Recenzie „Viceversa” de Corina Marinescu

Titlu: Viceversa
Autor: Corina Marinescu
An apariție : 2018
Editura: Coresi
Nr. Pagini: 248
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Recenzie de Ema Poterasu
Publicată la 13.12.2018
Nota recenzorului: 10/10
Acordă o notă

Romanul „Viceversa” este o poveste reală, inspirată parcă din filmele de dragoste. Corina Marinescu reușește prin această poveste să contureze ideea de iubire care nu  se va stinge niciodată, indiferent de greșelile făcute, de deciziile luate și de anii care trec.

Prima parte a cărții o are în prim-plan pe Miruna, o tânără care la 30 de ani simte fiorul iubirii pentru un alt bărbat. Deși are lângă ea un soț care o iubește, o respectă și are grijă de ea, pentru Miruna, colegul ei de serviciu Răzvan reprezintă gura de aer proaspăt de care simțea că avea atâta nevoie. Se îndrăgostește de el în ciuda faptului că este căsătorită cu Ivan, bărbatul alături de care a crescut, s-a maturizat și a făcut planuri de cumpărare a unei locuințe.

 

„Am 30 de ani și gândesc ca o școlăriță. Trebuie să-mi fac ordine în gânduri și printre sentimente. Ivan este atât de bun cu mine, mă iubește și-l iubesc. Avem atât de multe amintiri frumoase care ne leagă și o grămadă de prieteni comuni. Nu pot să-i mai permit inimii să bată pentru altcineva. Uite-l cum mă privește. Mă adoră. Și eu ce fac? Adorm gândindu-mă la altul? Nu se poate așa ceva. Ivan nu merită asta. Mi-a făcut cel mai frumos cadou de ziua mea și în plus urmează să ne mutăm în casă nouă și să începem o nouă etapă în viețile noastre. O să mă focusez pe relația noastră și pe proiectul casa nouă. Nu-mi mai las mintea să zburde și nici inima să hoinărească. Gata, m-am hotărât. Sper doar ca Răzvan să-mi înțeleagă dorința și să mă lase în pace. Of, Răzvan! Putea fi atât de frumoasă idila dacă nu erau atâtea obstacole în calea noastră. Nu se poate! Iar mă gândesc la ce nu trebuie. Ce să fac să-mi opresc gândurile astea?”

Decisă să-și urmeze inima, îl părăsește pe Ivan fără să-i spună adevăratul motiv pentru care nu-l mai vrea în viața ei și își începe o nouă viață alături de Răzvan.

Partea a doua a cărții urmărește trăirile lui Ivan, care după zeci de încercări eșuate de a o aduce înapoi pe Miruna, se conformează și ii acordă divorțul, odată cu inima lui ruptă în bucăți. Întâmplarea face ca Ivan să o întâlnească pe Camelia, soția lui Răzvan, alături de care are un copil. Tot ea este cea care îi destăinuie lui Ivan relația Mirunei cu soțul ei. Fără să-i treacă prin minte vreo secundă că se poate întâmpla asta, Ivan se îndrăgostește de soția amantului fostei sale soții și începe o nouă viață alături de ea.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Corina Marinescu.

Cuvintele pe care Miruna le-a rostit apăsat în acea după-amiază de toamnă timpurie urmau să răsune în urechile lui Ivan mult timp după acea zi. Ivan a simțit un gol în stomac, o senzație ciudată de răcoare, generată probabil de aerul condiționat care era poziționat deasupra mesei lor și pentru câteva momente în încăpere s-a întunecat și s-a lăsat o liniște cutremurătoare. Ivan o vedea pe Miruna stând într-o sală goală, în fața singurului reflector funcțional, așezată pe un scaun de lemn, cu tapițerie din piele neagră. Tocmai își terminase monologul pe care l-a învățat pe de rost într-o jumătate de oră și aștepta reacția publicului așezat în întuneric.”

 „Viceversa” este o poveste plină de neprevăzut. O poveste care are puterea să te țină cu sufletul la gură și care te face să simți tot ceea ce simt personajele. Dragoste, pasiune, tristețe, dezamăgire, fericire, speranță. Pe tot parcursul lecturii ajungi să simți fiecare dintre aceste sentimente și te face să te întrebi: „Oare de ce simt ca și cum mi s-ar întâmpla mie? Cum de pare atât de real?” Dacă mă întrebi pe mine, asta e esența romanului. Asta face povestea atât de specială și autentică.

 

Vă doresc lectură plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.