🔥 CARTEA RECENZIEPĂPUȘARUL DIN CRACOVIA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Auschwitz- Birkenau este locul în care visele mergeau să moară.

Păpușarul din Cracovia este o carte tristă, despre al doilea război mondial despre exterminarea evreilor, dar oarecum povestea este îndulcită cu niste elemente fantastice: o păpușă vorbitoare Karolina creată de Păpușar.

Păpușarul este un om bun, dar singur fără familie, Karolina apare în viața lui să-i îndulcească singurătatea. El are un picor de lemn ca urmare a faptului că a luptat în primul război mondial, iar acum din nefericire îl trăiește și pe cel de-al doilea război.

Deși este pe jumătate german refuză la început sa recunoască acest lucru, când germanii invadează Polonia. Ajunge să-și accepte originea doar pentru a avea acces mai ușor la rațiile de mâncare, dar nu pentru a le consuma el, ci pentru a le da unei familii de evrei.

Evreii sunt la început luați din casele lor și duși într-o regiune anume a orașului, apoi în lagăr.
Păpușarul se împrietenește cu o familie de evrei, Josef și fetița lui Rena. O prietenie frumosă, dar periculoasă. Dacă erai prins că-i ajutai pe evrei, aveai soarta lor, erai trimis în lagăr.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de F.M. Romero

Aș vrea ca un vânt prielnic să ne ducă pe mine, pe tati și pe toți prietenii noștri departe de nemți.

Vede în ei familia pe care nu o are și încearcă să-i ajute deși riscă foarte mult făcând asta, chiar viața. Nu-i ajută doar pe ei ci încearcă să ajute și alți copii evrei.

Karolina vine din Țara Păpușilor, o țară care este și ea în plin război fiind invadată de șobolani, nu de naziști ca țara Păpusarului. Ea este o păpușă curajoasă, hotarâtă să salveze atât țara ei de șobolani, cât și pe Păpușar.

Soldatul acela prost de jucărie nu era de acord cu ce făcea Germania. A spus că, probabil, șobolanii au invadat lumea oamenilor iar Fuhrerul era cel mai mare șobolan dintre toți. Mi-a mai zis că trebuie adus aici ca să mă împiedice să mă implic în război. După părerea lui, niciun război nu poate fi glorios.

Cu ajutorul acestor personaje F.M. Romero țese o poveste despre o periodă neagră din istorie împletind fantasticul cu realiatea, lumea oamenilor cu lumea păpușilor.

Lectură păcută !!!

 

🔥 CARTEA RECENZIEPĂPUȘARUL DIN CRACOVIA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Recenziepăpușarul Din Cracovia
Autor: F.M. Romero
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 315
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 28.08.2019
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Daniela
Daniela e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1184 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Daniela