vina-camelia-cavadia Numai legat de coperta acestei cărți aș putea scrie lejer două pagini. Nu, nu judec o carte după copertă, dar doar privind acest roman mă trec toți fiorii și suspin nerăbdătoare să aflu ce se ascunde în spatele celor două coperți.

Aș numi-o pe Camelia Cavadia un geniu al arhitecturii narative, dar nu ar fi de ajuns. Vina a devenit una dintre cărțile mele preferate. Excepțional scrisă. O tehnică aparte, care îl lasă pe cititor fără cuvinte.

Primele pagini au fost dificile; tot așteptam să erupă acel vulcan de idei. La un moment dat mă gândeam să o abandonez, dar am fost oprită de dorința de a scruta în adânc spre un sens mai profund al cărții.

Nu e deloc ușor să rezum acest roman, pentru că este extrem de complex, iar sentimentele care mi-au invadat sufletul pe parcursul lecturării acestui roman au fost foarte variate. Vina îl are în prim-plan pe Tomas H., scriitorul, soțul și tatăl. Romanul se învârte în jurul poveștii de iubire dintre Tomas și Stella, soția lui. Camelia Cavadia reușește să surprindă în detaliu fiecare scenă din viața celor doi, de la cele mai pasionale clipe până la cele mai crunte certuri, reliefând exact realitatea unui cuplu modern.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Camelia Cavadia

„Vina era pentru el precum cancerul. Odată instalat, nu făcea decât să-l atace şi să-l dea peste cap, să-l întoarcă cu fundu-n sus, încălcând toate legile firii. Celulele nebune puneau stăpânire pe el şi se împrăştiau cu atâta vioiciune, încât riscau să producă în scurt timp metastază generalizată.”

Mi-a plăcut extrem de mult cum autoarea a jonglat cu vremurile. Ba Tomas la 60 de ani, amintindu-și de anii tinereții și suspinând trist, ba un Tomas tânăr, frivol, în floarea vârstei, care este într-o constantă bătălie cu societatea, cu băutura, cu el însuși.

Vina Cameliei Cavadia este mai mult decât un roman. „Vina” este o poveste a destăinuirii, a confesiunii; o capodoperă a genului psihologic. Am plâns mai ceva decât un copilaș când află că zânele nu există.

Vina este destinată tuturor celor care vor să se auto-cunoască și  vor să își depășească limitele, dar și celor dornici de prospețime și inovație, celor care vor ceva nou și diferit în cel mai bun sens posibil.

Titlu: Vina
Autor: Camelia Cavadia
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.11.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Structura cărții este excepțională, te face să vrei să o termini și totodată ți-ai dori să nu ajungi niciodată la sfârșit, pentru a rămâne cât mai mult în lumea autoarei.

Aspecte Negative:

-

Arianna Suduc
Autor: Arianna Suduc
❝ îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos. ❞
Arianna e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1841 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Arianna Suduc
Arianna Suduc mai scrie și pe http://www.raftulariciului.wordpress.com