Recenzie „Vioara din mansarda” de Doina Strulea

by | Mar 26, 2016 | Dragoste, Literatură Contemporană, Literatura Română, Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA VIOARA DIN MANSARDA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Volumul Doinei Strulea, Vioara din mansardă, a reușit să se strecoare sub pielea mea asemenea unei maladii care-și face loc în tine, vrând-nevrând, și se împrăștie spasmodic în tot corpul tău, printre toate sinapsele tale.

Cu un palmares de premii pentru volumului ei, atât în România cât și în afară, Doina Strulea reușește să descrie Viața cu o profunzime pe care nu am mai întâlnit-o vreodată la un poet. Și da, cred cu tărie din adâncul sufletului că tânăra va ajunge un adevărat nume ce se va regăsi pe buzele tuturor iubitorilor de poezie. La momentul de față este poeta mea preferată, și mai mult de atât, Omul meu preferat.

„Timpul ne strînge pe toți,

Scurge din noi ani și minute,

Iar oamenii pleacă ca trenul,

Lăsînd o gară de urme durute.”

Foarte rar mi se întâmplă să plâng atunci când citesc poezie. Deși îmi transmite anumite emoții, pur și simplu nu ajung la lacrimi. Citind Vioara din mansardă, s-au făcut anumite conexiuni ciudat înăuntrul meu și da, am plâns. Vioara din mansardă e mai mult decât poezie. E eliberare, ură, suspans, durere, lacrimi, fericire.

„Doare.

Valorile capătă și ele un sens,

În acest van imens,

Intens.”

Cel mai mult m-au emoționat poeziile din capitolul In memoriam, poezii pe care le-am citit și re-citit de zeci de ori, le-am atașat Mie și le re-citesc de fiecare dată din Mine, atunci când mă pierd.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Doina Strulea

Mi-a plăcut la nebunie faptul că e o ediție oarecum bilingvă, și sunt câteva poezii la final traduse în italiană. Am mai spus că Vioara din mansardă a luat foarte multe premii și în Italia? 😀

Vioara din mansardă de Doina Strulea este cea mai pură materializare a firescului și, mai mult de atât, e cea mai onestă cale ,și poate singura dacă stau mai bine să mă gândesc, de a te regăsi atunci când fugi obsesiv de tine.

🔥 CARTEA VIOARA DIN MANSARDA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Vioara Din Mansarda
Autor: Doina Strulea
An apariție : 2014
Editura: PONTOS
Nr. Pagini: 92
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.03.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1890 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments