Recenzie „Zile întunecate” de Yrsa Sigurdardottir

Titlu: Zile întunecate
Autor: Yrsa Sigurdardottir
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 378
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Florentina Turcanu
Publicată la 22.06.2015
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ZILE ÎNTUNECATE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

zile-intunecate_1_fullsizeZile întunecate este un roman pentru fanii romanelor poliţiste scrise de autori nordici.

Yrsa Sigurdardottir crează personajul avocatei Thora Gudmundsdottir, eroina unei serii întregi de romane poliţiste. Intriga e simplă și porneşte de la dispariţia a trei persoane,  pe o foarte neprimitoare insulă din pustia Groelandă-doi bărbaţi şi o femeie, angajaţi ai unei companii de forări mine, sunt daţi dispăruţi de către colegii lor.

Zile întunecate este un roman plin de suspans, coincidenţe, cadavre îngheţate şi oase găsite în cele mai neobişnuite locuri în tabara angajaţilor companiei de forare. Toate acestea la un loc, plus atmosfera glaciară la propriu fac ca desfăşurarea romanului să te ţină cu sufletul la gură până la ultima pagină.

Şi cum pe alb întotdeauna sângele arată mai înfricoşător, iar nopţile sunt destul de lungi și conflictul se poate isca pe fondul unei depresii colective, Yrsa Sigurdardottir imaginează un grup pestriţ de specialişti din domenii diferite care vor fi angajaţi să pornească în căutarea de indicii privind dispariţia celor trei.

Avocata Thora Gudmundsdottir face parte din echipă şi încearcă să descâlcească iţele încurcate ale unor fenomene ciudate, cum ar fi tradiţiile şi obiceiurile  inuiţilor băştinaşi de pe insulă care sunt aplicate întocmai pentru a îi alunga pe intruşii străini.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Yrsa Sigurdardottir.

Atmosfera ostilă străinilor este întreţinută de atitudinea localnicilor faţă de cei care vin să le exploateze insula. Localnicii sunt urmaşii vechilor vânători de foci şi balene care au fost nevoiţi de-a lungul vremii să gasească o cale de a locui împreună cu coloniştii.

Aşadar aventura nordică propusă de romanul Zile întunecate nu privează cititorul fie el cunocător sau nu al culturii inuiţilor sau vechilor eschimoşi, de întâlnirile cu şamanii şi figurinile,  amuletele lor  ciudate create pentru a proteja, dar şi pentru a distruge.

Dacă vreţi să intraţi într-o aventură la minus multe grade şi sa faceţi pronosticuri despre posibili criminali, cumpăraţi cartea, începeţi să citiţi, şi mai respiraţi din cand pentru că suspansul lecturii poate dăuna grav realităţii cotidiene.

🔥 CARTEA ZILE ÎNTUNECATE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Zile întunecate e un roman plin de suspans, coincidenţe, cadavre îngheţate şi oase găsite în cele mai neobişnuite locuri într-o tabara unde sunt cazati angajaţii unei companii de forare. Toate acestea la un loc, plus atmosfera glaciară la propriu fac ca desfăşurarea romanului să te ţină cu sufletul la gură până la ultima pagină a romanului.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.