Recenzie “Vânătorii de zmeie” de Khaled Hosseini

by | Aug 15, 2017 | Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA VÂNĂTORII DE ZMEIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Khaled Hosseini reuşeşte să contruiască o poveste şocantă, cutremurătoare, crudă atât prin firul acţiunii cât şi prin istoria locului: Afganistan.

Mult timp după ce armata rusească intrase mărşăluind în Afganistan, după ce satele fuseseră arse şi şcolile distruse, mult timp după ce minele de teren fuseră îngropate ca seminţele- seminţe ale morţii- iar copiii îngropaţi sub mormane de pietre, Kabulul devenise pentru mine un oraş al fantomelor. Un oraş al fantomelorcu buză de iepure.

Amir şi Hassan legaţi de o prietenie fragilă ca un zmeu în bătaia vântului, o prietenie între fiul stăpânului şi fiul slugii, între un copil normal şi unul cu buză de iepure.

Două extreme legate încă din copilărie de ceva foarte puternic, gata să facă orice unul pentru celălalt dar din păcate nu în acelaşi timp.

Cum de mă citea aşa de uşor ca o carte deschisă, când de cele mai multe ori eu habar nu aveam ce coace mintea lui. Eu eram cel care mergea la şcoală, care ştia să scrie şi să citească… Era puţin neliniştitor, dar şi reconfortant, într-un fel, să ai pe cineva care ştie întotdeauna de ce ai nevoie.

Amir toată copilăria lui s-a luptat să fie iubit de tatăl său, iar Hassan a făcut orice să fie iubit şi apreciat de Amir.

O prietenie marcată de trădare, de neputinţa de a fi sinceră la momentul potrivit.

Dar trecutul loveşte ca un bumerang asupra lui Amir, dându-i şansa de a-şi arăta adevărata prietenie, maturizându-l într-un mod dureros.

Acum înţeleg că Baba se înşelase, că Dumnezeu chiar există şi existase dintotdeauna. Dumnezeu există, trebuie să existe şi mă voi ruga la El să uite că l-am neglijat în toţi aceşti ani, că am trădat, minţit şi păcătuit, pentru ca acum să îmi întorc faţa spre El, acum în ceas de cumpănă. Mă rog să fie atât de iertător, milostiv şi îndurător pe cât scrie în Sfânta lui carte. Şi este.

O vânătoare de zmeie i-a separat pentru totdeauna pe Amir şi Hassan, oare altă vânătoare să-i unească pentru totdeauna pe Amir şi Sohrab, fiul lui Hassan ?

Vă las să descoperiţi singuri această carte minunată care o să vă rămâne întipărită în minte mult timp.

Lectură plăcută !!!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții VÂNĂTORII DE ZMEIE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Khaled Hosseini sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VÂNĂTORII DE ZMEIE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Vânătorii De Zmeie
Autor: Khaled Hosseini
An apariție : 2013
Editura: NICULESCU
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 15.08.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 1418 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments