Recenzie „Wonder Woman: Warbringer (DC Icons Series)” de Leigh Bardugo

de | mai 30, 2018 | Fantezie, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Books Express

Cred că nu există cineva care nu a auzit de Wonder Woman. Fie că știi o versiune mai veche a filmelor, fie ai devenit fan filmului cu Gal Godot, această eroină este vocea femeilor de pretutindeni și îndeamnă la emancipare și libertate. A venit rândul lui Leigh Bardugo să ne încânte cu viziunea ei de femeie eroină, totul purtând amprenta stilului ei inconfundabil. Probabil o știți pe aceasta din „Banda celor 6 ciori” și vă dați seama de pe acum ce alegere bună am făcut în a cumpără cartea:)

„Wonder Woman: Warbringer” ne prezintă o Diana tânără, în anii adolescenței, în perioada în care încearcă să își găsească identitatea și să își impresioneze surorile mai mari. Simte că are potențial, însă așteaptă o încercare măreață, care să îi pună abilitățile într-o lumina bună. Atunci când Alia, o muritoare, ajunge pe insula amazoanelor, Diana trebuie să ia o decizie importantă. Alia poartă însemnul războiului și acesta poate fi declanșat într-o clipită din cauza ei, de aceea trebuie omorâtă. Diana însă consideră că există o cale de a o purifica pe Alia și pleacă la New York în căutarea unui mod de a realiza acest lucru.

De unde să încep? Doar prin faptul că această carte este despre Diana, Wonder Woman, face povestea de 5 stele. Scrisă de Leigh, îi dublează valoarea. Mi-a plăcut foarte mult modul în care intriga a fost construită și am admirat dialogurile interesante, pline de umor și sarcasm. Există pasaje puțin greuțe, pe care a trebuit să le reiau, pentru că Leigh alternează foarte rapid perspectivele și m-a pierdut uneori. Accentul este pus pe fantasy dar și pe mitologie și mi-au plăcut la nebunie descrierile detaliate, unde te întorci în timp și îți îmbunătățești bagajul de cunoștințe cu elemente din trecutul Dianei.

Personajele sunt diverse și foarte frumos creionate, evident preferată mea esteDiana. Fiind la vârstă adolescenței, mai are încă multe de învățat, dar drumul pe care l-a ales este cu siguranță unul bun. Își părăsește insula cu o misiune importantă și va lupta pentru aceasta cu orice preț. Este puțin repezită, dar cântărește deciziile importante, cele care contează în clipele de cumpănă. Puterea ei nu este doar fizică, dar mai ales psihică și bunătatea este punctul ei forțe. Modul în care interacționează cu personajele este frumos de urmărit și ai de învățat din fiecare moment prezentat.

Recomand cu drag această carte, care dacă nu știați deja, face parte dintr-o serie ce slăvește eroii DC. Chiar dacă prefer Marvel, abia aștept următoarea carte, „Cartwoman” scrisă de Sarah J Maas și pentru cei care mă urmăresc puțin, știu ce înseamnă acest lucru pentru mine. Seria scrisă de Sarah, „Regatul Spinilor și al Trandafirilor” se numără printre preferatele mele all time.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Books Express

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: WONDER WOMAN: WARBRINGER (DC ICONS SERIES)
Autor: Leigh Bardugo
An apariție : 2014
Editura: PENGUIN BOOKS
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 602

Alte recenzii de la Leigh Bardugo :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Nu mai citisem de mult ceva scris de un autor român. Și iată că pe la sfârșitul anului 2022, în decembrie, s-a ivit ocazia să o fac. "Decizii scandaloase" este un historical romance scris de Nova Riley E de fapt vorba de o scriitoare al cărei pseudonim este Nova Riley...

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

"Poștașul sună întotdeauna de două ori" este prima carte pe care o citesc de la James Cain. Este probabil totodată și cea mai cunoscută carte a sa, care a avut parte de succes nu numai pe plan literar, dar a și fost ecranizată, fiind la fel de iubită în această formă....

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2191 zile și a scris până acum 501 articole. Se află pe poziția 2 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments