Recenzie „Un strop de sânge” de Stephen King

de | mai 30, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN STROP DE SÂNGE ARE REDUCERE PE:

Așteptam de ceva vreme această carte și sunt foarte bucuroasă de faptul că am reușit să o citesc și să am timp să o înțeleg. Îmi place extrem de mult King și această carte nu m-a dezamăgit, fiind exact lectura de care am avut nevoie după o pauză destul de lungă.

„Un Strop de Sânge” merge pe principiul unui volum mai vechi de la Stephen King, „Anotimpuri Diferite”, fiind o antologie de nuvele înfricoșătoare, care te introduc într-un vibe extrem de scary. Dacă nu dorești să citești o carte întreagă de la King în acest stil, acest gen de carte te va ajuta sigur, pentru că reprezintă doze scurte de horror, pe care cred că oricine le poate asimila fără probleme.

Cartea conține următoarele povestiri: „Telefonul domnului Harrigan”, „Viața lui Chuck”, „Un strop de sânge” și „Șobolanul”. Toate mi-au plăcut, toate au avut ceva uman, dar și supranatural în ele și evident, King nu s-a putut abține și a introdus și elemente destul de confuze în text, astfel încât cititorul să rămână puțin bulversat după ce a terminat lectura. Personajele de aici sunt personaje întâlnite în alte povești scrise de King, așa că sigur o să vă fie cunoscute.

Viața lui Chuck” a fost preferata mea, pentru că pune accent pe viață și pe modul în care fiecare dintre noi își construiste destinul din momente importante. Este un fel de omagiu adus vieții și asupra modului în care oamenii importanți nouă ne-au marcat traseul și dezvoltarea. Mi-a plăcut mult și mi s-a părut o poveste atât de relatable, încât dacă nu știam că este King, nu cred că mi-aș fi dat seama de numele autorului. A fost diferită de ceea ce scrie King și fiind atât de uman, mi-a dat ceva bătăi de cap. Însă a fost foarte deep așa și mi-a rămas în suflet ca stil și ca mesaj.

„Un Strop de Sânge” în sine este plină de mesaje și de cugetări, pentru că îți deschide ochii asupra unor elemente destul de grele și dificile. Parcursul vieții cu bune și cu rele, pactul cu diavolul pentru a îndeplini cele mai arzătoare dorințe, relațiile dintre oameni diferiți, umanitatea și supranaturalul, toate se întrepătrund cu măiestrie de către Stephen King în această carte care te aduce mai aproape de stilul său și te face să îl iubești. În plus, coperta este atât de scary, încât eu nici nu mi-am dat seama că nasul pisicii este un șoarece – GENIAL!!

Ți-a plăcut recenzia cărții UN STROP DE SÂNGE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Stephen King

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN STROP DE SÂNGE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Un Strop De Sânge
Autor: Stephen King
An apariție : 2022
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 30.05.2022
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 5749

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1978 zile și a scris până acum 469 articole. Se află pe poziția 2 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments