice și o doză de sarcasm de care devii dependent. Interacțiunea dintre protagoniști sfârșește mereu prin a-ți provoca lacrimi de râs, asta în timp ce personajele mai au un pic și se strâng reciproc de gât. O poveste încântătoare ce îți poate face ziua mai frumoasă.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UMBRA NOPȚII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Umbra Nopții
Autor: Raluca Butnariu
An apariție : 2017
Editura: CELESTIUM
Nr. Pagini: 530
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1943

Alte recenzii de la Raluca Butnariu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2712 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 1 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Imi place stilul Ralucai 🙂 . Cartea aceasta o am pe lista de dorinte 🙂 . Din pacate nu am reusit sa o cumpar. Cu siguranta va fi o placere sa o citesc. Raluca Butnariu are ceva aparte.