Recenzie „Wonder Woman: Warbringer (DC Icons Series)” de Leigh Bardugo

de | mai 30, 2018 | Fantezie, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Books Express

Cred că nu există cineva care nu a auzit de Wonder Woman. Fie că știi o versiune mai veche a filmelor, fie ai devenit fan filmului cu Gal Godot, această eroină este vocea femeilor de pretutindeni și îndeamnă la emancipare și libertate. A venit rândul lui Leigh Bardugo să ne încânte cu viziunea ei de femeie eroină, totul purtând amprenta stilului ei inconfundabil. Probabil o știți pe aceasta din „Banda celor 6 ciori” și vă dați seama de pe acum ce alegere bună am făcut în a cumpără cartea:)

„Wonder Woman: Warbringer” ne prezintă o Diana tânără, în anii adolescenței, în perioada în care încearcă să își găsească identitatea și să își impresioneze surorile mai mari. Simte că are potențial, însă așteaptă o încercare măreață, care să îi pună abilitățile într-o lumina bună. Atunci când Alia, o muritoare, ajunge pe insula amazoanelor, Diana trebuie să ia o decizie importantă. Alia poartă însemnul războiului și acesta poate fi declanșat într-o clipită din cauza ei, de aceea trebuie omorâtă. Diana însă consideră că există o cale de a o purifica pe Alia și pleacă la New York în căutarea unui mod de a realiza acest lucru.

De unde să încep? Doar prin faptul că această carte este despre Diana, Wonder Woman, face povestea de 5 stele. Scrisă de Leigh, îi dublează valoarea. Mi-a plăcut foarte mult modul în care intriga a fost construită și am admirat dialogurile interesante, pline de umor și sarcasm. Există pasaje puțin greuțe, pe care a trebuit să le reiau, pentru că Leigh alternează foarte rapid perspectivele și m-a pierdut uneori. Accentul este pus pe fantasy dar și pe mitologie și mi-au plăcut la nebunie descrierile detaliate, unde te întorci în timp și îți îmbunătățești bagajul de cunoștințe cu elemente din trecutul Dianei.

Personajele sunt diverse și foarte frumos creionate, evident preferată mea esteDiana. Fiind la vârstă adolescenței, mai are încă multe de învățat, dar drumul pe care l-a ales este cu siguranță unul bun. Își părăsește insula cu o misiune importantă și va lupta pentru aceasta cu orice preț. Este puțin repezită, dar cântărește deciziile importante, cele care contează în clipele de cumpănă. Puterea ei nu este doar fizică, dar mai ales psihică și bunătatea este punctul ei forțe. Modul în care interacționează cu personajele este frumos de urmărit și ai de învățat din fiecare moment prezentat.

Recomand cu drag această carte, care dacă nu știați deja, face parte dintr-o serie ce slăvește eroii DC. Chiar dacă prefer Marvel, abia aștept următoarea carte, „Cartwoman” scrisă de Sarah J Maas și pentru cei care mă urmăresc puțin, știu ce înseamnă acest lucru pentru mine. Seria scrisă de Sarah, „Regatul Spinilor și al Trandafirilor” se numără printre preferatele mele all time.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Books Express

Titlu: WONDER WOMAN: WARBRINGER (DC ICONS SERIES)
Autor: Leigh Bardugo
An apariție : 2014
Editura: PENGUIN BOOKS
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 798

Alte recenzii de la Leigh Bardugo :

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Aceasta este o recomandare de thriller pentru pasionații de nordic noir. Mult mai bun decât mă așteptam. Atmosfera este macabră, plină de adrenalină și suspans, ipoteza alunecă pe o pantă a absurdului și la un moment dat chiar te întrebi la ce fel de explicații va...

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Piatră și umbră ne poartă din trecut în prezent prin viața lui Alvo, un meșter de pietre funerare, crescut pe străzile orașului Mardin, aflat la granița cu Siria, un orfan, luat sub aripa sa de un alt meșter de la care învață arta de a sculpta piatra. Urmărindu-l pe...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 6 ani, 10 luni, 12 zile și a scris până acum 539 articole. Se află pe poziția 4 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments