Recenzie „Vioara din mansarda” de Doina Strulea

Titlu: Vioara Din Mansarda
Autor: Doina Strulea
An apariție : 2014
Editura: Pontos
Nr. Pagini: 92
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 26.03.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Vioara din mansarda” de Doina Strulea
Acordă o notă

Volumul Doinei Strulea, Vioara din mansardă, a reușit să se strecoare sub pielea mea asemenea unei maladii care-și face loc în tine, vrând-nevrând, și se împrăștie spasmodic în tot corpul tău, printre toate sinapsele tale.

Cu un palmares de premii pentru volumului ei, atât în România cât și în afară, Doina Strulea reușește să descrie Viața cu o profunzime pe care nu am mai întâlnit-o vreodată la un poet. Și da, cred cu tărie din adâncul sufletului că tânăra va ajunge un adevărat nume ce se va regăsi pe buzele tuturor iubitorilor de poezie. La momentul de față este poeta mea preferată, și mai mult de atât, Omul meu preferat.

„Timpul ne strînge pe toți,

Scurge din noi ani și minute,

Iar oamenii pleacă ca trenul,

Lăsînd o gară de urme durute.”

Foarte rar mi se întâmplă să plâng atunci când citesc poezie. Deși îmi transmite anumite emoții, pur și simplu nu ajung la lacrimi. Citind Vioara din mansardă, s-au făcut anumite conexiuni ciudat înăuntrul meu și da, am plâns. Vioara din mansardă e mai mult decât poezie. E eliberare, ură, suspans, durere, lacrimi, fericire.

„Doare.

Valorile capătă și ele un sens,

În acest van imens,

Intens.”

Cel mai mult m-au emoționat poeziile din capitolul In memoriam, poezii pe care le-am citit și re-citit de zeci de ori, le-am atașat Mie și le re-citesc de fiecare dată din Mine, atunci când mă pierd.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Doina Strulea.

Mi-a plăcut la nebunie faptul că e o ediție oarecum bilingvă, și sunt câteva poezii la final traduse în italiană. Am mai spus că Vioara din mansardă a luat foarte multe premii și în Italia? 😀

Vioara din mansardă de Doina Strulea este cea mai pură materializare a firescului și, mai mult de atât, e cea mai onestă cale ,și poate singura dacă stau mai bine să mă gândesc, de a te regăsi atunci când fugi obsesiv de tine.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.