Recenzie „Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

de | iul. 24, 2017 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA VOCEA LUI ARCHER ARE REDUCERE PE:

Descriere:

,,—Vreau să pot să te iubesc mai mult decât îmi este teamă că te pierd, şi nu ştiu cum să fac asta. Învată-mă, Bree! Te rog, învaţă-mă!

Dumnezeule, Archer. Cum să înveţi un bărbat care a pierdut tot să nu se teamă că va pierde totul din nou?”

Dacă îți place recenzia cărții VOCEA LUI ARCHER, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Mia Sheridan

Există, oare, răni pe care iubirea să nu le poată vindeca?

Bree Prescot soseşte într-o mică localitate de provincie cu speranţa că aici va fi locul unde îşi va găsi liniştea sufletească pe care o caută cu disperare, după un moment traumatizant petrecut într-o noapte cumplită, când tatăl ei a fost ucis. În timp ce se instalează în noua ei locuinţă, soarta i-l scoate în cale pe Archer Hale, un tânăr singuratic şi misterios, care ascunde în sufletul său o suferinţă profundă. Este un om fără voce şi discret, care, pentru toţi locuitorii oraşului, în afară de Bree, trece neobservat.

Vocea lui Archer este despre întâlnirea dintre o fată blocată în amintirea unei nopţi terifiante şi a unui bărbat pentru care iubirea reprezintă cheia vindecării şi libertăţii lui. Este povestea unui tânăr care trăieşte cu o rană îngrozitoare şi a unei fete care îl va ajuta să-şi găsească ,,vocea”. E un roman emoţionant şi captivant despre suferinţă, destin şi puterea tămăduitoare a dragostei.

Părerea mea:

Vocea lui Archer este povestea emoţionantă a două suflete rănite de amintiri, trăiri, ce i-au marcat, atât fizic cât şi psihic. Bree şi Archer sunt două personaje puternice, diferite, dar care se potrivesc atât de bine unul cu celălalt, completându-se.

Romanul Miei Sheridan este unul captivant, emoţionant, ce prezintă subiectiv povestea prin ochii ambelor personaje. Capitolele scrise din perspectiva lui Archer fiind mai puţine la număr, Bree fiind cea din perspectiva căreia citim cel mai des povestea, însă Archer ne arată pasaje din trecutul său, dureros de emoţionante, ce te ating până în cel mai întunecat loc al sufletului, dar şi momente din prezentul alături de Bree, sentimentele lui pentru ea, durerea când el o răneşte fără să vrea.

Bree ajunge în mica localitate în care Archer locuieşte, sperând că se va linişti şi va reuşi să treacă peste moartă tatălui, la care a fost martoră.

Întâmplător, îl întâlneşte chiar din primele momente pe fermecătorul Archer, cu care încearcă, fără succes, să comunice.

Archer o tot evita, dar Bree este atrasă de el şi încearcă să se apropie de el, îndrăgostindu-se de Archer fără să vrea.

Povestea celor doi este tumultoasă, cu momente tensionante, dar şi frumoase, pline de iubire, şi totul se termină cu bine. Însă, deşi cartea are un final fericit, te lasă cu un gol în suflet, dorindu-ţi să ştii mai multe, să citeşti mai mult.

Vocea lui Archer este o lecţie de viaţă, o carte care nu trebuie să lipsească din biblioteca nimănui. Trebuie să avem grijă de cei din jurul nostru şi să fim cu toţii egali pentru că fix persoană de la care nu avem aşteptări, pe care o considerăm un nimic, poate să fie cea care va schimbă ceva în viaţa noastră, cea care ne va surprinde si ne va oferi lecţia vieţii noastre.

 

,,M-am gandit la cât de diferiţi eram… şi totuşi cât de mult semănam unul cu celălalt. Ea ducea în suflet povara vinei că nu se luptase atunci când credea că ar fi trebuit să o facă, în timp ce eu eram marcat de urmele a ceea ce se întâmpla când te lupţi. Amândoi reacţionaserăm diferit într-un moment teribil şi totuşi amândoi sufeream încă.

Poate că, atunci când vine vorba despre durere şi despre cum se învinovăţeşte fiecare, lucrurile nu pot fi privite în bine sau rău, alb sau negru, ci în nenumărate nuanţe de gri.”

,,Treaba era că o iubeam – cu patimă şi cu fiecare frântură din inima mea, chiar şi cu frânturile sfărâmate, chiar şi cu cele pe care le simţeam nedemne şi lipsite de valoare.

Şi, poate, chiar cu acele frânturi o iubeam cel mai mult.”

,,Când am deschis ochii şi el mă privea, netezându-mi părul pe spate şi dându-mi o suviţă după ureche, privirea lui îmi spuse tot ce vocea lui nu putea. Comunicam mii de cuvinte, fără să rostim niciunul.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VOCEA LUI ARCHER CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: VOCEA LUI ARCHER
Autor: Mia Sheridan
An apariție : 2017
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 872

Alte recenzii de la Mia Sheridan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Am auzit de cartea ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens că ar fi foarte apreciată, iubită, recomandată de toți cititorii. Am salvat-o de ceva timp pe lista de citit, dar nu am ținut neapărat să o citesc în momentul în care era pe buzele tuturor. Acum însă am ajuns...

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Am ales aceast[ carte după titlu, și nu m-a dezamăgit. După cum ne spune încă de la început, Charles Duhigg a scris această carte pornind de la o cercetare pe care a făcut-o pentru a răspunde unei nevoi personale – aceea de a fi mai productiv. Productivitatea, poate...

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Pentru el, totul este scris dinainte, pentru ea, totul urmează să fie scris Într-o cumplită zi de primăvară, Carrie, fiica de șase ani a scriitoarei Flora Conway, a dispărut. Ce este și mai ciudat este că a dispărut în apartamentul lor, acolo unde ușile și geamurile...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Dinu este redactor Booknation.ro de 2276 zile și a scris până acum 5 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dinu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments