Recenzie „Un strop de sânge” de Stephen King

de | mai 30, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN STROP DE SÂNGE ARE REDUCERE PE:

Așteptam de ceva vreme această carte și sunt foarte bucuroasă de faptul că am reușit să o citesc și să am timp să o înțeleg. Îmi place extrem de mult King și această carte nu m-a dezamăgit, fiind exact lectura de care am avut nevoie după o pauză destul de lungă.

„Un Strop de Sânge” merge pe principiul unui volum mai vechi de la Stephen King, „Anotimpuri Diferite”, fiind o antologie de nuvele înfricoșătoare, care te introduc într-un vibe extrem de scary. Dacă nu dorești să citești o carte întreagă de la King în acest stil, acest gen de carte te va ajuta sigur, pentru că reprezintă doze scurte de horror, pe care cred că oricine le poate asimila fără probleme.

Cartea conține următoarele povestiri: „Telefonul domnului Harrigan”, „Viața lui Chuck”, „Un strop de sânge” și „Șobolanul”. Toate mi-au plăcut, toate au avut ceva uman, dar și supranatural în ele și evident, King nu s-a putut abține și a introdus și elemente destul de confuze în text, astfel încât cititorul să rămână puțin bulversat după ce a terminat lectura. Personajele de aici sunt personaje întâlnite în alte povești scrise de King, așa că sigur o să vă fie cunoscute.

Dacă îți place recenzia cărții UN STROP DE SÂNGE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

Viața lui Chuck” a fost preferata mea, pentru că pune accent pe viață și pe modul în care fiecare dintre noi își construiste destinul din momente importante. Este un fel de omagiu adus vieții și asupra modului în care oamenii importanți nouă ne-au marcat traseul și dezvoltarea. Mi-a plăcut mult și mi s-a părut o poveste atât de relatable, încât dacă nu știam că este King, nu cred că mi-aș fi dat seama de numele autorului. A fost diferită de ceea ce scrie King și fiind atât de uman, mi-a dat ceva bătăi de cap. Însă a fost foarte deep așa și mi-a rămas în suflet ca stil și ca mesaj.

„Un Strop de Sânge” în sine este plină de mesaje și de cugetări, pentru că îți deschide ochii asupra unor elemente destul de grele și dificile. Parcursul vieții cu bune și cu rele, pactul cu diavolul pentru a îndeplini cele mai arzătoare dorințe, relațiile dintre oameni diferiți, umanitatea și supranaturalul, toate se întrepătrund cu măiestrie de către Stephen King în această carte care te aduce mai aproape de stilul său și te face să îl iubești. În plus, coperta este atât de scary, încât eu nici nu mi-am dat seama că nasul pisicii este un șoarece – GENIAL!!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN STROP DE SÂNGE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: UN STROP DE SÂNGE
Autor: Stephen King
An apariție : 2022
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 9665

Alte recenzii de la Stephen King:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2190 zile și a scris până acum 501 articole. Se află pe poziția 2 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments