Recenzie “Vânătorii de zmeie” de Khaled Hosseini

Titlu: Vânătorii De Zmeie
Autor: Khaled Hosseini
An apariție : 2013
Editura: Niculescu
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Daniela
Publicată la 15.08.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA VÂNĂTORII DE ZMEIE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Khaled Hosseini reuşeşte să contruiască o poveste şocantă, cutremurătoare, crudă atât prin firul acţiunii cât şi prin istoria locului: Afganistan.

Mult timp după ce armata rusească intrase mărşăluind în Afganistan, după ce satele fuseseră arse şi şcolile distruse, mult timp după ce minele de teren fuseră îngropate ca seminţele- seminţe ale morţii- iar copiii îngropaţi sub mormane de pietre, Kabulul devenise pentru mine un oraş al fantomelor. Un oraş al fantomelorcu buză de iepure.

Amir şi Hassan legaţi de o prietenie fragilă ca un zmeu în bătaia vântului, o prietenie între fiul stăpânului şi fiul slugii, între un copil normal şi unul cu buză de iepure.

Două extreme legate încă din copilărie de ceva foarte puternic, gata să facă orice unul pentru celălalt dar din păcate nu în acelaşi timp.

Cum de mă citea aşa de uşor ca o carte deschisă, când de cele mai multe ori eu habar nu aveam ce coace mintea lui. Eu eram cel care mergea la şcoală, care ştia să scrie şi să citească… Era puţin neliniştitor, dar şi reconfortant, într-un fel, să ai pe cineva care ştie întotdeauna de ce ai nevoie.

Amir toată copilăria lui s-a luptat să fie iubit de tatăl său, iar Hassan a făcut orice să fie iubit şi apreciat de Amir.

O prietenie marcată de trădare, de neputinţa de a fi sinceră la momentul potrivit.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Khaled Hosseini.

Dar trecutul loveşte ca un bumerang asupra lui Amir, dându-i şansa de a-şi arăta adevărata prietenie, maturizându-l într-un mod dureros.

Acum înţeleg că Baba se înşelase, că Dumnezeu chiar există şi existase dintotdeauna. Dumnezeu există, trebuie să existe şi mă voi ruga la El să uite că l-am neglijat în toţi aceşti ani, că am trădat, minţit şi păcătuit, pentru ca acum să îmi întorc faţa spre El, acum în ceas de cumpănă. Mă rog să fie atât de iertător, milostiv şi îndurător pe cât scrie în Sfânta lui carte. Şi este.

O vânătoare de zmeie i-a separat pentru totdeauna pe Amir şi Hassan, oare altă vânătoare să-i unească pentru totdeauna pe Amir şi Sohrab, fiul lui Hassan ?

Vă las să descoperiţi singuri această carte minunată care o să vă rămâne întipărită în minte mult timp.

Lectură plăcută !!!

🔥 CARTEA VÂNĂTORII DE ZMEIE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.