Recenzie „Zile întunecate” de Yrsa Sigurdardottir

de | iun. 22, 2015 | Beletristică, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ZILE ÎNTUNECATE ARE REDUCERE PE:

zile-intunecate_1_fullsizeZile întunecate este un roman pentru fanii romanelor poliţiste scrise de autori nordici.

Yrsa Sigurdardottir crează personajul avocatei Thora Gudmundsdottir, eroina unei serii întregi de romane poliţiste. Intriga e simplă și porneşte de la dispariţia a trei persoane,  pe o foarte neprimitoare insulă din pustia Groelandă-doi bărbaţi şi o femeie, angajaţi ai unei companii de forări mine, sunt daţi dispăruţi de către colegii lor.

Zile întunecate este un roman plin de suspans, coincidenţe, cadavre îngheţate şi oase găsite în cele mai neobişnuite locuri în tabara angajaţilor companiei de forare. Toate acestea la un loc, plus atmosfera glaciară la propriu fac ca desfăşurarea romanului să te ţină cu sufletul la gură până la ultima pagină.

Şi cum pe alb întotdeauna sângele arată mai înfricoşător, iar nopţile sunt destul de lungi și conflictul se poate isca pe fondul unei depresii colective, Yrsa Sigurdardottir imaginează un grup pestriţ de specialişti din domenii diferite care vor fi angajaţi să pornească în căutarea de indicii privind dispariţia celor trei.

Avocata Thora Gudmundsdottir face parte din echipă şi încearcă să descâlcească iţele încurcate ale unor fenomene ciudate, cum ar fi tradiţiile şi obiceiurile  inuiţilor băştinaşi de pe insulă care sunt aplicate întocmai pentru a îi alunga pe intruşii străini.

Atmosfera ostilă străinilor este întreţinută de atitudinea localnicilor faţă de cei care vin să le exploateze insula. Localnicii sunt urmaşii vechilor vânători de foci şi balene care au fost nevoiţi de-a lungul vremii să gasească o cale de a locui împreună cu coloniştii.

Aşadar aventura nordică propusă de romanul Zile întunecate nu privează cititorul fie el cunocător sau nu al culturii inuiţilor sau vechilor eschimoşi, de întâlnirile cu şamanii şi figurinile,  amuletele lor  ciudate create pentru a proteja, dar şi pentru a distruge.

Dacă vreţi să intraţi într-o aventură la minus multe grade şi sa faceţi pronosticuri despre posibili criminali, cumpăraţi cartea, începeţi să citiţi, şi mai respiraţi din cand pentru că suspansul lecturii poate dăuna grav realităţii cotidiene.

Ți-a plăcut recenzia cărții ZILE ÎNTUNECATE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Yrsa Sigurdardottir

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ZILE ÎNTUNECATE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Zile întunecate
Autor: Yrsa Sigurdardottir
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 378
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.06.2015
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2108

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2808 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 1 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments