Recenzie „Zile întunecate” de Yrsa Sigurdardottir

by | Jun 22, 2015 | Beletristică, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ZILE ÎNTUNECATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

zile-intunecate_1_fullsizeZile întunecate este un roman pentru fanii romanelor poliţiste scrise de autori nordici.

Yrsa Sigurdardottir crează personajul avocatei Thora Gudmundsdottir, eroina unei serii întregi de romane poliţiste. Intriga e simplă și porneşte de la dispariţia a trei persoane,  pe o foarte neprimitoare insulă din pustia Groelandă-doi bărbaţi şi o femeie, angajaţi ai unei companii de forări mine, sunt daţi dispăruţi de către colegii lor.

Zile întunecate este un roman plin de suspans, coincidenţe, cadavre îngheţate şi oase găsite în cele mai neobişnuite locuri în tabara angajaţilor companiei de forare. Toate acestea la un loc, plus atmosfera glaciară la propriu fac ca desfăşurarea romanului să te ţină cu sufletul la gură până la ultima pagină.

Şi cum pe alb întotdeauna sângele arată mai înfricoşător, iar nopţile sunt destul de lungi și conflictul se poate isca pe fondul unei depresii colective, Yrsa Sigurdardottir imaginează un grup pestriţ de specialişti din domenii diferite care vor fi angajaţi să pornească în căutarea de indicii privind dispariţia celor trei.

Avocata Thora Gudmundsdottir face parte din echipă şi încearcă să descâlcească iţele încurcate ale unor fenomene ciudate, cum ar fi tradiţiile şi obiceiurile  inuiţilor băştinaşi de pe insulă care sunt aplicate întocmai pentru a îi alunga pe intruşii străini.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Yrsa Sigurdardottir

Atmosfera ostilă străinilor este întreţinută de atitudinea localnicilor faţă de cei care vin să le exploateze insula. Localnicii sunt urmaşii vechilor vânători de foci şi balene care au fost nevoiţi de-a lungul vremii să gasească o cale de a locui împreună cu coloniştii.

Aşadar aventura nordică propusă de romanul Zile întunecate nu privează cititorul fie el cunocător sau nu al culturii inuiţilor sau vechilor eschimoşi, de întâlnirile cu şamanii şi figurinile,  amuletele lor  ciudate create pentru a proteja, dar şi pentru a distruge.

Dacă vreţi să intraţi într-o aventură la minus multe grade şi sa faceţi pronosticuri despre posibili criminali, cumpăraţi cartea, începeţi să citiţi, şi mai respiraţi din cand pentru că suspansul lecturii poate dăuna grav realităţii cotidiene.

🔥 CARTEA ZILE ÎNTUNECATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Zile întunecate
Autor: Yrsa Sigurdardottir
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 378
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.06.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Zile întunecate e un roman plin de suspans, coincidenţe, cadavre îngheţate şi oase găsite în cele mai neobişnuite locuri într-o tabara unde sunt cazati angajaţii unei companii de forare. Toate acestea la un loc, plus atmosfera glaciară la propriu fac ca desfăşurarea romanului să te ţină cu sufletul la gură până la ultima pagină a romanului.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2083 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 13 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments