Recenzie „Violul. O poveste de dragoste” de Joyce Carol Oates

de | aug. 25, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Lumea cărților, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA VIOLUL. O POVESTE DE DRAGOSTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Carte despre ViolCorpul îl poți lipi din bucăți, dar cu sufletul ce faci?
Lumea vorbește, lumea judecă, lumea decide cine este vinovat și cine „și-o caută cu lumânarea”. Lumea nu poate fi imparțială, legea ar trebui să fie, ar trebui…
Cine trece prin iad uită de gustul raiului, iar stigmatele bătute în cuie de 200mm rămân pe veci, nici efectul bumerangului nu are capacitatea de a calma durerea surdă a nedreptății.

Teena Maguire nu trebuia să o i-a prin scurtătură în seara de 4 iulie, Ziua Independenții SUA. Împreună cu fetița ei se întorceau de la sărbătoare pentru ca cei pe care i-a întâlnit în cale să le ruineze viața pentru totdeauna. Teena a fost capturată de un grup de băieți, și atunci s-a dezlănțuit iadul.
Ce se întâmplă când Dovezile sunt nenumărate, mărturiile sfâșietoare, însă prejudecățile din gura lumii au cel mai distructiv efect posibil.
J.C. Oates a scris istoria unui orășel cuprins de oroarea unui viol. Ceea ce urmează, consecințele lui, împletesc o istorie deosebită datorită personajelor atât de reale, creionate de scriitoare.

Oates a abordat una din cele mai dificile teme despre care poate scrie cineva, iar titlu bizar nu reușește să armonizeze cu conținutul romanului. Pentru cei cu stomacul sensibil, aveți 2 posibilități, ori nu mâncați nimic în ziua lecturii sau alegeți altă carte, mijloc de aur nu există. Și cel mai terifiant aspect al acestei cărți este de fapt titlul! Cum să combini aceste 2 cuvinte? Viol și dragoste sau poveste? Este cea mai monstruoasă atrocitate din punct de vedere lingvistică pe care doar autoarea noastră o poate face, care mereu a știut să pună punctul pe I!

J.C. Oates ne pune față în față cu cel mai mare dușman, cu noi înșine, iar sentința nu este una ușor de digerat. Până la urmă, cine sunt de fapt adevărații monștri?!

Câteodată, și nu o dată m-am prins la gândul că, nu este neapărat să scrii o carte cu aspect de talmud pentru a comunica o istorie distructivă, din punct de vedere moral. Poți aborda subiectul direct și cu mult sentiment într-o sută de pagini găurite de durere adevărată.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții VIOLUL. O POVESTE DE DRAGOSTE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Joyce Carol Oates sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VIOLUL. O POVESTE DE DRAGOSTE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Violul. O Poveste De Dragoste
Autor: Joyce Carol Oates
An apariție : 2011
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 184
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Publicată la 25.08.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Antrenează-ți creierul este o carte despre tehnicile și strategiile de transformare mentală, scrisă într-un mod specific, care poate fi asemănată cu o lucrare din domeniul medical. Joe Dispenza este, la bază, doctor în chiropractica și a studiat zeci de ani mintea...

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

"Fata din Zlataust" scrisă de Ionel Teodoreanu iarăși ne demonstrează cât de frumos și melodios scriu ai noștri. Nu trebuie să neglijăm literatura noastră română, pentru că așa perle nu se găsesc deseori printre cărțile renumite în toată lumea. Când de-abia la...

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

„Un fiu” de Alejandro Palomas este o poveste frumoasă, cu personaje care te fac să simți fiecare sentiment scris. Am citit foarte multe recenzii pozitive despre această carte și adevărul este că toate laudele erau meritate. O poveste care se întâmplă într-un timp...

0 0 votes
Article Rating
Stella Popa este redactor Booknation.ro de 200 zile și a scris până acum 87 articole. Se află pe poziția 8 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Stella Popa aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments