Recenzie ”Vicontele Verenței Pierdute” de Laura Știrbu

Titlu: Vicontele Verenței Pierdute
Autor: Laura Știrbu
An apariție : 2018
Editura: Quantum
Nr. Pagini: 296
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristina Zegheru
Publicată la 24.02.2019
Nota recenzorului: 10/10
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI VICONTELE VERENȚEI PIERDUTE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Autoarea Laura Știrbu creează o poveste fantastică, unică și plină de mister. Față de alte cărți fantasy, ”Vicontele Verenței Pierdute” îmbină realul cu ficțiunea. Suntem introduși în Valahia Unită și aflăm evenimentele care au avut loc acum 10 ani. Aflăm povestea bravilor războinici care și-au pierdut viața, îndeplinind poruncile conducătorilor săi.

Pacea formată este doar o iluzie care se va ”dezintegra” odată cu aflarea adevărurilor bine ascunse.

În prim plan devenim martorii unei evadări spectaculoase pusă la cale de cei cinci adolescenți – Liliana, Boris, Alfred, Albert si Mario.

Un plan bine pus la punct, o doză de curaj și o esență de voință se vor amesteca pentru a duce la bun sfârșit dorința celor cinci.

Persoana pe care o scoate dintr-o închisoare bine păzită este nimeni altcineva decât un temut criminal, care se dovedește a fi tatăl Lilianei – Vicențiu Leopod.

În capitolele următoare îl descoperim pe Iustinian, un băiat simplu, crescut și educat de unchiul său. Împlinind vârsta optimă, băiatul este trimis la SanteVel, unde speră să ajungă un Zburator.

Cum socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, protagonistul are parte de o serie de peripeții, tipice unui copil.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Laura Știrbu.

Ajuns în cele din urmă la academie, Iustinian se împrietenește cu cei doi colegi ai săi, Andrei și Sebastian. Află de regulile stricte care nu trebuie încălcate, iar pe final aflăm și câteva evenimente amuzante din anii precedenți.

Timpul trece repede, iar băiatul timid și emotiv se maturizează, ajungând să fie încrezător și stabil. Își face mulți prieteni care îl sustin, își continuă antrenamentele, participă la lupte și dueluri care îl vor pregăti pentru cele ce vor urma.

Se nasc noi întrebări care rămân fără răspuns până când adevărul va ieși la iveală.

Mă așteptam ca acest volum să fie unul relaxant, dar am intrat într-o lume complexă, unde nimeni nu este ceea ce pare, iar secretele sunt bine ascunse.

”Se naște în ziua de 3 dezbinătoarea de popoare, soață numai unuia, numit în ascuns, la fel ca ea, continuatorul liniei. Regină ajunsă, mare vărsare de sânge se va purta în numele ei, până tot ce cu trudă s-a făcut se va destrăma.”

ACUM GĂSEȘTI VICONTELE VERENȚEI PIERDUTE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.